Што ви е најчудно во сонот?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Еднаш сонував дека сум со некоја девојка. Никогаш не сум ја видел у живо. И си поминав пола живот у сон со неа и на крај едноставно осетив дека морам да си идам. И се поздравувам со неа и она ми вика да и се јавам некад и ми дава нејзин број. Кога се разбудив го знаев бројот на памет и го запишав на лист.
Мислим ништо посебно, имам број од девојка во сон. Никад не сум извадил од сон во реалност такво нешто.
Никад не се ни јавив на бројот. А мислев.

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Се случило ли некому да се разбуди во кревет и да не може да мрдне? Тоа е кога умот се разбудил пред телото кое сеуште спие, и може да биде гадно гадно страшно. Може да мисли дека демони го држат и такви работи.
аууу сеа кога прочитав овоа одма се стресов... има ми се дешавано стварно искуство шо на никој не го посакувам...
а има ми се и дешавано у соно да сонувам.... и кога се разбудив(мислев дека сум се разбудил) и видов дека не можам да отворам очите со рацете почнав на сила да си ги отварам очите чиста среќа шо не си ги искарав.... ( после со левото око 2 дена не можов да гледам )

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Се случило ли некому да се разбуди во кревет и да не може да мрдне? Тоа е кога умот се разбудил пред телото кое сеуште спие, и може да биде гадно гадно страшно. Може да мисли дека демони го држат и такви работи.

Да!!!! во тој момент помислив дека сум се парализирал, не можев ни да викнам по некого да ми "помогне" седев така укочен солзи на очи ми дојдоа од страв паника и немоќност.Никогаш во животот толку не сум се исплашил болно,многу ЈЕЗИВО искуство!

Ова ни на најголемиот душман не би му го посакал, не сум некој што се плаши многу лесно или слично, ама ваквата состојба е нешто многу тешко да се игнорира тргнувајќи од фактот дека сеуште не си свесен и неможеш да се смириш така лесно (не можеш правилно да размислуваш)
Ако воопшто размислуваш..

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Неколку пати сум сонувал каде што сум паѓал од високо, и тогаш обавезно се разбудувам, ми се чини како вистински да паѓам. Во тој момент, како да ви објаснам некако чудно ми е, како срцето в петици да ми слегува. :)

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Факт е дека сонот е манифестација на нашата потсвест. Сите ние го сонуваме тоа што сакаме да ни се оствари или тоа од што се плашиме. Секој сонува најразлични ствари, меѓутоа најважно од се е да се има контрола над сонот. Никогаш не треба човек да се залажува и да го меша сонот со нешто вистинито, ниту пак да паѓа во некакви суеверни мислења. Искрено мислам дека за да најдеме одговори за тоа зошто нашите соништа се такви какви што се, треба да погледнеме длабоко во нас. Зошто, сепак, ние ги сонуваме, зарем не?

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.317
Факт е дека сонот е манифестација на нашата потсвест. Сите ние го сонуваме тоа што сакаме да ни се оствари или тоа од што се плашиме. Секој сонува најразлични ствари, меѓутоа најважно од се е да се има контрола над сонот. Никогаш не треба човек да се залажува и да го меша сонот со нешто вистинито, ниту пак да паѓа во некакви суеверни мислења. Искрено мислам дека за да најдеме одговори за тоа зошто нашите соништа се такви какви што се, треба да погледнеме длабоко во нас. Зошто, сепак, ние ги сонуваме, зарем не?

Uf jas pak naprotiv ne se soglasuvam na tvojov post...
Toa sto ti go boldirav vikam deka e taka.
A toa sto ti go nakosiv bas naprotiv ke ti dada primer MEDIUM (serija rabotena spored vistinit nastan) veke i vo drugi temi ja spomnav...
:toe:

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Хах...а по македонски праевме писмена и типот пред мене шо седи напишал
‘‘ Неможеме да повлечеме строга црта помегу сонот и јавето бидејки сонот е сон‘‘ го имам постирано на ’’Бисери од Училишните денови‘‘ ... ае цел ден вози се во аутобус и вечерта ке претеш како глушец у брашно... или заглави на пуст остров и ке сонуваш кока кола или торта...

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Bas se zacidiv sestra mi pred nekoj stanuva sabajle so bolki vo grbot i na ramoto, od sto ramoto nemozese da go dvizi a kolku i da spies loso nemozes da imas tolku golemi bolki i bas se cudevme i dvete od sto ja boli tolku i ja i vikam dade da ne udrilo kamion u son? onaka na sala i ona leleeee kuti sega mi tekna stv sonuvav takvo nesto:S cudno cudno

Mason_Petrarka

Servant of Morgoth
Член од
19 декември 2009
Мислења
157
Поени од реакции
23
Еднаш сонував дека сум со некоја девојка. Никогаш не сум ја видел у живо. И си поминав пола живот у сон со неа и на крај едноставно осетив дека морам да си идам. И се поздравувам со неа и она ми вика да и се јавам некад и ми дава нејзин број. Кога се разбудив го знаев бројот на памет и го запишав на лист.
Мислим ништо посебно, имам број од девојка во сон. Никад не сум извадил од сон во реалност такво нешто.
Никад не се ни јавив на бројот. А мислев.
можиш да пробаш да се јавиш зошто да не.. истото ми се деси и мене да сонвам вака сличен сон али на крај таја си замина и ми рече дека сум и го имал бројот да и се јавам ако некогаш ми треба.. уствари знаеф дека е девојка али беше само црна силуета.. нз.. иначе кај мене најчудно е тоа шо ги сонвам истите сонови по 10тина пати по ред.. еднаш сонвав еден сон рекордни 17 пати по ред.. одам низ парк, на едната клупа седи брат ми а јас поминуам ладнокрвно покрај него, и се упатувам накај други 2 клупи наместени една накарши друга.. одам на левата на која се наоѓа една моја многу добра другарка и да речам некој вид мој ангел чувар, а на другата клупа (десно) има една црна силуета (скоро во 80 посто од сонојте сонвам црни силуети) шо ме трга накај неа и ми вели : не припаѓаш тука... и тука се разбудвам цел испотен и онака запрепастен :S:S:S:S :toe:

V

VeniVidiVici

Гостин
Мене најчудно ми е што секогаш сонувам глупости и тоа ептен големи глупости. Никогаш некој реален сон.:toe:

Член од
27 август 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Мене најчудно ми е што соновите ми се чинат многу реални.Како тоа што го сонувам навистина се случува и го чувствувам.Втора чудна работа ми е тоа што секогаш сонувам "во трето лице".Како филм да гледам.

Член од
1 септември 2009
Мислења
166
Поени од реакции
56
Мене најчудно ми е што соновите ми се чинат многу реални.Како тоа што го сонувам навистина се случува и го чувствувам.Втора чудна работа ми е тоа што секогаш сонувам "во трето лице".Како филм да гледам.
Тоа со сонување во трето лице ми се има случувано и мене, колку „филмови“ сум се изнагледал така до сега... Стално велам требало да бидам режисер :pos2:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
И јас често сонувам безмислени работи.....:D:D:D:D:S:S:S:S:S: Само некои имиња непознати лица и чудни знаци........Патем..Кога сме тука кај тој разговор.... дали некој знае нешто за "Летицини Умотворби"??????? тоа треба да е некоја книга.....

Kajgana Shop

На врв Bottom