Фан Клуб: Тетекс - Тетово

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.096
Поени од реакции
74.904
Za vojvodi, solidna brojka i doro navivanje vo tekot na celiot natprevar, a isto taka i odlicna koreografija. Decinata sobrani od nekogo uste ednas pokazaja deka se sram za Prilep i ne se dostojni za imeto koe go nosat(bez navreda)! Pa kako mozi posle parola so koja im se oddava pocit na branitelite, po samo nekoja minuta da se skandira albanski slugi ili albanski picki! Ova vo nikoj slucaj ne se poklopuva so navivackata grupa "majmuni" koja pocna da bojkotira vo 2005 i poveke ne se pojavi! A so se odnesuva so pogore navedenite kritiki za Prilep, po se izgleda se od revolt ili od bolest! Pozdrav i zalosno e toa so tituli slavat ekipi za koi sto nema koj da se izraduva i da proslavi!
Е ова е веќе пост на место. И јас се сложувам дека Прилеп е далеку од село, но како што кажа тоа најверојатно е пишано во револт. Но дека овие млади генерации кои во моментов навиваат под име мајмуни дефинитивно треба да добијат по некои воспитни од некој постар член...

DangerouzZ

Bianconero Till I Die !
Член од
24 август 2009
Мислења
366
Поени од реакции
21
Za vojvodi, solidna brojka i doro navivanje vo tekot na celiot natprevar, a isto taka i odlicna koreografija. Decinata sobrani od nekogo uste ednas pokazaja deka se sram za Prilep i ne se dostojni za imeto koe go nosat(bez navreda)! Pa kako mozi posle parola so koja im se oddava pocit na branitelite, po samo nekoja minuta da se skandira albanski slugi ili albanski picki! Ova vo nikoj slucaj ne se poklopuva so navivackata grupa "majmuni" koja pocna da bojkotira vo 2005 i poveke ne se pojavi! A so se odnesuva so pogore navedenite kritiki za Prilep, po se izgleda se od revolt ili od bolest! Pozdrav i zalosno e toa so tituli slavat ekipi za koi sto nema koj da se izraduva i da proslavi!
Алелуја! Се појави еден искрен и реален прилепчанец (не дека си единствен, уште неколку постари членоој на Мајмуни го кажаа истово), што кажа све како што е. БРАВО и секоја чест!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.470
Поени од реакции
8.614
Ахх Марко, Марко... до сеа колку пута не спаси од пораз, а ете на најважната утакмица киксна, имавмо шансе посебно прво полувреме, ама голмачево нивно све ни фати :/ ... Второ полувреме Шаро што промаши со глава подобро нека се самоубие, ццц.. а ќе израмневмо на 1-1 .. немамо екипа џабе, не дека Металург нешто подобри се, туку ете немавмо среќа. Ништо чудно да е наместена за Работнички и Ренова да идат у Европа лига, посебно некој играчи не играа ка што треба... но џабе е да се збори тоа после секоја утакмица, кога зборот ништо не значи.
Еве ги головите и шансите, само ја нема шансата на Шаро со глава, ај некој што гледал телевизија нека каже дали беше 110 % за гол... како можеше тоа да промашии :/ :tapp:
За на трибина, што да се каже, го оставивме срцето, ама тие што требаа (на терен) НЕ ! 90 минути се навиваше без престан, после секој примен гол се зголемуваше подршката, ама џабе немаше гол. Докажавме дека мие и Комити сме некоја класа пред другите. Мајмуниве и Чкембариве докажаа дека се најголеми гомна, може и поголеми од "браќава", седат у својот град и од таму не излегле и само јадат гомна ! Ние "слуги албански" хахаха... ако ако, џабе е зборот се гледа на дело кој е кој...И со нивното аплаудирање кон Хари и компанијата докажаа дека се прави МАЈМУНИ. И гледам сите чутите на форумов (освен Комити, фала браќа на подршката) до вчера сите јадевте гомна за Војводи, вакви биле такви биле. Кај сте сеа? Едноставно кој ве е*е.

Uploaded with ImageShack.us
Ова е посебно за чкембарите и мајмуните

Нашите идеали се јасно кажани и на дело се прикажани. Кој се вашите?

