Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
you should, еден од првите Grindcore бендови, и тоа од оние комичните, без медицински замарања, туку чист црн хумор.

Гижо ги слушнав О.Л.Д. прееска искрено не се по мој вкус...не ми се свиѓаат ама сепак фала за предлогот...повеќе сакам deathgrind....
Првиот албум така?

оки доки, пошто рече си сакал grindcore

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Слободно.
Најстаро што имам од Каркас ми е третиот албум.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ejjj veke prativ na hotmail....ajde nema vrska a Unleashed imam se...ama ponovite albimi ne mi se svigaat samo onie postarite...Where no life dwelfs najvveke go sakam....
Знаеш некои бендови како што стареат така се усеруваат, некои повеќе некои помалце, некои ич.

U

UnholY

Гостин
Знаеш некои бендови како што стареат така се усеруваат, некои повеќе некои помалце, некои ич.

Да да...во право си...друг пример за тоа е Gorefest...дечките се стварно супер на почетокот ама премногу се испедерчија понатаму...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Да да...во право си...друг пример за тоа е Gorefest...дечките се стварно супер на почетокот ама премногу се испедерчија понатаму...
Знаеш некад, кога бендот го менува звукот пак е на позитивно (Amorphis, пак оставија класици).

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Знаеш некад, кога бендот го менува звукот пак е на позитивно (Amorphis, пак оставија класици).
мeне лично ми си допаѓат поише старите ствари како tales from the tousand lakes,elegy.i noviot silent waters ne е лош али...за секој различно

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
мeне лично ми си допаѓат поише старите ствари како tales from the tousand lakes,elegy.i noviot silent waters ne е лош али...за секој различно
Нема збор, tales from tousand lakes е албум кој што не се повторува, само муабетот ми беше, Аморфис полека го менуваа својот звук, на тој начин што ги исфрлаа полека growl-овите, се повеќе користеа помеки гитари помалку бегаа од death жанрот без да ја губат мелодичноста по која што се препознатливи, секоја чест Esa Holapainen и Tomy Kuovisari ги обожавам што прават со гитарите, и доаѓаме до денес каде што нивната трансформација е комплетна, меѓутоа пак се навратија со минимални количини на growl-ови.

Значи што ми е муабетот, ова не е трансформација во чиј процес луѓето останаа разочарани, Аморфис продолжија да прават прекрасни песни, само во друг стил, при што не беа исплукани.

:)

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
далеку од лоши,зборот ми беше помеки,помелодични а пак да не досадуват,

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Бендовите што ке настапат заедно со Мардук

Нашите Victim Yield познати ви се, еден од најзакон бендови на мак метал сцената.

Zonaria, лош избор за вокал, ауу не да е лош. Инструменталниот дел, конкретно за оваа песна, неговата атмосфера, доста потсеќа на black иако се демек melodic death што е и последицата за вокалот.

[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=g7qWDm5NIoQ[/MEDIA]

In Battle, имаат една песна со Erik Rutan од Morbid Angel. Како и да е, уште еден вокал кој што треба да поработи на нешто повеќе да понуди од само обично издеравање.

[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=OvM6QGC2QBU&feature=related[/MEDIA]

третиот бенд Artisian, британците покрај Мардук ке бидат звезди на вечерта, бар за мене. Сиров блек метал, се поштува. Оваа година го имаат издадено првиот албум, нека им е со среќа. Квалитетот на снимкава не е којзнае што, ама далеку подобри вокали од другиве.

[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=NBB335SCQMs[/MEDIA]

Нешто надвор од постов: многу бендови треба да сфатат, дека вокалниот дел е деликатна работа, и не треба да се нуди на медиокритети. Што ако некој знае да направи growl или scream ако незнае да ги искористи своите способности и пред се доколку нема трунка креативност.

Kajgana Shop

На врв Bottom