Школски глупости

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
Imase eden profesor malko bese izguben i koga ke vlezese na cas velese: "Ajde dezurni kazete sega dali ima otsatni?", a dezurniot: "Nema ocetni profesore, samo kiselinski" i ovoj profesorot se naluti i zeme da gi zapise site otsutni sto se, ama dezurniot pocnuva da gi redi: "Ceca Raznatovic, Dragana Mirkovic, Goce Delcev..." i iovoj gajle nema si pisuva tamu vo dnevnikot i posle koga ke vidi klasnata veli: "Zosto ste go pak zafrkavase covekot" :pos2:
A koga ke vlezese vrapce vo ucilnica toj istiot profesor zborese: "Milo vrapce, ajde ke te zamolam mirno da go napustis casot" i nie site se cepime od smeska. Ili od 30 samo 15 dusi vo ucilnica i toj ke pocne da proziva i gledas site se rastrcale od edno stolce na drugo i kako kaze toj ime nie se javuvame sekoj po dvapati, a toj ni da primeti deka ustvari pola i povise od ucenicite ne se tuka :pos2:

D

DeviL_32`

Гостин
Вчера јас и мојот другар кој седи до мене ни беше досадно по математика, па ни текна да му лепиме лепенки на грбот на учениците пред нас. И му залепивме цена од 70 денари...И после кога му ја залепиме лепенката наставничката го испраша на табла и сите деца на земја... :tapp: :pos2:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Во основно имавме еден наставник по математика на кој баш му беше гајле дали некој пишувал, учел...И се правеа секакви работи.Пример тој пишува некој поминува брише..на тест имавме едно дете генијалец во класот и сите на неговата клупа препишуваме:pos2: 25 деца околу една клупа собрани, наставников посматра само...едно дете знаејќи дека имаме математика излезе низ прозор и стоеше надвор на 2ри спрат(имаше ѕид еден и се потпираше тука).Кога за несреќа влегува класната и овој се крие нешто.И замина таа, доаѓа наставников по математика и овој како Тарзан низ прозор му скока пред него:pos2:
Наставников 10 минути не знаеше кај се наоѓа.

Друго, во прва лани купувавме сите Пипо сокчиња и ги пукавме цело школо се тресеше...
Некои професори кои не беа фер цела година, еден ден си одеа пешки зашто колите беа онеспособени:pos:

Наставникот по физичко во основно не беше тука, а топките беа заклучени.Ние запечени за фудбал едвај чекаме и го нема наставников, едно дете го скрши прозорот и ги зедовме топките:)

Го викнаа хаусмајсторот да намести некои хамери на ѕид и доаѓа тој.Бара клупа и столче за да се качи и едно дете му дава столче со една крива ногара.И се качува овој и после неколку секунди салто наназад:pos2:

Во прво одделение ни падна таванот и 1 месец учевме во библиотеката, и секој ден гледавме филмови, ништо не учевме:pos:

Кога беше празна канцеларијата крадевме креди.

Во шесто одделение требаше во зимата 6-ти час да имаме тест по германски.И сите сијалици ги расипавме.После тоа имаше родителска истиот ден договорена и седеле во темницата:pos:

Имало уште многу, ама не се сеќавам сега.

D

DeviL_32`

Гостин
Еднаш по француски сите ги собувме патиките и цела училница труе :tapp:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Еднаш по француски сите ги собувме патиките и цела училница труе :tapp:
добра идеа да напрааме у школтоото.....

ние имаме правено многу глупости не ми текнува од која да почнам...
некни соборивме еден голем цреп и цел ходник беше земја...

имавме лани плакар у училницита и ке седневме зад него ке стаевме клупи и на некои професори шо не не забележуваа убаво им викавме и кога ке не видеа ауф..
кога ке ми текнат ке пишам повеке :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
e nie na cas po hemija stalno pustame macki od telefon i stalno cel klas ne zpisuva nastavnickata u zabeleski:tapp:

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
a na makedonski 2 smena 7 cas i vleguvame u ucilnica gasime svetla se dereme site lupame po stolcinja i vleguva nastavnickata i ni vika pa vie ne ste normalni utre ke isprasuvam i pak cel klas u zabeleska.:vozbud:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
не пишувај повеке постови еден под друг имаш измени ај нова си :smir:
иначе имаме праено многу глупости еднаш купивме 10 од тие по смрдат и ги пукнавме во германски сите други работи др пат сеа неможам

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
А мн шмешки у школо се дешаваа а особено киксоој мн еве некој од нив:
- ,,трвдо непечени,,
- ,,биле малку-многумина,,
- ,,летнише летнише и паднише,,
- ,,проф може да идем да се замием,,
- ,,шо работаш море,,
- ,,ти детенце,,

Инаку јако било кој закачивмо на врата знак пречкртан к** и пишуе забрането пушење, и доаѓа заменик-директорката и вика сеа ќе видите на класната а класната кој дојде се изнасмеа и вика немојте бе ваке сеа од 1год со ова :pos2:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
ах....
Латински ја живцираме до максимум.

1.Се пофалила дека не е скината(ај шо не е ама нека не се фали пред нас:tapp:)
2.Ни вика дека од нас и е преку Таска
3.Коа она пишува на табла ние и аплаудираме.
4.Вие мислите дека ке препишувате на тест ама не знаете каква дзверка сум јас:tapp:
5.Некад коа се нервира си збори со себе и вика.Господе прости им не знаат што зборат

Историја
Еднаш во прва шести час втора смена и ние и викаме на професорката ај да играма мижи баба....И оваа ни две ни три гасете светла деца и игравме мижи баба:pos2:
Пред нова години вика ајде деца имаме тест после тест сите чекате да идеме околу елката во ходник да пееме.И заврши тест ние со неа у хол Елко Елко:pos2::pos2::pos2:

vLaCki-AK47

Πρώην Τουρκική Δημοκρατία της Ελλάδα
Член од
14 јули 2008
Мислења
137
Поени од реакции
7
Ние на германски речиси секогаш ги кршевме клупите и столчињата, го нервиравме наставникот до даска и овој секогаш: Ќе те запишам...

И после столчињата ги фрлавме низ прозор.
А кога на тестови по германски препишував, секогаш ама баш секогаш добивав единици, многу ретко двојки. Еднаш го зедов тестот, го скрив у џеб, и не го решив, кога ги собираше јас се скрив под маса, и мене не ми го зеде тестот. И ајт, и следниот час, го научив цел тест и се решив точно, секако, го знаев тестот, и добив една јака петка.

А класната.... Абе добра душичка е, али ја нервираме неверојатно многу. Се фативме цело одделение да бегаме, и оп, класната не најде таму у двор не знам шчо чекавме а да не отидеме... После ја викна директорката и моравме да седиме на час, музичко, најдосаден.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Лани на час по математика,професорот објаснува шо ќе има на тест,сите запишуваат јас гледам низ прозорец и одеднаш гледам едно пиле виси на конец некој го обесил на прозорец и на цел глас низ таа тишина:Ејјј! Се обесила! и сите на кај мене се вртат шо ти е ми велат и јас видете видете се обесила ластовичкана.И ајде ја турнаа со весник,ја зедоа на одморот и ја обесија на неонка висеше и професорот предаваше и од време на време ќе се испули во ластовичкава кај шо виси и ќе се насмее.На другиот одмор ја потпалија со запалка,смрдеше..копаше! и за казна професорот не натера да држиме час во таа училница...и сите прскај со дезодоранси со мириси! Се иструфне!
А ова не беше кај нас на час али вреди да се кажи
Класниот на еден тип - Младен мајка ти да дојди ич не си мирен.
Младен - Аха добро
нареден час истото...истото... и еден ден
Класниот - Младен мајка ти да дојди од тебе многу имам да се жалам
и на Младен преку к*р му дошло - А бе аман професоре татко ми почна да се сомнева не ви е срам имајте осет се лути чоеко,секој класен час Мајка ми да дојди ми велите.Аман!

На час по Етика,прајме муабет ако би избирал меѓу пари и здравје шо би одбрал.Еден типац вика јас професоре би одбрал да имам пари и без нозе да бидам...и проф.
- Аааа тогаш ќе ти се исполни една животна желба
-Е која?
-Ќе ти се влечка К*ро по земја!

D

DeviL_32`

Гостин
Лани на час по математика,професорот објаснува шо ќе има на тест,сите запишуваат јас гледам низ прозорец и одеднаш гледам едно пиле виси на конец некој го обесил на прозорец и на цел глас низ таа тишина:Ејјј! Се обесила! и сите на кај мене се вртат шо ти е ми велат и јас видете видете се обесила ластовичкана.И ајде ја турнаа со весник,ја зедоа на одморот и ја обесија на неонка висеше и професорот предаваше и од време на време ќе се испули во ластовичкава кај шо виси и ќе се насмее.На другиот одмор ја потпалија со запалка,смрдеше..копаше! и за казна професорот не натера да држиме час во таа училница...и сите прскај со дезодоранси со мириси! Се иструфне!
А ова не беше кај нас на час али вреди да се кажи
Класниот на еден тип - Младен мајка ти да дојди ич не си мирен.
Младен - Аха добро
нареден час истото...истото... и еден ден
Класниот - Младен мајка ти да дојди од тебе многу имам да се жалам
и на Младен преку к*р му дошло - А бе аман професоре татко ми почна да се сомнева не ви е срам имајте осет се лути чоеко,секој класен час Мајка ми да дојди ми велите.Аман!

На час по Етика,прајме муабет ако би избирал меѓу пари и здравје шо би одбрал.Еден типац вика јас професоре би одбрал да имам пари и без нозе да бидам...и проф.
- Аааа тогаш ќе ти се исполни една животна желба
-Е која?
-Ќе ти се влечка К*ро по земја!
Не сте салам :pos2: Се газам како ненормален :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom