Препораки за игри

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Хмм, мислам дека те сфаќам. Така се осеќав додека ги играв Baldurs gate па донекаде и NN.

Но како што реков во последно време колку и да звучи разочарувачки сите RPG игри се вртат околу онлајн гејмплеј т.е bigger profit јебига.
Можеби Близард ќе направат нешто со Диабло но тоа име повеќе ми звучи на екшн/адвенчр одколку RPG. Ќе видиме што ќе излезе...
Да се надеваме. Мислам оти сегашниот lead level designer на Diablo 3 e поранешен вработен во Troika (VTM:B, Arcanum), не ми текнува името сега.

И многу што ме нервира во "новите RPG игри" е тоа што скоро сите NPCs немат апсолутно никаква индивидуалност, особина карактеристична само за нив. Земи пример од VTM:B, каде скоро сите карактери си имат своја приказна, свои карактеристики преку кои на некој начин се разликуваат од другите во играта. И спореди... со Oblivion, разликата е ненормална. Можеби има многу повеќе карактери, ама 95% од тие се со иста персоналност, односно немат никаква персоналност. Generic talk to, do that, take this crap. :)

Член од
26 јуни 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
DA se definira sto e RPG e prilicno teska rabota, postojat razlicni podracja i platformi na koi RPG kao zarn nitu izgleda isto pa ni se igra isto.

Nego spomenavte Baldurs Gate, Bioware resija da napravat spiritualen naslednik na ovaa mega popularna i dobra igra so naslov DRAGON AGE: ORIGINS sto mislam deka e najblisku do definicijata za klasicen RPG, a toa deka WOW i DIABLO gi stavate vo ovoj zarn...

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Ај едно прашање, сакам да ја симнам RED ALERT 3, ама гледам дека има и RED ALERT 3 UPRISING, според вас која е подобра и која да ја симнам???

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Епа подобра е UPRISING или и двете да ги симнам, па и двете да ги вртам? :)
Ако ептен мораш да играш една од двете, земи ја RA3.. иако и двете се ептен детски и досадни, Uprising е дупло полоша од обичната.

D

DartWader

Гостин
Daj te preporaka za dobra strategija samo da ne Age of Empires 2 i 3,Empire Earth 1 2 i 3,
Age of Mythology,Civilization 4,Stronghold,Rise of Nations,Total War, po moznost da e istoriska u stil na prethodnive :baeh:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Излезе демото за Batman Arkham Asylum.

Масовни 2 гига : )

П.с. Ми се допадна што директорот/режисерот во едно интервју објасни дека тој бил прилично фрустриран од игри во кои влагате во нови околини и секогаш мора од втор или трет обид да ги поминете - за прво да ги научите. Затоа во оваа игра скоро секогаш ќе имате време да испитате од темнината, па потоа да нападнете.
Јесда типчето личеше како некој гик кој не видел тепачка во живот, па ми беше чудно како он ќе ја прави Бетмен.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Излезе демото за Batman Arkham Asylum.

Масовни 2 гига : )

П.с. Ми се допадна што директорот/режисерот во едно интервју објасни дека тој бил прилично фрустриран од игри во кои влагате во нови околини и секогаш мора од втор или трет обид да ги поминете - за прво да ги научите. Затоа во оваа игра скоро секогаш ќе имате време да испитате од темнината, па потоа да нападнете.
Јесда типчето личеше како некој гик кој не видел тепачка во живот, па ми беше чудно како он ќе ја прави Бетмен.
Пред некој ден ја симнав, и морам да кажам дека стварно добра е, подготово динамиката на борбата, потезите се многу добро направени, е сега останува само да се почека финалната верзија

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Нешто рели возење а у, слично на DiRT :))

Kajgana Shop

На врв Bottom