Новиот на Helloween е малце безвезе, не ме бендиса, нешто најлошо шо направиле веке подлго време, без идеја, некој ретро звук од 80' ,бар мене така ми заличи..
Sami Raatikainen - drugiot gitarist na Necrophagist, i negoviot solo project - za tie so neznaat xD
http://music.radiance.fi/
Сеа уште Морбид да стаат спејс семплови на новиов албум како што се шушка... и ајт се у курац. Necrophagist уште одамна си ја засраа работата со Epitaph ова за среќа не им се брои пошо е соло проект. -.-Sami Raatikainen - drugiot gitarist na Necrophagist, i negoviot solo project - za tie so neznaat xD
http://music.radiance.fi/
Полека не се жустри толку... тоа е мое мислење не реков дека треба да наметнам на некој. И да ТРЕШ ми е омилен правец... а тоа дека сум лимитиран и затворен можам да го знам јас и некој што ме знае повеќе. И не металот не е во подем со Progressive/Tech тоа е општо мислење во нашава Македонија дека ако ги слушаш тие правци знаеш нешто повеке и си образован металец, а уствари го промашуеш целиот идеолошки аспект на метал музиката. Иначе слушам секаков метал со некои ретки исклучоци и поентата ми беше дека некои ствари едноставно немаат место во оваа музика.Ako vikas deka ova e loso, i vikas deka Epitaph e sranje... Togas ti si najverojatno zakoraven tresher limitiran, zatvoren kon novi moznosti i stilovi muzika... Metalot e pak vo podem so podgranki kako deathcore/Technical/Progressive itn... Progressive znaci NAPREDOK (bez bratot xD). Neznam site so vasite predrasudi za muzika sto vi e... Sekoja muzika si e ubava vo svoj odreden stil i povekje vo edno sigurno znaci POUBAVO...
Иначе слушам секаков метал со некои ретки исклучоци
Неее ПОВЕР растура... нејќам готик, ну-метал и дум исто ме нервира по некад.Сигурно Power-от ти е во тие исклучоци.
Хехе, си реков еден од многуте си, но супер. Јас нај го обожавам Моќниот, и не можам да разберам што им смета на другиве толку. Hammerfall, Sonata Arctica, Helloween, Rhapsody и да не набројувам уште многу Епик бендови.Неее ПОВЕР растура... нејќам готик, ну-метал и дум исто ме нервира по некад.
Тачно,дури ја од време на време си ја слушам Шакира и оваа Германката шо тепаше на евровизија а чат-пат и Тања Савич...Ako vikas deka ova e loso, i vikas deka Epitaph e sranje... Togas ti si najverojatno zakoraven tresher limitiran, zatvoren kon novi moznosti i stilovi muzika... Metalot e pak vo podem so podgranki kako deathcore/Technical/Progressive itn... Progressive znaci NAPREDOK (bez bratot xD). Neznam site so vasite predrasudi za muzika sto vi e... Sekoja muzika si e ubava vo svoj odreden stil i povekje vo edno sigurno znaci POUBAVO...