Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Е ова е совршенство - Mike Portnoy, Sean Malone и Paul Gilbert свират песна од Rush:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
една супер вест....mortality will be back + нов треш/дет бенд ќе има - сето ова од прилеп xD

F

FallenHypaspist

Гостин
Во право е LordDragonII, не е се' до брзината и техниката. Ако добро владеам некој инструмент, дали тоа ме прави мене музичар? Има голема разлика меѓу виртуози и музичари, тоа се две скрос различни нешта и ретко кој може да биде и виртуоз и музичар. Ете Behold the Arctopus се најдобар пример за муабетов, прекрасно ги владеат инструментите, а ете музиката што ја склопиле е катастрофална. Сепак музиката е уметност, и има многу фактори за нејзиното оценување, не е само брзината.
Гитарата е инструмент за свирење музика, а не направа од типот ''look what I can do'' -_-, нели...

Член од
17 септември 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Mеталика тешко дека го дигна металот до совршенство,има многу подобри бендови од нив! :lol:
od metallica u metalot nema podobri, kratko i jasno

--- надополнето ---

Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала... Ама добра музика, ај да ве видам ко нив измислете соло.... Е неможи, знам...
ako ne e metal sto e? turbo folk?????
predgrupa na mile kitic?

--- надополнето ---

МЕталика не се завршени брат!
Site albumi na metallica se u razlicen stil napraveni, ne gi delite na 2 dela do 1991 i 1991 pa do st anger.
SITE ALBUMI IM SE U RAZLICEN STIL I, KAJ NIV NEMA GRESKA, St anger ne e dobro prifaten bidejki e premnogu agresiven i po golemata pauza publikata e ocekuvala nesto izraboteno so pogolemo vnimanie, no st anger e snimen vo periodot koga james se leci od alkohol, koga jason izlgeuva od bendot, st anger ja iskazuva psihickata sostojba na james i na drugite clenovi za tie godini od 2000 do 2003 godina.

Г

Господ

Гостин
@Metallicacemka
Прво,цитираш постови стари 5 години тоа ти е исто како да пробуваш да оживееш диносауруси.
Второ,во металот нема најдобар.Во музиката нема најдобар.Ај еве ако има кажи ми во што и зошто се Металика подобри од Dream Theater?

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Прво,цитираш постови стари 5 години тоа ти е исто како да пробуваш да оживееш диносауруси.
Второ,во металот нема најдобар.Во музиката нема најдобар.Ај еве ако има кажи ми во што и зошто се Металика подобри од Dream Theater?
Se slozuvam so komentarot:):).Metallica mi bea eden od prvite bendovi so gi slusnav i duri i maica imav koga bev 6to odd:pos2:.Ama koga otkriv bendovi kako Dream Theater,Symphony X,Nevermore,King Diamond,Fates Warrning mi stanaa kako izdzvakan burek:):):).Odamna ne sum se nakanil da si pustam nesto od niv bidejki ima milijarda bendovi sto se pokreativni i podobri instrumentalisti(eden faktor vo muzikata sprema koj izbiram bendovi).Za mene Metallica bea nekolku pesni dobri i steknaja popularnost ali sepak koga ke slusnis eden album ili gledas eden koncert od gorespomentatite bendovi veke sfakas deka vo Metal muzikata nema najdobar,ima samo dobr bendovi i losi bendovi,bendovi koi nudat nesto novo i kvalitetno i bendovi koi tapkaat vo mesto:).Aj sega kazi kaj bi bile Metallica vo ovie podelbi iskreno

CroMkd

Someone
Член од
24 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
35
Se slozuvam so komentarot:):).Metallica mi bea eden od prvite bendovi so gi slusnav i duri i maica imav koga bev 6to odd:pos2:.Ama koga otkriv bendovi kako Dream Theater,Symphony X,Nevermore,King Diamond,Fates Warrning mi stanaa kako izdzvakan burek:):):).Odamna ne sum se nakanil da si pustam nesto od niv bidejki ima milijarda bendovi sto se pokreativni i podobri instrumentalisti(eden faktor vo muzikata sprema koj izbiram bendovi).Za mene Metallica bea nekolku pesni dobri i steknaja popularnost ali sepak koga ke slusnis eden album ili gledas eden koncert od gorespomentatite bendovi veke sfakas deka vo Metal muzikata nema najdobar,ima samo dobr bendovi i losi bendovi,bendovi koi nudat nesto novo i kvalitetno i bendovi koi tapkaat vo mesto:).Aj sega kazi kaj bi bile Metallica vo ovie podelbi iskreno
ќе да се металика тие што тапкаат во место. више им снемало идеи и солажите на рандом ги свири кирк (МНООООГУ е преценет дечкото). а и на сите треш бендови им снемува идеи после 2-3 албуми зошто ништо не вметнуваат ново више. едноставно кога ќе слушнам треш песна со тапанот : т-ка т-ка т-ка т-ка т-ка ми иде да се убијам, едноставно нити ми е желба треш нити ме диви. тремоло пик и 2-3 power-chord-и и готова работа. или пак демек нешто ново друг трз ќе удраат а со истите пауер корди (ме мрзи да мењам у латиница :Р )

Г

Господ

Гостин
Хамет невероватно ги шрмља солажите,нема чистота во свирењето.Види го Мухамед од Некрофагист,какви чисти солажи вади.
Еден Dream Theater со Change of Seasons,песната е ремек дело,такво нешто се пишува еднаш.Еден бакетхед што го сметам за најкреативен човек на светот,преку 30 албуми,перфекција во техниката,емоции во песните...Jordan,Nottigham Lace,Big Sur Moon,Big D's touch и така натаму.
Иначе и Dream Theater имаат песни стари по 15-20 години а уште се слушаат.
Спореди го најдголемиот хит на DT Pull me Under и најголемиот хит на Metallica Master of Puppets.Можеби металика се попознати али во музиката на DT имаш поуметнички елементи,песната е подобро склопена,попрогресивна е,помелодична,повеќе feeling има во свирењето.
Не викам дека ги омаловажувам Металика,скраја да е,си имаат свои вредности ама да викаш овој или оној е најдобар е глупости.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Хамет невероватно ги шрмља солажите,нема чистота во свирењето.Види го Мухамед од Некрофагист,какви чисти солажи вади.
Еден Dream Theater со Change of Seasons,песната е ремек дело,такво нешто се пишува еднаш.Еден бакетхед што го сметам за најкреативен човек на светот,преку 30 албуми,перфекција во техниката,емоции во песните...Jordan,Nottigham Lace,Big Sur Moon,Big D's touch и така натаму.
Иначе и Dream Theater имаат песни стари по 15-20 години а уште се слушаат.
Спореди го најдголемиот хит на DT Pull me Under и најголемиот хит на Metallica Master of Puppets.Можеби металика се попознати али во музиката на DT имаш поуметнички елементи,песната е подобро склопена,попрогресивна е,помелодична,повеќе feeling има во свирењето.
Не викам дека ги омаловажувам Металика,скраја да е,си имаат свои вредности ама да викаш овој или оној е најдобар е глупости.
Pametno mislenje decki i CroMkd i Smexy_Bit.Stvarno nz kako nekoi licnosti se vadat na stara slava a nekoi vrednosti bez razlika kolku golemi bile ne izleguvaat na povrsina nikako.Mislam sporedi Muhamed i Hammet ili Buckethead i Hammet po slava i znaenje za gitara ke se vidi odma koj e precenet a koj potcenet.A za Dream Theater nemam komentar perfekcija od bend i kolku e samo pocist,potehnicki i so poveke feeling Petrucii.Baska Master Of Pupets ja svirat na nacin na koj Metallica nikogas nema da ja isvirat vo zivo:):):).Ali jbg kolku i da ima deca po youtube koi ke pravat partal(mislam deca sprema iskustvo i godini)nema site da dobijat sansa da pokazat sto znaat,bidejki tamu nekoj e stanat heroj na site i ne moze da sogledaat negovite fanovi realno koj e toj a koj lugeto koi ne svirat kako Hammet za pari.ALi jbg moze Metallica imale svoi dobri momenti ali preterano unazaden bend.Me nervira koga nekoj jadi gomna kako nekoj gitarist e veke car legenda i najdobar na svet koga imas high-tech decki na 18-19god.

ќе да се металика тие што тапкаат во место. више им снемало идеи и солажите на рандом ги свири кирк (МНООООГУ е преценет дечкото). а и на сите треш бендови им снемува идеи после 2-3 албуми зошто ништо не вметнуваат ново више. едноставно кога ќе слушнам треш песна со тапанот : т-ка т-ка т-ка т-ка т-ка ми иде да се убијам, едноставно нити ми е желба треш нити ме диви. тремоло пик и 2-3 power-chord-и и готова работа. или пак демек нешто ново друг трз ќе удраат а со истите пауер корди (ме мрзи да мењам у латиница :Р )
ILi Heavy tupa-tutu-pa:pos2:

HardCore

Cylon
Член од
4 февруари 2010
Мислења
139
Поени од реакции
38
Никогаш не можеш да кажеш дека некој е најдобар во нешто. Можеби во одреден момент, но секогаш се појавува некој кој е подобар од предходниот. Така ти е и со Metallica. Кога тие почнале, биле единствени со таков звук и динамика, со таква енергија на бина. Тие како поединци не се кој знае какви музичари, но заедно имаат некоја харизма. И се така до фамозниот им Black Album. Тој албум се случи во многу незгодно време за нив а пак им успеа. Незгоден во смисол, излегоа бендови како Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden итн... кои донесоа еден нов звук и одеднаш метал музиката не беше нешто посебно на сцена. Со самото тоа им се овозможи на Punk бендовите да се вратат на голема врата. Се врати и Hard Core, особено метализираниот. Па се појави Korn. Е тука веќе Metallica се изгуби. Пробуваа се и сешто, но без успех. На пример последниот албум, што ако е сличен со Master... кога е максимално досаден со песни од по 10+ минути. Секоја чест за Metallica, но The king is dead... long live the King.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Pametno mislenje decki i CroMkd i Smexy_Bit.Stvarno nz kako nekoi licnosti se vadat na stara slava a nekoi vrednosti bez razlika kolku golemi bile ne izleguvaat na povrsina nikako.Mislam sporedi Muhamed i Hammet ili Buckethead i Hammet po slava i znaenje za gitara ke se vidi odma koj e precenet a koj potcenet.A za Dream Theater nemam komentar perfekcija od bend i kolku e samo pocist,potehnicki i so poveke feeling Petrucii.Baska Master Of Pupets ja svirat na nacin na koj Metallica nikogas nema da ja isvirat vo zivo:):):).Ali jbg kolku i da ima deca po youtube koi ke pravat partal(mislam deca sprema iskustvo i godini)nema site da dobijat sansa da pokazat sto znaat,bidejki tamu nekoj e stanat heroj na site i ne moze da sogledaat negovite fanovi realno koj e toj a koj lugeto koi ne svirat kako Hammet za pari.ALi jbg moze Metallica imale svoi dobri momenti ali preterano unazaden bend.Me nervira koga nekoj jadi gomna kako nekoj gitarist e veke car legenda i najdobar na svet koga imas high-tech decki na 18-19god.

ILi Heavy tupa-tutu-pa:pos2:
Добро бе, до кога ќе се филмаме вака? До кога квалитетот на музиката ќе го оценуваме според брзината на „музичарите“?!?
Сеа факт е дека Metallica не знаат ни една песна да склопат како што треба и дека Necrophagist, Buckethead и Dream Theater се врвни уметници, ама тоа не се однесува на 80% од техничарите шо се појавуваат. Не може да се оценува музичар според брзината, уметноста е таа што треба да се цени. Како што кажа и самиот, на 18-19 години се појавуваат дечишта шо научиле да свират брзо, а нажалост врска немаат од музика...

Г

Господ

Гостин
Се е до фразирањето тоест што сакаш да искажеш со тоа што го свириш.Не зборам за текст,зборам за тоа какви емоции ти буди мелодијата.
И секој си бара посебни вредности во една песна.
Еве мене ми е важно отсвиреното да има чистота,да биде уредно,да не шмрљаат да не им нојсаат жиците,мјут-от да им е на место.
И ја можам да свирам миљон ноти у секунда али ќе биде крш.
Се разбира,не е се во техниката.
Пример Flying Whales од Гоџира е прилично лесна песна за свирење али е многу добра ствар,Helter Skelter од Beatles е закон песна а е напраена од колку...2-3 рифа.
Ги видовме оние ретардите од претходната страна :pos: срање у боја.
Dragonforce-Срање у боја,шо е тоа ебате,на Rusty Cooley warm-up вежбите?!

Интересен факт е дека Bleed од Meshuggah e базирана на ритмичка вежба...али ај кажете дека песната не е the sh1t.

Додуша ни ја не знам шо сакам да кажам сеа намлатив празна слама али нема везе,само знам ако нешо ви се свиѓа слушај и не му ја мисли многу :)

Kajgana Shop

На врв Bottom