Se se ama zosto nas ne spomena vo postot ne razbiram ?

Decko kolku za inaformacija na nas pogolemi rivali ni bile i ke bidat Majmuni od kolku vie !!!So niv sme imale dueli i ke imame a vie da ne si davate na tolkavo znacenke tuku da gledate da ostanite i vgodina prva liga pa da se gledame poveke a ne od 20 godini nezavisnost da ste na tribini samo 3-4 godini i so eden incident i edna sipka-pendarak ne se stanuva rival na Ckembari osven sto nekoj koga togas ke vi se odmazdi za toa i najmnogu za brceketo po net
Za toa smirete se i gledajte si ja rabotata-vasite ideali ostajte gi vie Ckembari

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Se se ama zosto nas ne spomena vo postot ne razbiram ?

Decko kolku za inaformacija na nas pogolemi rivali ni bile i ke bidat Majmuni od kolku vie !!!So niv sme imale dueli i ke imame a vie da ne si davate na tolkavo znacenke tuku da gledate da ostanite i vgodina prva liga pa da se gledame poveke a ne od 20 godini nezavisnost da ste na tribini samo 3-4 godini i so eden incident i edna sipka-pendarak ne se stanuva rival na Ckembari osven sto nekoj koga togas ke vi se odmazdi za toa i najmnogu za brceketo po net
Za toa smirete se i gledajte si ja rabotata-vasite ideali ostajte gi vie Ckembari
Вас ве спомнува заш не може лесно да се заборави што ни скандиравте лани.За другото за атмосвера кој прави подобра кој има повеќе инциденти едноставно кого и да прашаш во Македонија ќе ти кажат да си траеш и да не се лажеш самиот себе,инаку ние со задоволство би навивале и во втора,трета лига ама да биде се фер и коректно,а не некој да игра к.... со нас 15 год,а се видовте вие оваа сезона колку сте верни во порази и "местење" на вашата екипа,и од сеа без аргументи и без самокритичност(под ова мислим да се вратиш во реалноста и да признаеш дека Војводи вака така сеа се мн подобри од вас) те молам не пишувај тука..позз

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.470
Поени од реакции
8.614
Вас ве спомнува заш не може лесно да се заборави што ни скандиравте лани.За другото за атмосвера кој прави подобра кој има повеќе инциденти едноставно кого и да прашаш во Македонија ќе ти кажат да си траеш и да не се лажеш самиот себе,инаку ние со задоволство би навивале и во втора,трета лига ама да биде се фер и коректно,а не некој да игра к.... со нас 15 год,а се видовте вие оваа сезона колку сте верни во порази и "местење" на вашата екипа,и од сеа без аргументи и без самокритичност(под ова мислим да се вратиш во реалноста и да признаеш дека Војводи вака така сеа се мн подобри од вас) те молам не пишувај тука..позз
Vistina ne znam sto tolku se lutite za toa skandiranke lani pa toa e normalna pojava !Sekoj gleda da go ponizi protivnikot na najnisko nivo sto moze i so naj pogrdni zborovi sekade vo svet toa se slucuva primer cigani gi vikaat delii ustasi grobarite zaradi tuman isto i vo itlaija se navreduvaat najmnogu sto mozat i vo argentina i sekade na svet Vtoro za atmosvera ne mzoes da se sporeduvas so nas pod nikoj osnov zosot en mzoe da napravat ista atmosvera 100 ili 500 navivaci ?i so edno do dve izdanija vo sezona da pokazvas i se sporeduvas so nas pa nie sezonava samo an rakomet imavme poveke od vas cela seozna za fudbal da ne zboram koga salveme 25 godini ili so rivalite od skopje a vie samo so vasite intimni baraka bevet solidni drugo se pdo nivo ili ne odevet an uatakmici Za incidentite glupavo e da pisis toa sto nei go imamme so vaseto do dusa kaj nas pokleka se smirva grupata oti ima smena na genarii i nema pogolemi incidenti sega za razlika od minatot no vo sekojs lucaj toa sto vas vi se slucuvase do skendija e za sramota da ne mzoes da izleze od stadion pa mene toa da mi se sluci poveke od stram nema da odam na utakmica be ejjjdoam nekoj da me ebava Za toa dek ake navivate i 2-3 liga na drug kazi mu beve i nei 2 liga vidov sto i akko e tamu toa kazi mu go nekoj deca od 15- 18 godini kolku ke navivate i po kolku ke se berite

