Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144
Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Edno ne mi e jasno za sto koga ke se spomne metal odma se misle na metallica navistina imaat dobri pesni i albumi ne vikam ne no ne mislam deka se najdobroto nesto sto mu se slucilo na metalot.Odete na www.metal-arhives.com i ke videte tocno za koja grupa sto sakate znaci ke videte i metallica sto sviri a toa e
Thrash Metal (early) Modern Rock (now)
znaci tie ne se olicetvorenie na metalot

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
На ова дефиниивно се иде! ! !

Серпентин се ЗАКОН! Ама некако новиов вокал мислам дека подобро ќе му биде да пее во хеви метал бенд, не викам дека со трешов е лошо ама многу подобро ќе биде за хеви.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Слушам , порано поагресивно, па полека се вратив на рокот :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
На ова дефиниивно се иде! ! !

Серпентин се ЗАКОН! Ама некако новиов вокал мислам дека подобро ќе му биде да пее во хеви метал бенд, не викам дека со трешов е лошо ама многу подобро ќе биде за хеви.
Си стојам и даље дека у македонија нема (да не бидам груб), достоен вокал за треш метал. Нема некој со рапав глас, како Петроца, Мастејн, Хетфилд, Араја итн. Сите им тера стилот накај хеви, затоа совет од мене до нив (бендовите) да си ги преиспитаат условите коа бараат вокал за нивниот треш бенд :))

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Си стојам и даље дека у македонија нема (да не бидам груб), достоен вокал за треш метал. Нема некој со рапав глас, како Петроца, Мастејн, Хетфилд, Араја итн. Сите им тера стилот накај хеви, затоа совет од мене до нив (бендовите) да си ги преиспитаат условите коа бараат вокал за нивниот треш бенд :))
Или уште еден совет од мене, почнете хеви метал да правите дека некако многу треш ми тераат сите.:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Уште бољи совет. Некои бендови ептен граничат меѓу треш и хеви.

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Па добро не мора секогаш да се поставува граница помеѓу стиловите. Денес има многу групи кои мешаат музика од различни жанрови.
Што се однесува до серпентин ми се допаѓа тој променлин вокал низ целиот албум иако воглавно е хеви да. Мислам дека делува освежувачки на нашава сцена и со него СФ убедливо звучат подобро од кога и да е. Утре ќе растурат гарант

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Уопште немора да се поставуваат граници, ама несмасно е коа некој бенд се третира себе како треш, а уствари напротив. И доаѓа впечаток ко да се у заблуда бендовиве.

RainMaker

Д Хантр
Член од
21 август 2008
Мислења
89
Поени од реакции
3
Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала...

Metallica не се комерцијала,комерцијала ги напраија овие денешниве позерчиња

D

Daftie

Гостин
Гласав дека обожавам, ама темава ко што гледам(и ме буни) за Металика е почната...

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Гласав дека обожавам, ама темава ко што гледам(и ме буни) за Металика е почната...
Епа би било добро да се почне за некој друг бенд дискусија тогаш, на пример Dream Theater

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Имат во Охрид. 23-4 години, искусен, тезгар, рок песни на репертоар. Чист треш вокал. (звучеше ко оглас:))

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.246
Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала...

Metallica не се комерцијала,комерцијала ги напраија овие денешниве позерчиња
Dobro be da mu ebam majkata do koga ke kenjate za legendarni bendovi kako Metallica deka ne se metal, da, poslednite 3 albumi im se promasaj ne vikam ne, ama prvite 5 da ne bile 90 posto od site vie tuka sto kenjate nemalo ni da pocnete da slushate metal...

D

Daftie

Гостин
Епа би било добро да се почне за некој друг бенд дискусија тогаш, на пример Dream Theater
Ајде, почнуваме.

Ја Dream Theater ги слушам уште од шесто-седмо одделение.
Односно, не знам колку можам да кажам дека ги слушам, си имам 6-7 албума и со нив се забављам.
Не ни пратам што се дешава, нели нешто као лани вокалист сменија, јас ги знам со Џејмс Лабри. Типот има невероватен глас, талент и што уште не, али јас на ДТ би им стаила некој друг, погруб вокал(само тогаш нема да бидат прогресив).
Крајно сум фасцинирана од Петручи и Рудес(и другите клавијатуристи).
Само, тие монстерските солажи на Петручи знаат да бидат и премногу, како да кажам....едноставно ПРЕМНОГУ. Али сепак не можам да не го признаам за еден од најдобрите(ако не и најдобриот) гитаристи. Се надевам дека некој ден ќе му стигнам до колено....
Рудес ми е еден од идолите на клавијатури. Додуша, сега почнувам на клавијатури, и другар ми ми го предложи(иначе еден од најголемите фанови на ДТ EVER). Не знам што друго да кажам.
Значи, Dream Theater се еден одлично технички поткован бенд.

Јор трн:)

Kajgana Shop

На врв Bottom