Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Абе Гижо па Slayer го величат сатаната и го напаѓаат Бог и христијанството до највисок можен степен,а плус нивните текстови се со сатанистички карактер а не реков дека се сатанисти во целост односно дека религиозно се сатанисти....
Во кои песни? Од првите два албума, кога се млади и луди, и врска немаат од живот. Ами погледни го размерот на колку текстови има каде што ја величат Сатаната и колку текстови има со Анти Христијанизам.

Да плукаш по бог не е Сатанизам, Сатанизам вклучува многу многу повеќе на духовен и ритуален план.

U

UnholY

Гостин
Во кои песни? Од првите два албума, кога се млади и луди, и врска немаат од живот. Ами погледни го размерот на колку текстови има каде што ја величат Сатаната и колку текстови има со Анти Христијанизам.

Да плукаш по бог не е Сатанизам, Сатанизам вклучува многу многу повеќе на духовен и ритуален план.
Гижо сигурен си дека само во првите два....а последните два да не ги заборави случајно.....God Hates Us All и Christ Ilusion....и плус Гижо тоа се само текстови не може тоа нешто да биде пренесено на духовен и ритуален план преку текстовите...и пеер искулирај таман е стварно си преупорен и многу сакаш контра да одиш:vozbud:...не можам да се разберам со тебе најозбилно...:pos2:

Како не ви текнуе дека можеби привлекуваат внимание така?

Немаат ќар од ставање на сатаната во песна освен паричен. :)
Човек не можеш така да викаш...од каде ние знаеме поради која причина го прават тоа....од каде можеш да знаеш дека во текстовите не го пренесуваат нивниот реален став кон тие работи....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Гижо сигурен си дека само во првите два....а последните два да не ги заборави случајно.....God Hates Us All и Christ Ilusion....и плус Гижо тоа се само текстови не може тоа нешто да биде пренесено на духовен и ритуален план преку текстовите...и пеер искулирај таман е стварно си преупорен и многу сакаш контра да одиш:vozbud:...не можам да се разберам со тебе најозбилно...:pos2:
Ритуален и духовен план, може да се изрази преку текст и те како. Немора ритуалот да го гледаш можеш да го прочиташ, а духовното се приметува преку искажување на зборови.

Ок како сакаш, ја само ти доловувам што значи да си анти христијанин а што значи да си сатаниста. Прочитај ми го повторно постот број 971 и размисли околу разликите :) Значи самото плукање по бог не е сатанизам само по себе,тоа ми е битно да го сфатиш. Има многу форумџии што плукаат по бог, па не се сатанисти. Сатанизмот е практика, религија, начин на живот.

Немора да ми одговараш, битно ми е да си прочиташ внимателно и дај си заклучок сам на себе, еве немора да го читам. :)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Во Слеер нема ни „с“ од сатанизам.
mp3.com напиша:
Christ Illusion is brilliant, stomping, scorched-earth thrash metal at its best. Lyrically, it may offend people, but getting the listener to think and make choices is what this music is all about. An anti-Christian/anti-Islam/anti-Theocratic, anti-war album, Christ Illusion is essential for anyone interested in the genre.
Антихристијанството може да се забележи и кај некои поединци од другите религии, кои веруваат во Бог. Значи, антихристијанинот не плука по Бог и не го возвишува сатаната, туку само плука по името Христово, додека сатанистот може а и немора да биде антихристијанин.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
За Slayer само едно големо Sieg Heil!

Ако Бладлајн е песна која што има спот во кој попот е обесен, премногу крв, силување од страна на свештеникот не мора да значи дека тоа е сатанизам.

Слејер Рузл Кери Кинг Рулз!

U

UnholY

Гостин
Slayer is known for its musical traits, involving fast tremolo picking, guitar solos, double bass drumming, and shouting vocals. The band's lyrics and album art, which cover topics such as gore, serial killers, Satanism, religion and warfare have generated album bans, delays, lawsuits and strong criticism from religious groups and the general public.

Мислам дека убаво е нагласено и тоа со голема буква....па сеа прочитајте сами....само мислам дека веќе доста дебатиравме околу ова...некои тоа го сметаат за сатанизам некои за антихристијанство....ќе најдете повеќе веб сајтови за нив каде што е напишано дека нивната тема во текстовите е сатанизам,а ќе најдете и каде што пишува дека е антихристијанство...сепак мислам дека треба да заклучиме дека секој си има свое сфаќање за тоа...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Од wikipedia го зема?

Па знаеш дека таму пишува кој сака :) Јас можам на мак википедијата да напишам дека свират за Горбачов.

Поентата е да сиги изанализираш текстовите и со своја глава да процениш што се, батали сајтови :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Aesma Daeva

за обожаватели на про готик бендови, оперски и симфо стилови. Најлесен опис за бендов е Therion во поспора верзија, со женски вокал. Вокалистката е навистина одбрана во поглед на квалитет (а и пее за Терион на турнеи). За необожавачите на Tarja Turunen ова е прав погодок.

јутјуб линкови:

Aesma Daeva - Tisza's Child
Aesma Daeva - The Bluish Shade

Член од
13 март 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Jas mislam deka imat i podobri zenski vokali otkolku toj na Therion.Zenskiot vokal od The Sins Of Thy Beloved e mnogu pomilozvucen i karakteristicen.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Увек има некој подобар, посебно од Тарја Турунен.

U

UnholY

Гостин
Пред малку ја посетив страната на Embritomy на myspace и ги слушнав 2те песни шо се поставени, па секој кој сака да слушне како ќе звучи новиот албум еве:

www.myspace.com/embryotomy

Растур!!! Според мене најдобриот дет метал бенд шо го имаме...

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
taze sum u metal vodi ushte eksperimentiram ali gore dole si go razvbiv vkusok kolku da svatam sho sakam sho ne.
definitivno dead metal nemozam da slusham !!!
trash najvishe merak mi prai !!!!!!!
Metallica RULZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Пред малку ја посетив страната на Embritomy на myspace и ги слушнав 2те песни шо се поставени, па секој кој сака да слушне како ќе звучи новиот албум еве:

www.myspace.com/embryotomy

Растур!!! Според мене најдобриот дет метал бенд шо го имаме...
da dodadam deka vo mai e planirano promocijata na noviot album, na koj i mojot nov bend ke dade debi svirka.......
zejtin/nihilist dr, bobi/ex corpus voc, dejan/ex embriotomy b i Lou git

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.003
taze sum u metal vodi ushte eksperimentiram ali gore dole si go razvbiv vkusok kolku da svatam sho sakam sho ne.
definitivno dead metal nemozam da slusham !!!
trash najvishe merak mi prai !!!!!!!
Metallica RULZZZZZZZZZZZZZZZZZ
Ни на мене некако не ми лежи Death Metal. Пробај да слушаш нешто Power да видиш дали ќе ти се свиѓа.

Kajgana Shop

На врв Bottom