Nie kolku sme verni pokazanoe poveke pati niz godinite unazad i kolku krivicni i prekrsocni se jadeni samo ovie dve sezoni za da ne otpadniem vie tolku nemate niz cela vasa istorija na postoeke kako grupa Za sao kriticnosta si vo golema greska i kaj nas ima mnogu nesoglasuvanja i se gleda stavat na recisi sekoj clen no na kraj se nosi odluka so dogovor i isto taka ima mnogu raboti koj treba da se smenat no toa ne e za ovde i nee vrem nitu mesto za tie nasi razgovri
Inaku ja snikogas amam bas nikogas ne pisuvam po drugi fan klubovi osven ako en sme direktno spomenati i sega duri vidov deka teteksfan en imase spomenato i visitna ne mi bese jasno zosot nas en sponeal vo postot pa za toa prasav od akde mue e toj revolt prema nas i kopkleks da se zanimava so nas Drugo ne mzoes da mi zabranes da en psiuvam kaj vas oti nikade en navrediv nekogo ili pak ne prekrsiv nekoj pravilo an forumot taka da uzivaj si poveke ne pisuvam :salut:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Vistina ne znam sto tolku se lutite za toa skandiranke lani pa toa e normalna pojava !Sekoj gleda da go ponizi protivnikot na najnisko nivo sto moze i so naj pogrdni zborovi sekade vo svet toa se slucuva primer cigani gi vikaat delii ustasi grobarite zaradi tuman isto i vo itlaija se navreduvaat najmnogu sto mozat i vo argentina i sekade na svet Vtoro za atmosvera ne mzoes da se sporeduvas so nas pod nikoj osnov zosot en mzoe da napravat ista atmosvera 100 ili 500 navivaci ?i so edno do dve izdanija vo sezona da pokazvas i se sporeduvas so nas pa nie sezonava samo an rakomet imavme poveke od vas cela seozna za fudbal da ne zboram koga salveme 25 godini ili so rivalite od skopje a vie samo so vasite intimni baraka bevet solidni drugo se pdo nivo ili ne odevet an uatakmici Za incidentite glupavo e da pisis toa sto nei go imamme so vaseto do dusa kaj nas pokleka se smirva grupata oti ima smena na genarii i nema pogolemi incidenti sega za razlika od minatot no vo sekojs lucaj toa sto vas vi se slucuvase do skendija e za sramota da ne mzoes da izleze od stadion pa mene toa da mi se sluci poveke od stram nema da odam na utakmica be ejjjdoam nekoj da me ebava Za toa dek ake navivate i 2-3 liga na drug kazi mu beve i nei 2 liga vidov sto i akko e tamu toa kazi mu go nekoj deca od 15- 18 godini kolku ke navivate i po kolku ke se berite

Nie kolku sme verni pokazanoe poveke pati niz godinite unazad i kolku krivicni i prekrsocni se jadeni samo ovie dve sezoni za da ne otpadniem vie tolku nemate niz cela vasa istorija na postoeke kako grupa Za sao kriticnosta si vo golema greska i kaj nas ima mnogu nesoglasuvanja i se gleda stavat na recisi sekoj clen no na kraj se nosi odluka so dogovor i isto taka ima mnogu raboti koj treba da se smenat no toa ne e za ovde i nee vrem nitu mesto za tie nasi razgovri
Inaku ja snikogas amam bas nikogas ne pisuvam po drugi fan klubovi osven ako en sme direktno spomenati i sega duri vidov deka teteksfan en imase spomenato i visitna ne mi bese jasno zosot nas en sponeal vo postot pa za toa prasav od akde mue e toj revolt prema nas i kopkleks da se zanimava so nas Drugo ne mzoes da mi zabranes da en psiuvam kaj vas oti nikade en navrediv nekogo ili pak ne prekrsiv nekoj pravilo an forumot taka da uzivaj si poveke ne pisuvam :salut:
Финтата е што со тоа не не понижувате туку со тоа самите се пониживте. Па ако сте толкави патриоти и македонци како што се правите тоа треба да последно што би ви текнало да скандирате против нас. Останаја Војводи единствена група во овој дел од македонија која се труди да го задржи македонското во ови краеви....

