Официјални трансфери/позајмици

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Кристиано Лукарели позајмен во Парма, од Шахтиор.
Хосе Пинто позајмен во Барселона, од Селта.

Тричковски во Црвена Звезда!

Џејмс МекФаден од Евертон во Бирмингам
Мадуро од Ајакс во Валенсија

Многу среќа и успех за Роберт Попов.
Ми изгледа официјален трансферов. Пишува и во Лекип а и на официјалната на Еуроспорт

Еј браво за Роберт многу ме радува само не знам зашто ја имаат спукано со Катанец дечкото беше постојан во Литекс плус и капитен им беше. Дали сега овој трансфер ќе го предомисли Катанец да го викне повторно во репрезентација. Браво добар трансфер и среќа со новиот клуб

Вака кога ми текнува на оние нашине новинари што ги изнашетаа репрезентативциве по цела Европа а единствениот што не го спомнаа го направи најголемиот трансфер :pos2:

20080125_Popov.jpg

Енивеј, многу ми е мило за Роберт Попов, тој е одличен фудбалер. Се надевам дека конечно ќе има малку повеќе среќа со повредите и ќе блесне во Француското првенство.

Еј браво за Роберт многу ме радува само не знам зашто ја имаат спукано со Катанец дечкото беше постојан во Литекс плус и капитен им беше. Дали сега овој трансфер ќе го предомисли Катанец да го викне повторно во репрезентација. Браво добар трансфер и среќа со новиот клуб

Не,не ја има спукано,него катанец е многу чуден.Тричковски беше кај нас најдобар фудбалер не го викаше.Отиде во Звезда и оп одма на список го стави.Изглеа и неџипи ќе чека да напраи трансфер во странство за да го викне,а исто ќе биде сега и со попов.Него за следна утакмица на список ќе го стави гарантирам.

Не,не ја има спукано,него катанец е многу чуден.Тричковски беше кај нас најдобар фудбалер не го викаше.Отиде во Звезда и оп одма на список го стави.Изглеа и неџипи ќе чека да напраи трансфер во странство за да го викне,а исто ќе биде сега и со попов.Него за следна утакмица на список ќе го стави гарантирам.

Нема ништо чудно така и треба. Може да влезат два/три од домашно преку сила. Има многу посилни лиги од нашава па и во тие држави предност имаат интернационалците. Она што ми сметаше најмногу кај некои предходни селектори што очигледно се форсираа сомнителни играчи од домашно само за да се продадат надвор. Тоа не смее да се случува во една репрезентација. Во репрезентација треба да играат оние што направиле нешто, т.е. се докажале. Не дека не сакам Неџипи да игра, сигурно е класа појак од Јанчевски (кој сеуште добива шанси иако ништо не покажал досега). Незнам што бидна со Утреџт каде што беше на проба, ако има некој нформација нека напише.

Покрај ова, имаше и една изјава дадено Среќко во едно интервју одприлика вака беше: “Играчите од силните лиги со кои се среќаваме трчаат над 10 км на натпревар. Во домашната лига се трча по 4-5 км на натпревар. Потребни ми се играчи кои се подготвени...“

Сега, не е дека сум мерел колку трчаат во домашната лига ама веројатно ова е и главната причина зошто и не ги повикува оние неколку кои се спомнуваат. Како и да е, немаме многу широк избор.

Не верувам дека се работи за некој конфликт со Попов, барем не сериозен. Попов си имаше и многу проблеми со повреди па затоа не се наигра предходниве неколку години. Мислам дека се ќе биде во ред што се однесува до Попов и дека ќе го видиме веќе во следниот натпревар. Само нека избори место во Оксер тоа е најважно.

@IOsonoINTERISTA

Неџипи не направи трансфер во Утрех,беше на проба ама не задоволил.
Играчите од мак лига не се подготвени за 90 мин.Точно!Ама и Пандев не е подготвен за 90 мин и сега не треба да го вика и него???
Сакам да ти кажам дека ме нервира кај него тоа што еве на пр. му дава шанса на Јанчевски а не на некој друг играч како што е Неџипи.
Тричковки го викна одма од како направи трансфер во Звезда.Така??Да не е случајно за 2 дена подобро спремен него ли од кога играше во работнички или Вардар???Барем на пријателски натпревари да им дава шанса и да види што можат да напраат:smir:

@IOsonoINTERISTA

Неџипи не направи трансфер во Утрех,беше на проба ама не задоволил.
Играчите од мак лига не се подготвени за 90 мин.Точно!Ама и Пандев не е подготвен за 90 мин и сега не треба да го вика и него???
Сакам да ти кажам дека ме нервира кај него тоа што еве на пр. му дава шанса на Јанчевски а не на некој друг играч како што е Неџипи.
Тричковки го викна одма од како направи трансфер во Звезда.Така??Да не е случајно за 2 дена подобро спремен него ли од кога играше во работнички или Вардар???Барем на пријателски натпревари да им дава шанса и да види што можат да напраат:smir:

Добро, за првата споредба не се согласувам, сепак Пандев е Пандев и 70 минути да може да ги одигра ќе направи многу повеќе од овие домашните што прават во 7 натпревари.

А за второто сосема се согласувам, незнам што воопшто бара Јанчевски во репрезентација? Не само кај овој селектор туку се провлекуваше и предходно а со ништо не покажал дека треба да биде репрезентативец. Нема ни една саглам утакмица одиграно, мислам дека полош интернационалец од него во репрезентација бил само Чадиковски.

Би сакал Роберт Попов да добие шанса во средниот ред а некако дефанзивец. Тој ги игра и двете улоги по потреба ама со оглед на тоа дека одбраната ни е одлична а средниот ред за никаде можеби треба во него да се побара решението.

Штета што Неџипи не успеал во Утрехт. Некои играчи едноставно немаат среќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom