DotA ја креира Guinsoo.. ко што знаете дота е мапа на воркрафт, и самата мапа стана попозната од целата игра, така да Guinsoo и компанија решија да направат своја игра со гејмплејот од дота.
Guinsoo му ја предаде DotA на Icefrog, и со риот ја створија
League of Legends
знам дека ова е referral link, ама имам бонус од тие што би се зачлениле од линков, за возврат би ви помогнал/одговорил на се што е поврзо со играва.
https://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c604703b674b
Додатоци:
- После зачленувањето ја спуштате играта (Околу 1 гига)
- Постојат
- Custom game: Си креирате игра, како тренинг, победите/загуби не се тракираат
- Normal game: Се тракираат само победи и партии каде што сте излегле (leavers busted).. и воедно колку крипови имате убиено, и колку хероите имате убиено, или при нивно убивање асистирано, а богами и искршени кули.
- Ranked game: Се тракираат исто како и претходното, но со додаток на изгубени партии, и се води статистика со кој херој колку имате постигнато: average, убиства,асистенции, magic,physical damage dealth и сл (ранкед се игра само откако ќе стасате до лвл 30)
- Играта е бесплатна (со кеш се купуваат скинови)
- Покрај вообичаените 4 магии кај дота, тука хероите секој поединечно има свој Passive, како и 2 бонус магии кои можат да се одберат за секој од хероите.
- Постои rune system: т.е Можете да си ставате attack speed, health regen, mana regen, movement speed bonus и слично
- Постои mastery tree. За разлика од рунес, тука имате 30 points за секој lvl можете нешто да разјачате
Offence / Defence / Utility
- Champion selection
- Ranked stats:
Normal stats:
Историја од партиите:
Тоа би било тоа, ако не ви е јасно нешто прашајте.
Поздрав