Како што кажав тоа нас не не вреѓа туку вас ве прави будали и заради тоа е и нашиот ваков став кон вас. Да не тресете (скандирате) такви глупости ќе имате поголем респект, вака само изгледате смешни....

П.С. Ова важи за сите групи што скандираат и не сметаат за Албанци, нека се замислат малку што уствари со тоа сакаат да кажат.....

Голијат&

...зависи...
Член од
10 мај 2010
Мислења
271
Поени од реакции
9
Финтата е што со тоа не не понижувате туку со тоа самите се пониживте. Па ако сте толкави патриоти и македонци како што се правите тоа треба да последно што би ви текнало да скандирате против нас. Останаја Војводи единствена група во овој дел од македонија која се труди да го задржи македонското во ови краеви....

Како што кажав тоа нас не не вреѓа туку вас ве прави будали и заради тоа е и нашиот ваков став кон вас. Да не тресете (скандирате) такви глупости ќе имате поголем респект, вака само изгледате смешни....

П.С. Ова важи за сите групи што скандираат и не сметаат за Албанци, нека се замислат малку што уствари со тоа сакаат да кажат.....
Запамтете, ПОЕДИНЦИ од мајмуни ( не се ни од мајмуни, туку немаат каде да одат и идат тука и се дерат ) почнаја со такви глупи скандирања, немојте заради нив да ги правите останатите Мајмуни глупи и неуки. Аман.

DangerouzZ

Bianconero Till I Die !
Член од
24 август 2009
Мислења
366
Поени од реакции
21

Цел пост ти е смешен и неразбирлив (чуек постојат интерпукциски знаци, пробај да ги користиш...очи истерав дур ти го прочитав постов), ама еве решив да ти реплицирам само за болдираново, за другото не ни вреди да ти се реплицира.

Кога ќе дојдеш во Тетово против Шкендија, кога ќе напраете едно гостуење овде тогај можеш да кажеш дали ти било срам или си бил ГОРД! Ја сум ГОРД што на секоја уткамица против шкендија идемо 500-600 душе против 10.000. Горд сум што тиа 500-600 душе имаа срце и немаа страв да се спротистава на 10.000 народ. Ама ти ова го немаш доживено, па збориш од љубомора овде. А тоа дека седимо на стадион после утакмица, свегде е таке. Свегде низ светов излагаа прво едните, па после другите. Никоаш не излагаа свите одеднаш. Затоа не се прајте и вие будали ка балистине, дека мие од страв седимо на стадион до 9 саат. Да ни е страв нема ни да идемо на стадион, тоа запамтите го свите!

А за балистата што пиша на фан клубов па после очигледно го избриша постот, кажа дека толку биле јаки што и во официјално соопштение смо ги спомнале нив. У соопштението се збореше за идиоти, а и вие туе припаѓате...затоа и ве имаше во соопштението.

(ТетексФан)

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Еве го се јави битолчанецот, годинава ти знаеш колку навиваа Војводи и како навиваа... мие само у фудбал имаме повеќе гостувања од вас него ли вие у фудбал и ракомет заедно. И ова колку да знаеш не е наше најдобро навивање, сезонава имавме многу подобри навивања. Ти ќе ни кажуваш за историја хахахах... и смени тоа годините гарант немаш над 15 години, ако беше постар ќе запамтеше еден наслов порано од едно Мак тифо списание ШИРОК СОКАК ПРЕТЕСЕН ЗА ВОЈВОДИ и ако сакаш ќе ти ставам слики од порано дур бевме во втора лига? дете... тој ќе ни кажувал и за кривични и прекршочни пријави, ма ајде глупак, очигледно врска си немаш како стојат работиве...

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Запамтете, ПОЕДИНЦИ од мајмуни ( не се ни од мајмуни, туку немаат каде да одат и идат тука и се дерат ) почнаја со такви глупи скандирања, немојте заради нив да ги правите останатите Мајмуни глупи и неуки. Аман.
Последната реченица повеќе е за тие што не разбираат или се глупи. Најискрено имам многу пријатели од Прилеп и од мајмуни и познавјќи ги знам дека не го мислат она што се скандирало туку дека биле дечишта кои сеуште немаат изградено некое свое размислување и мислење туку како ќе им текне во моментот.

Инаку повеќе беше тоа наменето кон други отколку за прилепчани, а ете погоре имаше и еден прилепчанец кој доби респект од мене поради неговиот пост.

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Тоа свинчето Крсте, него треба да му се удри стапот, а и на тој волот 40 годишен Бибио, или како и да се викаше... Стока!

DUKESSINCE1988

THE DUKE LORD
Член од
20 јануари 2011
Мислења
260
Поени од реакции
46
зна4и кога ќе напише некој дека војводи не навивале и не оделе на стадион додека тетекс бил во втора лига или нема ни 12-13 години или со зорт се прае будала.само да ги потсетам сите битол4ани кои ја посетуваат оваа страна на следниве факти.како прво од осамостојувањето на македонија и формирањето на мак.фуд.лига војводи и 4кембари беа во скоро братски односи(нешто како што сме сега со комити).зна4и немаше поважен натпревар што се играше во битола било ракомет или фудбал а да војводи не биле присутни.да појаснам, на двата неодиграни натпревари пелистер-вардар(едниот што не ни по4на,и вториот што беше прекинат)имаше војводи од страната на 4кембари(во бројки меѓу 30-50 луѓе).имаше дури и уапсено наши 4ленови и на двата натпревара.наши 4ленови имаше и на натпреварите во скопје помеѓу вардар и пелистер(најголема бројка на војводи имаше на првото куп финале преку 100)било првенствени било куп.и како второ да појаснам зошто се прекина нашето пријателство за сметка на пријателството што сега го имаме со комити.тоа се слу4и на пријателскиот фуд.нат.меѓу македонија и албанија што се одигра во тетово на 14 мај 1994.зна4и на тој натпревар беа поканети сите мак.нав.групи било да сме во добри или лоши односи.наша цел беше да се собереме од цела македонија за заедно да им се спротиставиме на нашиот најголем непријател,и да не дозволиме натпревар на којшто нашата репрезентација е домаќин да има помалку навива4и од гостите.беа исконтактирани сите поголеми нав. групи.потврден одговор се доби само од велес,гостивар и скопје. зна4и во бројки тоа би било вака од велес дојдоа 10 луѓе,од гостивар околу 30-40 и околу 150 комити(иако во тоа време бевме во лоши односи со нив, пото4но се тепавме кај ќе стигнеме било на фудбал,одбојка или кошарка)постарите паметат какви дуели имавме со комити, пред се на одбојка меѓу југохром и работни4ки(екипи коишто за жал веќе не постојат)битол4ани иако поканети не дојдоа.иако ги сметавме за браќа, одевме на нивни натпревари,бевме со нив против комити тие сепак не се појавија во тетово на тој натпревар(пото4но не се појавија на ниеден натпревар во тетово иако и пред оваа утакмица беа поканети да дојдат во тетово на тетекс-шкендија)нивниот повод да не дојдат го видоа во комитите.имено кога ги повикавме ни одговорија дека ако дошле комити они нема да дојдат затоа што не сакале да бидат со нив на иста трибина.во меѓувреме комити сами се понудија да ги закопаме воените секири и да ги тргнема на страна сите наши недоазбирања само заедни4ки да се навива за македонија.нивниот предлог беше ставен на страна заради 4кембарите,бидејќи уште се 4екаше одговор од нив.после контактот со комити,се јави еден од нивните поглавни луѓе кај де4кото кој што беше ставен од наша страна да контактира со нив и му рекол дека бил многу разо4аран од нас затоа што сме ги поканиле и комити да дојдат со нас на наша трибина.по што му кажал дека водството на 4кембари одлу4ило да не патува за тетово.попусто било објаснувањето на нашиот де4ко дека комити сами се понудиле да дојдат и дека не биле контактирани од наша страна и дека првите преговори за доаѓање за овој натпревар се воделе со нив.по оваа разо4арува4ка одлука на 4кембари беше одлу4ено да се прогласи примирје со комити и да се прифати нивната иницијатива за нивно доаѓање во тетово само за овој натпревар.по овој натпревар нашите односи со комити по4нуваат да се затоплуваат пото4но де се договориме да не се напаѓаме меѓу себе.додека со 4кембари да се раскинат сите добри односи што до тој момент ги имавме.иако и после тоа некои наши 4ленови одеа за битола на фудбал и ракомет.имало дури и ексцесни ситуации кога на неколку наши 4ленови кои што се нашле во битола на некоја утакмица за малу не биле истепани заради тоа што сме навивале заедно со комити.зна4и спрема нивото размислување ние треба да ги подржуваме на секој нивни дерби натпревар,било се играло во скопје или битола,да бидеме со нив против комитите и против сите кои што се против нив,а они за возврат да не направат ништо за нас(како на пр.да дојдат во тетово кога играме против шкендија,или да дојдат на веќе споменатиот натпревар).и како трето кога војводи имале дуели со далеку поброен непијател,каде што имало и нереди и приведени и повредени навива4и и тоа во втора лига, 4кембари само се палеа на еден дуел, против вардар на другите утакмици не ни одеа освен можеби против победа.војводи за разлика од 4кембари навиваа и опстанаа како нав.група иако сите екипи(било фудбал било кошарка ни играа во втора лига)бележеа слаби резултати.никогаш не си го оставивме нашиот клуб на цедило без разлика во коа лига играл.а не како вие пелистер една година слаб и одма бојкот.можебо пишаново е малку подолго ама морав да реплицирам на некои кои што немаат поим кои се војводи низ што све војводи како група прошла и преживеала и на крај излегла уште појака и поорганизирана. со верба во бог војводи до гроб

