Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Знаете дека Морталити пак се составија?????????
Пишете нешто околу ова
Закон ако е така :) Еден од моите омилени бендови у Македонија :)
Ајде ѕирни ги и кажи што ти се деси
Неможев немав нет 2 дена :( После први зш сеа ќе се спремам за нова :)
Метал можеби е музика но не трае долго во нашиот живот!Обично металот се слуша повеќе во оние пубертетски денови(тинејџерски) кога хормоните ни го превземаат телото и не тераат да ја трескаме главата!

Но тоа не значи дека таа музика треба да ја дискриминираме!Ако сакаме да ни биде забавно и интересно во ноќните па и во денските забави и на метал ке ни биде интересно.
Во зависност од друштвото!:wink:
Металот е музика и е уметност и трае колку ние сакаме.

Сеа да кажам за тој РЕД метал и сите слични глупости кој ги определувате според текстови... НЕМА ТАКВИ СРАЊА! Значи си постои треш, дет, пауер, хеви, блек, олд скул треш и дет и блек, мелодик дет и блек, технички дет и треш, и то... и некој мешавини постојат као треш-дет и слично... нема ВИКИНГ, РЕД, БАТЛ... убаво вика шедоу, ако пејам за кајгана ја сум кајгана метал? Амон Амарт на пример они се дет метал со викинг лирикс а не ВИКИНГ МЕТАЛ... (прочитав негде викинг биле...) а да и фолк метал постои... друго се безвезни ствари

Метал можеби е музика но не трае долго во нашиот живот!Обично металот се слуша повеќе во оние пубертетски денови(тинејџерски) кога хормоните ни го превземаат телото и не тераат да ја трескаме главата!

Но тоа не значи дека таа музика треба да ја дискриминираме!Ако сакаме да ни биде забавно и интересно во ноќните па и во денските забави и на метал ке ни биде интересно.
Во зависност од друштвото!:wink:
Е да бе,а како има луѓе што слушаат и на стари години метал?Имам баш еден таков пример дома ми се шета.Нема врска тоа дека се слуша у пубертетски години,ако некој сака да слуша метал ќе слуша цел живот не само две-три години од животот.

Не може цел поджанр да се декларира само заради текстовите. Ешелон свират avantgarde метал, Dying Fetus и Napalm Death - Death Metal / Deathgrind, and so on.
Ако пеам за кајгана, кајгана метал жанр ќе ми е бендот? :)

Можеби е музика? Брат, металот, заедно со класиката и џезот е еден од најсовршените музички правци.

ne znam druze esalon samite se deklariraat kako red metal bend a i poveketo od tie bendovi sto gi napisav. dying fetus i napalm death se dosta slicni so niv zatoa i gi nabroiv. vo sekoj slucaj KEEP METAL ALIVE \M/:helou:

Закон ако е така :) Еден од моите омилени бендови у Македонија :)

Неможев немав нет 2 дена :( После први зш сеа ќе се спремам за нова :)

Металот е музика и е уметност и трае колку ние сакаме.

Сеа да кажам за тој РЕД метал и сите слични глупости кој ги определувате според текстови... НЕМА ТАКВИ СРАЊА! Значи си постои треш, дет, пауер, хеви, блек, олд скул треш и дет и блек, мелодик дет и блек, технички дет и треш, и то... и некој мешавини постојат као треш-дет и слично... нема ВИКИНГ, РЕД, БАТЛ... убаво вика шедоу, ако пејам за кајгана ја сум кајгана метал? Амон Амарт на пример они се дет метал со викинг лирикс а не ВИКИНГ МЕТАЛ... (прочитав негде викинг биле...) а да и фолк метал постои... друго се безвезни ствари
Вака сега томи викинг метал има и тоа е мешавина од Фолк, пауер и блек метал само со викинг лирикс и тоа се посебен правец во металот каде сакаш прочитај и побарај мајкин:helou:

ne znam druze esalon samite se deklariraat kako red metal bend a i poveketo od tie bendovi sto gi napisav. dying fetus i napalm death se dosta slicni so niv zatoa i gi nabroiv. vo sekoj slucaj KEEP METAL ALIVE \M/:helou:
За терминот Red Metal нема никаде по интернетов. На официјалниот сајт од ешелон стои Рок-группа ЭШЕЛОН. Незнам кај си прочитал или кој ти кажал за тоа, ама ред метал не постои.
А околу Viking металот одсекогаш се дебатирало, за некои постои, за други не постои, па немаат крај таквите дискусии. Еве ја листата на метал жанрови од Metal Archives:

• Black
  • Death
  • Doom
  • Electronic
  • Folk/Viking
  • Gothic
  • Heavy/Traditional
  • Orchestral/Symphonic
  • Power
  • Progressive
  • Speed/Thrash

Falkenbach се страшни, неверојатно добар black/viking/folk whatever , бенд од еден човек Vratyas Vakyas,кога му текне напрае си понекое албумче ама сите 4 се закон.…Magni Blandinn Ok Megintiri…ми е фаворит

И мене тој ми е врв. Вокалите се нешто најпрефинето, колку што можат да бидат блек вокали.
Затоа и ги ставив и Агалок, тука многу се поклопуваат, само Фалкенбах знаат да држат еден ритам цело време па се поправолиниски.

За терминот Red Metal нема никаде по интернетов. На официјалниот сајт од ешелон стои Рок-группа ЭШЕЛОН. Незнам кај си прочитал или кој ти кажал за тоа, ама ред метал не постои.
А околу Viking металот одсекогаш се дебатирало, за некои постои, за други не постои, па немаат крај таквите дискусии. Еве ја листата на метал жанрови од Metal Archives:

• Black
  • Death
  • Doom
  • Electronic
  • Folk/Viking
  • Gothic
  • Heavy/Traditional
  • Orchestral/Symphonic
  • Power
  • Progressive
  • Speed/Thrash
Епа ете викаш фолк/викинг значи има

• Black
  • Death
  • Doom
  • Electronic
  • Folk/Viking
  • Gothic
  • Heavy/Traditional
  • Orchestral/Symphonic
  • Power
  • Progressive
  • Speed/Thrash

И на метал-архивс и на метал сторм пишува дека постои фолк/викинг метал како жанр

Викингот има свои инструментални карактеристики ама не доволни, затоа е ставен во придружба на фолкот.

Викингот има свои инструментални карактеристики ама не доволни, затоа е ставен во придружба на фолкот.
Па тоа е брат и јас викам само ќе додадам уште еднаш иако имам неколку пати постирано
викинг=пауер+фолк+блек+викинг лирикс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom