- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
Ајде смирете се малце ќе средат секогаш се гледа само на некоја грешка а кога имало долги периоди без никакви проблеми по сите реони во Скопје, не се отворила дискусија
Во право си за тоа, ама ептен мразам кога некој очигледно ме прави глуп, три дена има очигледен проблем со торентите кај повеќе луѓе, на сите им кажуваат различни работи, што не е во ред. Да не збориме за фактот дека имаат дефинитивно најскап интернет во државава и пошироко, абер немаат да понудат посоодветни пакети со разумни цени кога конкуренцијата ги спушти поприлично цените. Друга работа е што 5 години сум им клиент, еднаш кога рекоа демек ќе покачат од 6mb/s на 8mb/s, ме откачија одма со изговор дека немам техничка можност а живеам на 1КМ воздушна линија од нивна дирекција :uvo: . Исто така односот кон постојните корисници се гледа и по понудата за трипл маккс пакет кој нали важи само за нови корисници, а нормално не за кретените кои што им се верни со години. Customer service to the max! Се извинувам ако некого навредив со флејмањево, ама пукнат ми е филмот више, а богами и викендов ми се заеба.Ајде смирете се малце ќе средат секогаш се гледа само на некоја грешка а кога имало долги периоди без никакви проблеми по сите реони во Скопје, не се отворила дискусија
џабе се радуваш, ја пет пати им кажав на пет различни оператори ама се прават начукнати.Се јавив и ми се заблагодарија што им пријавив глобален проблем. Утре од 8 сабајле ќе сределе.
Инаку истиот проблем го имам и јас. :/
овие се за никаде, ама па конкуренцијата е невидено дно, за плачење е колку лоши понуди имаме.Може имаат најскапи услуги ама конкуренцијата може вода да им носи. Ако мислиш дека cabletel и телекабел се конкуренција ондак не знам што збориме понатака.
и мене истото ми го рекоа, и после еден другар ми кажа да направам port forwarding на рутерот. Сега е добро, симнува до 1 Мб (зависи до торентот)Ма овие абер си немаат. Вртам и ми дига таа некоја, ми вика дечко, ние немаме врска со торентите. Ама викам сите се жалат веќе неколку дена со намалена брзина, вклучувајќи ме и мене. Имате некоја информација? Немаме, но ќе пријавиме и ќе пробаме да го решиме проблемот. Taa: А на спидтест кон нашиот сервер како стои брзината? - Па фала богу, и во најлошите прекини кон вашиот сервер брзината е секогаш максимална. Немам коментар...
Којзнае шо им е...
Имам направено port forwarding на рутерот (Speedport) уште пред 6 месеци кога ми го дадоа. Се до пред некој ден торентите идеа со максимална брзина, сега едвај 100kbp/sи мене истото ми го рекоа, и после еден другар ми кажа да направам port forwarding на рутерот. Сега е добро, симнува до 1 Мб (зависи до торентот)
Во тој случај до нив е, ќе се среди мрежата кај и да е, прееска исто ми беше спор. Можда праат нешто со подземните инсталацииИмам направено port forwarding на рутерот (Speedport) уште пред 6 месеци кога ми го дадоа. Се до пред некој ден торентите идеа со максимална брзина, сега едвај 100kbp/s
Порт форвард само ќе ти отвори порти за да можеш да правиш поголем UPLOAD (на торенвиве), ништо повеќе.Имам направено port forwarding на рутерот (Speedport) уште пред 6 месеци кога ми го дадоа. Се до пред некој ден торентите идеа со максимална брзина, сега едвај 100kbp/s