- Член од
- 13 февруари 2007
- Мислења
- 5.163
- Поени од реакции
- 6.040
Коа сме више кај Studioforce, да не се пријави некој на аудицијата за нов вокалист? :pos2:Dragonforce-Срање у боја,шо е тоа ебате,на Rusty Cooley warm-up вежбите?!
Коа сме више кај Studioforce, да не се пријави некој на аудицијата за нов вокалист? :pos2:Dragonforce-Срање у боја,шо е тоа ебате,на Rusty Cooley warm-up вежбите?!
Пак ли мењале :/Коа сме више кај Studioforce, да не се пријави некој на аудицијата за нов вокалист? :pos2:
Epa kako so kaza Smexy_Bit sekoj si bara nesto so saka vo muzikata jas baram tehnika i brzina toa mi e bitno tebe nesto drugo.Mozeme so denovi da debatirame ali dzabe eEpa brate tie decista koi ti gi vikas so tek na vreme ke naucat muzika ama ke se vo blaga prednost spored mene bidejki za niv tehnikata i briznata ne se nenadminliv zid vo kreiranjeto na svoja muzikata.Ako site sakavme isto kade ke ni bese krajot site eden stil na muzika ke slusavme i toa ke e.Decistata ke naucat muzika bez gajle ama sto e so tie so veke ne se decista a nemaat nauceno muzika a sepak se ceneti.Ima primeri eden ton od takvite ,,legendi'' koi sporedeni so samo edno dete od tie decista ke ispadne kako smesen klovn vo gradinkaДобро бе, до кога ќе се филмаме вака? До кога квалитетот на музиката ќе го оценуваме според брзината на „музичарите“?!?
Сеа факт е дека Metallica не знаат ни една песна да склопат како што треба и дека Necrophagist, Buckethead и Dream Theater се врвни уметници, ама тоа не се однесува на 80% од техничарите шо се појавуваат. Не може да се оценува музичар според брзината, уметноста е таа што треба да се цени. Како што кажа и самиот, на 18-19 години се појавуваат дечишта шо научиле да свират брзо, а нажалост врска немаат од музика...
Taka e brat se soglasuvam ako nesto mi se sviga sekako deka ne znaci deka mora i na drug da mu se sviga.Ne e poentata da se nafrlame eden na drug koga ne ni se sviga toa sto ke go kazi drugiot.ALi dobro koga sme ufilmani sekogas ima nekoj da ne pouci koj e vrven muzicki kriticar koj ke ne pouci sto cini a sto ne cini.Barem na toa moze da sme srekniДодуша ни ја не знам шо сакам да кажам сеа намлатив празна слама али нема везе,само знам ако нешо ви се свиѓа слушај и не му ја мисли многу
Не бе истиот им беше цело време. Го шутнаа пред некој месец и одма распишаа конкурс. Еве ги, уште не можат да најдат. Ниеден добар вокалист не сака да пее во срање бенд, а од пријавените до сега 2-3 души дали вредат. Од време на време глеам клипчиња на YouTube од пријавените на аудицијата и има некои што се ептен за грев. Ко Метал Идол да гледам... Мислев и ја да се пријавам едно време, али ми текна дека немам хелиумски глас како ZP Theart:pos2:Пак ли мењале :/
Досеа спотовите шо сум им ги видел увек е различен тип со сличен глас,или истиот е некој камелеон :S
Изгледа не сме се разбрале добро, друго ми беше муабетот.Epa kako so kaza Smexy_Bit sekoj si bara nesto so saka vo muzikata jas baram tehnika i brzina toa mi e bitno tebe nesto drugo.Mozeme so denovi da debatirame ali dzabe eEpa brate tie decista koi ti gi vikas so tek na vreme ke naucat muzika ama ke se vo blaga prednost spored mene bidejki za niv tehnikata i briznata ne se nenadminliv zid vo kreiranjeto na svoja muzikata.Ako site sakavme isto kade ke ni bese krajot site eden stil na muzika ke slusavme i toa ke e.Decistata ke naucat muzika bez gajle ama sto e so tie so veke ne se decista a nemaat nauceno muzika a sepak se ceneti.Ima primeri eden ton od takvite ,,legendi'' koi sporedeni so samo edno dete od tie decista ke ispadne kako smesen klovn vo gradinka