DangerouzZ

Bianconero Till I Die !
Член од
24 август 2009
Мислења
366
Поени од реакции
21
^ Свака ти част за постов!!! ОБАВЕЗНО да го прочита свекој што го интересира како стојат работете, па после нека јаде гомна за Војводи. Уште еднаш, свака част дечко за постов!

(ТетексФан)

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
Тоа свинчето Крсте, него треба да му се удри стапот, а и на тој волот 40 годишен Бибио, или како и да се викаше... Стока!
na sestrati kuro v celo da i go udrime dvajcata ce mozi ? inaku vojvodi "patriotista" kako da ve narecam kaj bevte 2001 ...? dali tolku brzo go zaboravivte vodice hrvatska koga mavavte so kamejna na nas od 5-6 metri rastojanie i dali mislevte deka se pomina taka ? inaku ne bevme da navivame za niukoj bevme da mu pokazime na seirdziite "stari opasni tifozi " i na cela makedonija deka seuste e pobeda vo nasite srca i normalno ja iskoristivme prilikata da ve iserime vas i vasite pobratimi od skopje ! SO NIV ILI BEZ NIV VO PRILEP KE IMA TIFO

DangerouzZ

Bianconero Till I Die !
Член од
24 август 2009
Мислења
366
Поени од реакции
21
na sestrati kuro v celo da i go udrime dvajcata ce mozi ? inaku vojvodi "patriotista" kako da ve narecam kaj bevte 2001 ...? dali tolku brzo go zaboravivte vodice hrvatska koga mavavte so kamejna na nas od 5-6 metri rastojanie i dali mislevte deka se pomina taka ? inaku ne bevme da navivame za niukoj bevme da mu pokazime na seirdziite "stari opasni tifozi " i na cela makedonija deka seuste e pobeda vo nasite srca i normalno ja iskoristivme prilikata da ve iserime vas i vasite pobratimi od skopje ! SO NIV ILI BEZ NIV VO PRILEP KE IMA TIFO
Абе не исравте што да ти кажуем, у свој град бегавте. Признавам, поголемо серење од тоа нема ;) Иначе ти си тој крсте значи, истиот што сере по цел ден и на фејсбук, те мачкаат со уље да те извадат од када. Ај гитла од фан клубов!

(ТетексФан)

Kajgana Shop

На врв Bottom