Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Г

Господ

Гостин
Нешо металците прават магиски ритуал на захвалност на сатаната во име на Чак...

Член од
6 септември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
6
Металика се супер иако јас не слушам таков метал. Тоа беше кога почнував со металот и одтогаш ги немам слушано, а и не се замарам. Али да кажеш дека Kirk е најдобар гитарист, не е ок! Не викам дека не знае да свири, значи знае да свири ама има многу подобри гитаристи од него. Ако веќе зборуваме за брзината (зашто приметив дека пиша "ураган"), види го Paul Gilbert. И тоа е само еден пример. Исто така видов и дека некој пишал John Petrucci и морам да се согласам. Тоа е моето мислење.

:)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Можам да набројам барем 10 подобри германски бендови, али ај да не навлегуваме во такви дискусии, за вкусови не се расправа :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Можам да набројам барем 10 подобри германски бендови, али ај да не навлегуваме во такви дискусии, за вкусови не се расправа :)
Хех знам кој.
Рамштај и Токио Хотел.

Die Artze (пунк се они), Fettes Brot (рап на почетокот сега алтернатива), Scorpions, Kraftwerk, Die Toten Hosen...

Имаат добра музика, мора да се признае (најдобра во Европа), а Kreator ти се метаљ и пол Шваби.

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
xD Темава е ојдена у курац. Ајде да ја освежиме малце:)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229

Гледајте на 3:11 внимателно :)) го има и македонското знаме

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Like :)

според мене, стварно еден од најдобрите германски бендови, па ако не и најдобар.
хммм не верувам дека е најдобар, неможе да биде подобар од Kreator, Tankard или пак oд Necrophagist али ај да не навлегувам многу..........

Г

Господ

Гостин
Necrophagist и Obscura се најбоље швабски бендови(period)

Коа ги спомнав овие...

Kajgana Shop

На врв Bottom