Taka e brat se soglasuvam ako nesto mi se sviga sekako deka ne znaci deka mora i na drug da mu se sviga.Ne e poentata da se nafrlame eden na drug koga ne ni se sviga toa sto ke go kazi drugiot.ALi dobro koga sme ufilmani sekogas ima nekoj da ne pouci koj e vrven muzicki kriticar koj ke ne pouci sto cini a sto ne cini.Barem na toa moze da sme srekni
Sega se razbirame.Ali mislev onaka deka poveke bi bilo sou da go gledas kaj so sviri Rusty Cooley,Loomis,Romeo od Slash na primer spored mene.Isto i Batio moze ne e nekoj si muzicar ali pravi prekrasno sou vo zivo.Za mene vo zivo ne e nekoj nastap ako nema nekoja improvizacija nekoja luda solaza i nesto nadovor od temata na pesnata.Mislev ke izgleda smesno radi so vo zivo spored mene ke napravi pomalo sou za vkus na gitarist otkolku dobriot tehnicar koj ke ja zapali publikata do maksimum.Ne e se do muzika i souto e bitno.Nekoj znae da naprai pesna od 2 rifa i da zvuci jako epten ali ako odi nekoj da bara virtuoznost na takov koncert nema da najde.Agresija i adrenalin da ali virtuoznost ne.Mada nekogas bendovi od dva rifa znaat da mi napravat kef za vo zivoЗошто мислиш дека некој што не е техничар би изгледал смешно во споредба со техничарот? Нема врска тоа, уметник ти е човек кој што знае како да состави некое прекрасно дело (без разлика дали е брзо или не).
И не се нафрлуваме еден на друг - повеќето што сме во дискусијава слушаме технички или прогресивни метал бендови.
Епа сеа... музика и шоу се веќе 2 различни работи и тука веќе се враќаме на прашањето на вкусот. Јас на пример, не слушам музика за да се забавувам и воопшто не ме интересира какво шоу ќе направат музичарите. Еве Rammstein види ги какво шоу прават, ама пак некако не ме привлекуваат.Sega se razbirame.Ali mislev onaka deka poveke bi bilo sou da go gledas kaj so sviri Rusty Cooley,Loomis,Romeo od Slash na primer spored mene.Isto i Batio moze ne e nekoj si muzicar ali pravi prekrasno sou vo zivo.Za mene vo zivo ne e nekoj nastap ako nema nekoja improvizacija nekoja luda solaza i nesto nadovor od temata na pesnata.Mislev ke izgleda smesno radi so vo zivo spored mene ke napravi pomalo sou za vkus na gitarist otkolku dobriot tehnicar koj ke ja zapali publikata do maksimum.Ne e se do muzika i souto e bitno.Nekoj znae da naprai pesna od 2 rifa i da zvuci jako epten ali ako odi nekoj da bara virtuoznost na takov koncert nema da najde.Agresija i adrenalin da ali virtuoznost ne.Mada nekogas bendovi od dva rifa znaat da mi napravat kef za vo zivo
Зборот ми беше не забава,туку да како да кажам,да побуди некој вид на расположение во личноста,некакви емоции,да се добие ефектот кој го посакувал авторот,пошо моја претпоставка е дека кога некој ќе напише песна не го прави тоа ај сеа ќе седнам и пишувам туку му доаѓа во рандом моменти,често поради порив на емоции.И по склапање на тоа дело ваљда очекува дека коа ќе го отсвири ќе побуди некакви чувства кај публиката.А за тоа не се сложувам дека секоја музика е планирана да се слуша исклучиво за забава. Како треба да се забавувам јас ко ќе го слушам погребниот марш од Шопен на пример?
Toj so go rekol toa stvarno ima glupavo razmisluvanje.Ali e uste poglupavo so javno se bruka so takvi gluposti.Jas Jimmy nikogas ne sum go slusal,nikogas ne sum go svigal,stilot na svirenje voopsto ne mi se sviga preterano dosaden za moj vkus.No,Jimmy bil pioner vo svoe vreme i jas toa go pocituvam i nikogas ne bi plukal po negovoto delo.Kolku i da mi zvuci mene odvratno dosadno i da ne me kefa sepak pred negovoto delo ne mozam da zboram loso.Ме нервира некој кога ќе ми каже дека Џими е слаб гитарист
солидно...првиот албум му е многу подобар според мене...појче брутален еSpored mene eden od najdobrite Death Metal albumi