Cable Tel
Абе ијас божем најјак од cabeltel ама слабо е.Многу често паѓа.Еден мејл не можам да отворам.Мора да пишувам тука зашто немам на кого да се распукам.Скоро секој ден им се јавувам.На тоа бројот што е за поддршка на корисници,не знам кој кого држи.никој никогаш не се јавува на 2.Се јавив на 1 и ми викаат да не сум ѕвонела меѓу смена.Па добро бре п.м. во 22h ли се прави меѓусмена.Завчера дури во дирекција им отидов и пак ветуваа ама слабо е.Ќе се изнервирам ќе ги тужам.Како е можно да пишува во договорот дека ако го раскинам ќе плаќам пенали кога они не си ја вршат работата како што треба.И они сега не трба да ми платат што плаќам интернет а немам интернет?Ова е вака месец дена.Имам уште многу за нив да пишувам ама ај да не ве замарам или ќе ве замарам друг пат.
Jas se macev isto na Cable Tel par meseci.. Internetot pagase skoro celo vreme, i koga i da se javev na tel, nikoj ne se javuvase ili bese zafateno.
Otidov vo Leptokarija dukanot, i pobarav da pomine nekoj da vidi sto e problemot.. Zakazavme termin koga sum doma (cesto sum izlezen), i iako cel toj den go posvetiv za niv, ne dojdova voopsto a niti se javija.
Da naglasam deka smetkite si gi plakam vednas, znaci voopsto ne sum kasnel ili nesto... Otidov povtorno posle nekolku nedeli, i istata prikaska..
Posle nekoe vreme, snema internet par denovi.. Probav pak so podrska, megutoa ovoj par resiv da vidam i sam sto moze da bide problemot..
I PAZI.. MI GO ISEKLE KABELOT PRED VRATA..Krajno iznerviran otidov kaj niv vo dukan, i demek ne bile oni.. Aj vikam da proverime da ne dolzam nesto, i me izvadija dolzen za par meseci.. Sreka sto gi imav potvrdite za uplata so datumi, pa ispadna deka nemaat nikakva evidencija, i deka sepak najverojatno tie mi go isekle kabelot (21 vek...). Vednas posle samo nekolku dena im raskinav dogovor so aneks (mozete taka bez penali bez nisto), a isto otkazav i tv od niv.. (ne mi ni treba, bidejki i taka ne gledam nasi TV -a).. Sega sum na ADSL i se preporodiv.. Znaci voopsto ne se nervirajte okolu penali ili nesto, so Aneks na dogovort moze bez problem da si go raskinete ako ne ste zadovolni.. Isto ve stiti i zakonot za zastita na potrosuvaci, odnosno plakate nesto, a ne go dobivate... Taka da....
pozdrav