Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
G

GucciMane

Гостин
нема шанси, имам 15 гб, а што правам? вртам страници ако погледнам видео спот на јутјуб и толку по некоја песна ако симнам, го проверив пред некој ден едвај 6 гб ми е, па затоа им се јавив, инаку не се јавувам пред да проверам сообраќај.
Симињај порничи максимално да го искористиш :vozbud: или кажи ми јузер и пасс и ја ке се погрижам :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
дечки на новиве рутери Speedport W503V кај можам да видам колку интернет правам момемнтално upload & download има ли некои статистики како што е со DSL конекцијата на Windows
Ако си на Win7:

кликни на иконата со мониторот доле у таскбар кај статусни икони>Open Network and Sharing Center>Local Area Connection кај Connections.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
еднаш екипа ми го посети домот, ми смени рутер нов (само што го земав од салон) од оние белите, испадна дека рутерот бил во дефект и така кога ќе има се јавам директно им велеам дека не сум задоволна од нив и тогаш ми кажуваат намалена ми била мрежата, па нешто саатот ми бил назад се нешто како изговор и така едно 4 недели интернетот е авион, после стара песна, но немам више сили само се јавувам и расправам.

тоа е сега ќе ги трпам, но во иднина мислам да се префрлам на ОNE и статичен, тв и интернет, сите се фалат дека се супер.
Не биди сигурна дека бил нов рутерот.Исто како мојов случај.Копи/пејст!!!
Не мораш да ги трпиш долго време,обично договорот за АДСЛ им е со година дена траење ,провери го :wink:

А за ONE...можда ги фалат ,ама кога тогаш ќе налеташ на некоја статива и од нив.Муабетов ми е сите се за нигде овие нашиве таканаречени телекомуникациски фирми,имаме многу јак избор - лоши и полоши :nerv:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Симињај порничи максимално да го искористиш :vozbud: или кажи ми јузер и пасс и ја ке се погрижам :)
:pos2: very funny.

јас ќе ги искористам за хорори ако веќе така мислам.:wink:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
неам никакви проблеми.

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
може помош???
одам да си ја проверам сметката на интернет и откако ќе го внесам корисничкото име и лозинката ми се појавува ова:

No data received
Unable to load the webpage because the server sent no data.
Here are some suggestions:
Reload this web page later.
Error 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): The server closed the connection without sending any data.

зашто????

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
може помош???
одам да си ја проверам сметката на интернет и откако ќе го внесам корисничкото име и лозинката ми се појавува ова:

No data received
Unable to load the webpage because the server sent no data.
Here are some suggestions:
Reload this web page later.
Error 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): The server closed the connection without sending any data.

зашто????
Чудно, чудно... google вика дека е најверојатно проблем од google chrome :D
пробај со друг прелистувач, фајрфокс/опера/интернет експлорер
или пробај неколку пати рефреш на страната

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Чудно, чудно... google вика дека е најверојатно проблем од google chrome :D
пробај со друг прелистувач, фајрфокс/опера/интернет експлорер
или пробај неколку пати рефреш на страната
The page cannot be displayed
The page you are looking for is currently unavailable. The Web site might be experiencing technical difficulties, or you may need to adjust your browser settings.
To attempt fixing network connectivity problems, click Tools, and then click "Diagnose Connection Problems..."

Other options to try:

Click the Refresh button, or try again later.

ова е со интернет експлорер

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
The page cannot be displayed
The page you are looking for is currently unavailable. The Web site might be experiencing technical difficulties, or you may need to adjust your browser settings.
To attempt fixing network connectivity problems, click Tools, and then click "Diagnose Connection Problems..."

Other options to try:

Click the Refresh button, or try again later.

ова е со интернет експлорер
да се осигураме дека овој е линкот на кој одиш?
https://moj.telekom.mk/MojTelekom.aspx

пробај и со firefox, инсталирај ако треба!

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Toj ne se otvara direktno. Na taa strana sto ke se otvori stisni I understand the risks a potoa ADD exception, taka ke ti se otvori. Ne e virus ne plasi se.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Како да си влезам во рутерот? Мислам дека имаше ip или такво нешто?
Сакам да сменам password на wireless.
шо рутер имаш? ако е speedport тогаш IP e 192.168.178.1 a на другите е или 192.168.1.1 или 192.168.0.1

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.257
Кога се ресетира интернетов? Нели сме 1ви и поминат е 12 часот. Од неодамна користам т-хоум адсл и досега не сум го надминал лимитов до степен да не можам клип да пуштам. Или треба сам да го ресетирам рутерот?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
Кога се ресетира интернетов? Нели сме 1ви и поминат е 12 часот. Од неодамна користам т-хоум адсл и досега не сум го надминал лимитов до степен да не можам клип да пуштам. Или треба сам да го ресетирам рутерот?
па не сум проверувал веднаш после 31 но скоро секогаш бил ресетиран на време, кога сум проверувал на 1ви сабајлето.
кај мене е ресетирано сега, најверојатно и кај тебе
нема потреба од ресетирање на рутер

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Не треба да се ресетира...глеам имаш пишано во 1часот... а кај лимитот сигурно пишувало заклучно со 31.мај.2011 и на пример: 23 часот. аирлија нов лимит ..од денес имаш 0

Kajgana Shop

На врв Bottom