Препораки за игри

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
И пак има проблем со save game, мора на друг јузер да ја играм :S

Dust_FingeR

Fire of Victory
Член од
8 октомври 2009
Мислења
24
Поени од реакции
3
Me interesira da ne znae nekoj kade da najdam Angliski patch za wolfenstein 2009 posto igrata mi e na ruski. Tnx :helou:

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Некоја авантура, солидна, која би се играла добро на добар лап топ?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Resident Evil 5
Overlord II
Batman: Arkham Asylum
Тие не се авантури :kesa:

@ within: сите авантури би се играле солидно на лаптоп.. Syberia 1&2, Broken Sword 1-4, The Longest Journey и Dreamfall, сите кои може да се пуштат преку ScummVM, Myst 1-5, Grim Fandango, Still Life и Post Mortem.. и уште сто други :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
На секоја страна што им читав reviews, previews, пишува дека се авантури...Не си ги пробал ресидент ивл и оверлорд 2, така? :)
Ги имам свртено RE 4/5 и Overlord.. не се авантури. Гарантирам дека на тие рецензии што си ги прочитал не пишува дека се авантури, туку action adventures. А, колку да си знаеш за понатаму - action adventure не е исто со adventure :)

Класични авантури се оние кои ги спомнав претходно и сличните на нив.

Така да, кога некој ќе побара авантура, најверојатно мисли на класичните.. ако излезе дека барал RE и слични конзолашки игрички кои немаат врска со вистинските авантуристички игри - време им е за реедукација :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
За класични авантури т.н. Point and click, моја препорака сите стари авантури од Lucas Arts. Ремек дела игри

Sam and Max :pos:
Monkey Island :pos2:
(самата помисла на игриве ме смее)
Full Throttle
Indiana Jones 3, 4 (1, и 2 нема, 3ката одговара со тројката од филмот, а 4ката е посебна)
итн.
----------------------------------------
После од новиве
Sam and Max, двете сезони од Telltale games
Новиов Monkey Island исто од Telltale

Dreamfall и Dreamfall: The longest journey. Ги симнав, на ред за играње. Првата има многу високи оценки, втората е оценета како многу добра
после ако сака чисто детективски авантури:
CSI 1, 2, 3 и 4 (3 и 4 се правени од telltale). Ги имам играно 1 и 2
Law and Order: Criminal Intent - исто според позната ТВ серија. Играва има доста багови, ама успеав да ја завршам. 4 добри случаи
Sherlock Holmes игрите. Овие ги немам играно, а имам симнато 2 од нив.

И многу други квалитетни авантури.
Во понове време игри од овој жанр слабо излегуваат. Браво на Telltale што го држат сеуште исправено.
Што се случи.

Се појавија акциони авантури од трето лице (кои произлегоја од тие од 1во лице) за конзоли. Повеќето игри за нигде.
Од тие само неколку се добри, и скоро сите се од Убисофт. Rayman, Splinter Cell, Prince of Persia (ја немам играно) и уште некој. Толку, се бројат на прсти добрите (од вкупно еден цел куп)

Спојот на авантура и акција = истражувачко РПГ (не акционо или D&D* РПГ). Таквa е Star Wars: Knight of the Old Republic - одлична игра

*D&D - Dungeons & Dragons. Игра на табла, од кои се направија еден куп видео игри со своја приказна а ги следат D&D правилата.

Х

Ханзо

Гостин
Ај да ве видам. RTS или некоја еееептен добра FPS (втора светска во европа/урбана околина или нешто со тој шмек, виетнамски џунгли, ирачки пустини и сај фај околини не љубам баш) која не бара ѕверокомпјутер (да вади разумен слајд шоу на 2.5 дуал кор, 2 гига рам и 9600 GSO) и сетапот (даунлоудот цел де) да не е поголем од 2 гига. I'm a bit picky, I know. :kesa:

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Ај да ве видам. RTS или некоја еееептен добра FPS (втора светска во европа/урбана околина или нешто со тој шмек, виетнамски џунгли, ирачки пустини и сај фај околини не љубам баш) која не бара ѕверокомпјутер (да вади разумен слајд шоу на 2.5 дуал кор, 2 гига рам и 9600 GSO) и сетапот (даунлоудот цел де) да не е поголем од 2 гига. I'm a bit picky, I know. :kesa:
Од RTS: Company of Heroes, Age of Empires, Command and Conquer и Army Man RTS.
Инаку за FPS во виетнамски џунгли: Vietnam II :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom