Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144
U

UnholY

Гостин
Ја имам споредено ама не можам да кажам дека Металика се подобри и обратно..човек Slayer се ѕверови бе...еден од ретките треш бендови со сатанизам како главна тема на текстовите....Ама двата бенда се предобри односно нешто посебно така да мислам дека не може да се прави споредба меѓу нив околу тоа кој е подобар...Ама кога ќе видиш поубаво Slayer не се искомерцијализираа како нив и не продолжија да прават музика за пари туку си останаа на она шо беа од почеток....

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Ја имам споредено ама не можам да кажам дека Металика се подобри и обратно..човек Slayer се ѕверови бе...еден од ретките треш бендови со сатанизам како главна тема на текстовите....Ама двата бенда се предобри односно нешто посебно така да мислам дека не може да се прави споредба меѓу нив околу тоа кој е подобар...Ама кога ќе видиш поубаво Slayer не се искомерцијализираа како нив и не продолжија да прават музика за пари туку си останаа на она шо беа од почеток....
Делумно си во право. Е сега за тоа што не си во право: Од каде Slayer бенд со теми за сатанизам? Вокалистот од Слеер има во интервју изјавено дека е католик и дека си ја поштова религијата пред се. :pos:
Прочитај ги уште еднаш текстовите и потоа постирај на темава повторно.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Па шо се дивиш онда кој бенд бил боље .. и двата се закон! .. ти реков првите 5 албуми на металика .. не ти реков St.Anger ! .. еве да речеме мастер оф папетс и реининг блад .. ако кажеш дека реининг блад е боље , онда или слушај турбофолк :pos:.. и тоа што слеер се максимално сатанистички настроени , не значи дека имаат кујзнае колку добри текстови !

U

UnholY

Гостин
Делумно си во право. Е сега за тоа што не си во право: Од каде Slayer бенд со теми за сатанизам? Вокалистот од Слеер има во интервју изјавено дека е католик и дека си ја поштова религијата пред се. :pos:
Прочитај ги уште еднаш текстовите и потоа постирај на темава повторно.

Ќе ти кажам само дека сум потполно во право....Том Арауа може има изјавено дека е католик и дека си ја почитува верата ама тоа не важи и за Кери Кинг....он ги има напишано скоро сите текстови,а за да те уверам дека сум во право за тоа дека Slayer се бенд со теми за сатанизам оди на Dark Lyrics.com и прочитај им ги сите текстови....еве само една строфа од албумот Christ Ilussion од песната Cult....
There is no fucking Jesus Christ
There never was a sacrifice
No man upon the crucifix
Beware the cult of purity
Infectious imbecility
I've made my choice
666!
А оваа не е единствената....сега се увери конечно...

U

UnholY

Гостин
7. Jesus Saves

[SLAYER - 1986 - "Reign In Blood"]
[Lyrics - King, Music - Hanneman, King]

You go to the church, you kiss the cross
You will be saved at any cost
You have your own reality
Christianity
You spend your life just kissing ass
A trait that's grown as time has passed
You think the world will end today
You praise the Lord, it's all you say

Jesus saves, listen to you pray
You think you'll see the pearly gates
When death takes you away

For all respect you cannot lust
In an invisible man you place your trust
Indirect dependency
Eternal attempt at amnesty
He will decide who lives and dies
Depopulate Satanas rise
You will be an accessory
Irreverence and blasphemy

[LEAD: KING]

Jesus saves, no need to pray
The gates of pearl have turned to gold
It seems you've lost your way

[LEAD: HANNEMAN]

Jesus saves, no words of praise
No promised land to take you to
There is no other way

[LEAD: KING]
Еве ви цел текст од нив прочитајте и проценете сами шо е темата во текстовите на
Slayer....иако опејуваат сатанизам сепак нивното место во мојата листа на омилени бендови сеуште стои и ќе стои...:devil3:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Цики, има разлика меѓу сатанистички и анти-христијански.

Второ, Кери Кинг е тежок сељак, како и Дејв, ама и двата се одлични, само што Дејв е комплетен музичар за разлика од Кери Кинг, значи у тој поглед Кери може да го баци по мудата.

Трето, споредете ги периодите кога и Металика и Мегадет се расипаа. Кажете кој има бољи и пред се НЕ-напорни песни. Металика останаа во историјата. Мегадет, е one man band пошто до сега сто луѓе поминаа низ него, секоја чест на Дејв, кој што успева да си го тера бендот поасално. Извонреден музичар, значи пред се и најважно, ЗНАЕ ДА СЕ ОПРАИ, за разлика од Џејмс и другарчињата. Металика ми се закон бенд, ама ако гледаме реално, Мегадет заслужува многу поголема чест, ако не друго бар да не се јаде гомна за нив, само за да ги величите Металика.

U

UnholY

Гостин
Цики, има разлика меѓу сатанистички и анти-христијански.

Второ, Кери Кинг е тежок сељак, како и Дејв, ама и двата се одлични, само што Дејв е комплетен музичар за разлика од Кери Кинг, значи у тој поглед Кери може да го баци по мудата.

Трето, споредете ги периодите кога и Металика и Мегадет се расипаа. Кажете кој има бољи и пред се НЕ-напорни песни. Металика останаа во историјата. Мегадет, е one man band пошто до сега сто луѓе поминаа низ него, секоја чест на Дејв, кој што успева да си го тера бендот поасално. Извонреден музичар, значи пред се и најважно, ЗНАЕ ДА СЕ ОПРАИ, за разлика од Џејмс и другарчињата. Металика ми се закон бенд, ама ако гледаме реално, Мегадет заслужува многу поголема чест, ако не друго бар да не се јаде гомна за нив, само за да ги величите Металика.
Гижо коо прво ја не јадам гомна за Мегадет само малку повеќе се изнервирав затоа што луѓево викаат дека Мегадет биле поквалитетен бенд од Металика...човек како може така да прават споредба бе и двата бенда имаат издадено одлични албуми и двата бенда си имале свои падови и свои моменти на слава и веќе мислам дека не вреди да се пишува за овие два бенда оти само ќе си ги цитираме мислењата меѓусебно....Ама Гижо за крај само немој и ти да ми кажеш дека Slayer
не ,,плукаат'' по Бог и по христијанството во своите текстови и не го величат сатаната затоа шо тоа е очигледно чоек земи и читај им ги текстовите продлабочи се малку во нив и ќе видиш.....

Член од
7 јануари 2008
Мислења
93
Поени од реакции
0
Obozavam rock......!!! dobra grupa e i metalicata no:toe:
Only CHELSEA is it my heart!!!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ок не е битно кој јадел, тоа беше за сите наменето, па кој се пронајде нека пише.

Slayer: Ти тоа што го стави у темава како наводни сатанистички текстови немаат врска со Сатанизам. Сатаната е спомната вамте-тамте. Ко ке изанализираш, ке увидиш дека нивната поента е чисто анти-христијанска, а Сатаната се спомнува како резултат на инатот и гневот што го имаат кон христијанството. Кери Кинг that is.

U

UnholY

Гостин
Ок не е битно кој јадел, тоа беше за сите наменето, па кој се пронајде нека пише.

Slayer: Ти тоа што го стави у темава како наводни сатанистички текстови немаат врска со Сатанизам. Сатаната е спомната вамте-тамте. Ко ке изанализираш, ке увидиш дека нивната поента е чисто анти-христијанска, а Сатаната се спомнува како резултат на инатот и гневот што го имаат кон христијанството. Кери Кинг that is.
Гижо воа е последно шо ќе го напишам во врска со воа ќе им станеме досадни на другите нели:vozbud:....Не стварно Гижо чоек можеби ти го сметаш така за анти-христијански ама ја не....и не само јас туку многу други.....ама мислам дека кога веќе сме кај овие два термина не гледам којзнае каква разлика помеѓу сатанизам и анти-христијанство.... и двете се против Бог против христијснтвото најстрого го осудуваат неговото постоење, пцујат по Бог го величат Сатаната....па сеа не знам тоа си е твое мислење воа си е мое....чекај ќе ти пратам приватна порака ќе те адднам на МСН па таму ќе си правиме муабет....:wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Абе батали другите, ако некој му е досадно нека не чита. Ова е тема за метал, ако сака некој нека се уклучи ако не нека иде у играчница. :)

Ја губиш битната разлика меѓу Анти Христијанство и Сатанизам. Анти Христијаните можат а и немораат да ја величат сатаната, додека на Сатанистите тоа им е главната цел, сатанизмот е цела религија, а анти христијанството е само став.

U

UnholY

Гостин
Абе батали другите, ако некој му е досадно нека не чита. Ова е тема за метал, ако сака некој нека се уклучи ако не нека иде у играчница. :)

Ја губиш битната разлика меѓу Анти Христијанство и Сатанизам. Анти Христијаните можат а и немораат да ја величат сатаната, додека на Сатанистите тоа им е главната цел, сатанизмот е цела религија, а анти христијанството е само став.
Абе Гижо па Slayer го величат сатаната и го напаѓаат Бог и христијанството до највисок можен степен,а плус нивните текстови се со сатанистички карактер а не реков дека се сатанисти во целост односно дека религиозно се сатанисти....

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Како не ви текнуе дека можеби привлекуваат внимание така?

Немаат ќар од ставање на сатаната во песна освен паричен. :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Абе Гижо па Slayer го величат сатаната и го напаѓаат Бог и христијанството до највисок можен степен,а плус нивните текстови се со сатанистички карактер а не реков дека се сатанисти во целост односно дека религиозно се сатанисти....
Има и нацизам си приметил?

Kajgana Shop

На врв Bottom