I
IBIZA SOUND
Гостин
ima,ima lugje sho pravat magii
no da veruvame deka gospod skapo ke mu plati na tie lugje
no da veruvame deka gospod skapo ke mu plati na tie lugje
Ако не веруваш во такви нешта, ќе ја згрбавиш од ќутек затоа што си чул дека ти фрлала вода во дворот?Имам една комшика (род ми е) и нон-стоп кога ме види ме гледа право во очи и имам слушнато дека ми фрлала нешто во дворот, некои води и бог мил знае што. Ама ја не верувам во такви работи и ја чекам некој ден да ја бутнам на улица да ја изгрбавам од ќотек и да ја прашам што сум и погрешил.
Пу, пу.
па дека му фрлала во дворот такви ствари , зарем сакаш да дојдам и да ти фрлам и јас и ти ќе ме галиш?Ако не веруваш во такви нешта, ќе ја згрбавиш од ќутек затоа што си чул дека ти фрлала вода во дворот?
Нема да те галам, напротив. Но доколку не би верувал во такви работи, фрлањето вода би го сфатил чисто како ... erm... фрлање вода. Во спротивно, би се лажел самиот себе си дека не верувам во магии.па дека му фрлала во дворот такви ствари , зарем сакаш да дојдам и да ти фрлам и јас и ти ќе ме галиш?
Сум го гледал клипот..Врачари, вештери, волшебници и слични преваранти се само тоа преваранти кои ја користат лекомисленоста на простите луѓе да им земат пари или да им влијаат како што сакаат.
Секој што верува во магии е глуп, ретардиран, необразуван, заостанат, лекоумен тапчо кој заслужува да му ги земат парите за едно абракадабра или симнување уроци/магија.
Мислам, жити се...........................
Еднаш другарче имаше бајаги проблеми и ме молеше да одам со него на бајач, демек да му симне урок или магија. Некако ме намоли и кога отидови кога го слушнав бајачот што глупости дроби, дека се знае и гледа и дека ја знае иднината, му дадов еден убав шамар (звучен шалтак) со прашање „дали го виде ова?“ и му кажав да ми фрли клетва ако може.
И ден денес кога ке го видам бајачот во град поминува на другата страна на улицата. Другарми изгледа се освести кога виде дека бајачот нема супер моќи и си дојде на себе.
Ја немаш прочитано библијата чим зборуваш така.Јас сум си цел живот малерозна
Ама не верувам во магии, бајачки и сл. глупости...
Вистинскиот Христијанин не треба да верува во вакви работи.