Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Металика се супер иако јас не слушам таков метал. Тоа беше кога почнував со металот и одтогаш ги немам слушано, а и не се замарам. Али да кажеш дека Kirk е најдобар гитарист, не е ок! Не викам дека не знае да свири, значи знае да свири ама има многу подобри гитаристи од него. Ако веќе зборуваме за брзината (зашто приметив дека пиша "ураган"), види го Paul Gilbert. И тоа е само еден пример. Исто така видов и дека некој пишал John Petrucci и морам да се согласам. Тоа е моето мислење.

:)

Можам да набројам барем 10 подобри германски бендови, али ај да не навлегуваме во такви дискусии, за вкусови не се расправа :)

Можам да набројам барем 10 подобри германски бендови, али ај да не навлегуваме во такви дискусии, за вкусови не се расправа :)
Хех знам кој.
Рамштај и Токио Хотел.

Die Artze (пунк се они), Fettes Brot (рап на почетокот сега алтернатива), Scorpions, Kraftwerk, Die Toten Hosen...

Имаат добра музика, мора да се признае (најдобра во Европа), а Kreator ти се метаљ и пол Шваби.

xD Темава е ојдена у курац. Ајде да ја освежиме малце:)

Гледајте на 3:11 внимателно :)) го има и македонското знаме

Like :)

според мене, стварно еден од најдобрите германски бендови, па ако не и најдобар.

хммм не верувам дека е најдобар, неможе да биде подобар од Kreator, Tankard или пак oд Necrophagist али ај да не навлегувам многу..........

Necrophagist и Obscura се најбоље швабски бендови(period)

Коа ги спомнав овие...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom