Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Се јавив во техничка поддршка да прашам колку имам потрошено ми вика 177гб заклучно до денес до 8 часот. И таков му викам ама на 23ти имав 177 и од тогаш ми е заглавено на толку, и зема ме убедува дека од тогаш ништо не сум потрошил, а симнав преку 60гб филмови вчера и завчера кои не ми се евидентирани и ќе се напиздам ако ме исклучат зашто незнам ни јас дали 60 или 70гб сум симнал или некоја слична бројка.
Преглед можеш и преку телевизор ако имаш Макс ТВ

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Што е финтава сеа? Лимит имам 60 гб. Потрошено околу 95-6... на 19ти овој месец ми застана лимитот и не мрда. А брзината не се намалува еве моментално симињам 2 филма и тоа блуреј верзија со игра Crysis 2 околу 9 гига. И не се намалува? Да не банкротирам на крај на месец да наплатат 100 денари од 1 гига плус?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Што е финтава сеа? Лимит имам 60 гб. Потрошено околу 95-6... на 19ти овој месец ми застана лимитот и не мрда. А брзината не се намалува еве моментално симињам 2 филма и тоа блуреј верзија со игра Crysis 2 околу 9 гига. И не се намалува? Да не банкротирам на крај на месец да наплатат 100 денари од 1 гига плус?[/QUOTE]

го прочита ова ли некаде или?
оти отидов и ја ако се така плаќа 70 гига имам до денес

G

GucciMane

Гостин
Што е финтава сеа? Лимит имам 60 гб. Потрошено околу 95-6... на 19ти овој месец ми застана лимитот и не мрда. А брзината не се намалува еве моментално симињам 2 филма и тоа блуреј верзија со игра Crysis 2 околу 9 гига. И не се намалува? Да не банкротирам на крај на месец да наплатат 100 денари од 1 гига плус?[/QUOTE]

го прочита ова ли некаде или?
оти отидов и ја ако се така плаќа 70 гига имам до денес
Не се наплаќа плус ако поминеш лимит...е сеа тоа е нивна грешка што им се заглавил бројачот :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375

Не се наплаќа плус ако поминеш лимит...е сеа тоа е нивна грешка што им се заглавил бројачот :)
Кај мене вака исто беше и до пред 2-3 месеци.Речиси цела година имав брз нет и кога надминам лимит и ѕвонев во Скопје ми кажаа дека не се доплаќа.Но овие денови пак ме копкаше тоа оти зголемија лимит.Супер е ако не се плаќа :)
2 години имам 10 гига нет а правам по 60-70 :pos:

G

GucciMane

Гостин
Кај мене вака исто беше и до пред 2-3 месеци.Речиси цела година имав брз нет и кога надминам лимит и ѕвонев во Скопје ми кажаа дека не се доплаќа.Но овие денови пак ме копкаше тоа оти зголемија лимит.Супер е ако не се плаќа :)
2 години имам 10 гига нет а правам по 60-70 :pos:
Lucky bastard! :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Абе еве веќе 22 гига рамно симнав само денес. Ама ај ако не ги наплаќаат него имаат ли право да ми одземат од лимитот нареден месец?

С

Спенсер

Гостин
Абе еве веќе 22 гига рамно симнав само денес. Ама ај ако не ги наплаќаат него имаат ли право да ми одземат од лимитот нареден месец?
Ако одиме по таа логика...

Пример месецов си потрошол само 4гб... останатите,ти ги додаваат во наредниот месец? Не... :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Преглед можеш и преку телевизор ако имаш Макс ТВ
Не ме сфати. Онлај бројачон е заглавен на 177гб. Им се јавив да проверат кај нив што е како е, ми вика и кај нив толку пишува дека сум потрошил:)

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Што значи тоа што Power индикаторот трепка црвено?

Kajgana Shop

На врв Bottom