Хотели

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Samo shto ja vidov zgradata na Prada vo Tokio - i se frapirav od lesnotijata i "leprshavosta" t.e nenametlivosta na zdanieto. Plus, zgradava se vklopuva iscelo 100% vo atmosverata na toa kjoshe na gradot, shto ne sekogash e sluchaj vo Tokio.

pradatokyov1.jpg

Za mene moderno remek delo br. 1 ostanuva hotelot Buj al Arab vo Dubai (edinstven so 7 dzvezdichki) vo vid na brotche so edra:

burj_al_arab_01.jpg

Vtoriot hotel so 7 dzvezdicki se gradi vo.....Islamabad, Pakistan. :toe:
graphic1qq5.jpg

Izgleda temava treba da se preimenuva vo "Naj hoteli".

Ovoj hotel so ime "New York" se naogja vo gradot Las Vegas, a posebno mi se bendisa zaradi nevoobichaenata zamisla da go simbolizira gradot New York so edna konstrukcija koja izgleda kako da se nekolku posebni zgradi:

lasvegas_nyny.jpg

Napred pred hotelot ima veshtachka reka so kamen breg i dr. dodavki, koja e napravena taka da sozdava chuvstvo kako navistina se raboti za njujorski Hudson River.

Samo toboganot nikako ne odi vo "dvorot" na hotelov...

Za Hotelot vo Dubai i Islamabad nema zbor ama, moram da si kazam deka mene licno mnogu me nervira las Vegas... tamu nema edno izgradeno nesto ste ne lici na nesto drugo ili sto ne e 95 % kopija na nekoj objekt. I bas zaradi toa mislam deka nema vredna arhitektura ili bilo sto drugo...

Taka mislish verojatno bidejkji vo Las Vegas povekjeto hoteli pokrivaat nekoja "tema". No toa ne znachi deka nema unikatni hoteli. Ete hotelot New York pogore e unikaten, mnogu interesna ideja! Isto taka i Belagio i Wynn.

BELLAGIO:

=

=

=

image002.jpg

WYNN

wynn-las-vegas-exterior.jpg

3.

edinstveniot hotel so 7 zvedzi

Attachments

• dubai_hotel_7zvezdi_1.jpg
    dubai_hotel_7zvezdi_1.jpg
    20,2 KB · Прегледи: 271
  • dubai_hotel_7zvezdi_2.jpg
    dubai_hotel_7zvezdi_2.jpg
    26,3 KB · Прегледи: 270
  • dubai_hotel_7zvezdi_3.jpg
    dubai_hotel_7zvezdi_3.jpg
    21,9 KB · Прегледи: 263
  • dubai_hotel_7zvezdi_6.jpg
    dubai_hotel_7zvezdi_6.jpg
    32 KB · Прегледи: 255
Da, toj e Burj al Arab, staviv slika od nego pogore.

Eve go Hotel Regent vo Shanhaj, koj isto ima mnogu neobichna arhitektura:

SHA_RESH-exter-1.jpg

Inspirirani od temata za "Zamoci, palati", rekov da go vidime i luksuzniot
Oberoi Radzvila vo Dzaipur, Indija:

Rajvilas_entrance.jpg

Eve eden hotel koj naizgled, na slika, mozhebi ne oddava luksuzen vpechatok, no veruvajte "naj" iskustvoto shto sam go dozhiveal vo zhivotot e vo Hotel Santa Clara vo Kartagena, Kolumbija:

http://hotelsoftheworld.com/colombia/accor-sofitel-santa-clara/sofitel-hotel2.htm

Taka e graden nisko, pobuduva chuvstvo deka si "maharadza". Se naogja vo stariot del od gradot ograden so dzidini ushte od prisustvoto na Shpanskata imperija (ajde da kazheme neshto kako Ohrid, mada ne e toa toa). Edinstven hotel kade shto ako chekash na red za bilo shto (na recepcija na primer), vednash nekoj ti nosi osvezhitelen pijalok, neshto kako milk shejk.

Eден доста интересн хотел е и Радисон хотелот во Франкфурт (на Мајна)

fr03.jpg

img6844nf4.jpg

Burj Dubai
taipei-101-burj-dubai.jpg
burj_dubai.jpg
250px-Burj_Dubai.jpg

dubai.jpg

Уште недоизграден хотелот веке е највисок облакодер со 512 метри а треба да биде 800 метри висок

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom