Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување
Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Можете да ми кажете што всушност претставува црвениот конец? Дали има било каква поврзаност со некој вид на магија..
Mozno e e mozno e i da ne e nisto. Crven konec moze da se upotrebi za ljubovna magija.......a isto taka crven konec treba i trudnica da nosi ako ide na pogreb za zastita....taka da, moze da e bilo sto

HardCore

Cylon
Член од
4 февруари 2010
Мислења
139
Поени од реакции
38
Може ли некој да ми ги објасни овие две магии:

1) Три коски од пилешки копани завртени со подебелиот крај накај влезна врата на куќа.
2) Чварка сошиена во ревер на ракав од гардероба.

Оваа го прашувам зошто ми се има случено, видов со сопствени очи.
Плис

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Mozno e e mozno e i da ne e nisto. Crven konec moze da se upotrebi za ljubovna magija.......a isto taka crven konec treba i trudnica da nosi ako ide na pogreb za zastita....taka da, moze da e bilo sto
Црвен конец ставен во мираз.Поточно на тоа мислев,ама сепак благодарам.
Уште за четири работи да прашам..
Во буќет цвеќе од свадба да се најде замрсен конец во разни бои..
Што значи заклана кокошка без глава закопана во двор?
Пред врата да најдеш остатоци од пален оган,а на неколку чекори мртов коњштип.
И последното..зрнца грав на прозор.
Ви благодарам однапред..

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Da vi odgovoram na dvajcata:

Mnogu e tesko da se znae kakva magija i za sto bila napravena samo po sostojkite. Primer konci mozat da bidat za razdeluvanje na nekoj, ama i za zastita.....so kokoskite isto - moze da se zakopa zivotnoto i da se pomisli primer: kako sto mesoto gnie, taka da gnie i da go snema ..........

Cvarkata e cudna, zatoa sto ne e meso so koska i ne e zakopana.

Edino sto mozete da napravite e da go sledite ponasanjeto na lugeto i da vidite sto i kako e promeneto.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
znachi vaka ne se zafrkavam ovde znachi vaka ke pisham i ke mi kazhete sho mislite za ovaa magija , znachi strinami "navodno" ne sakala da ima majkami 2ro mashko dete posho taa ima 2 kerki i bila kaj nekoj so CRNA magija i i rekol ko che dojdi kaj tebe jatrva ti dai stavish nozh kaj sho sedi , i taa i stavi na majkami noz pod krevet i taa go videla i i rekla sho e ova? i strinami i rekla da vidime kakvo dete ke imash, i eve se rodi mashko dete t.e. brat mi ama bolen e od bolest sho nikoj ne mozhe da dijagnosticira sho e t.e. ne zboruva nishto samo chuti a igra celo vreme.. Nekoj vikaat autizam e nekoj epilepsija..

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
1.Taa стрината долго време играла Counter Strike,со ладни оружја.
2.Брат ти не зборува затоа што е мал, и остајте го да си игра.
3.Ти , посети психолог.
"3.Ти , посети психолог. " Како заклучи дека треба да посети психолог , и како заклучи дека брат му е мал и нема аутизам (дај боже да нема) ?

С

сашенко

Гостин
znachi vaka ne se zafrkavam ovde znachi vaka ke pisham i ke mi kazhete sho mislite za ovaa magija , znachi strinami "navodno" ne sakala da ima majkami 2ro mashko dete posho taa ima 2 kerki i bila kaj nekoj so CRNA magija i i rekol ko che dojdi kaj tebe jatrva ti dai stavish nozh kaj sho sedi , i taa i stavi na majkami noz pod krevet i taa go videla i i rekla sho e ova? i strinami i rekla da vidime kakvo dete ke imash, i eve se rodi mashko dete t.e. brat mi ama bolen e od bolest sho nikoj ne mozhe da dijagnosticira sho e t.e. ne zboruva nishto samo chuti a igra celo vreme.. Nekoj vikaat autizam e nekoj epilepsija..
Има луѓе што тргаат магии сте оделе некаде да пробате?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Има луѓе што тргаат магии сте оделе некаде да пробате?
majkami beshe kaj nekoj lujge vo gradov i po selava drugi vikaat deka nekoja crna magija bila.. ama nz jas nish ne se razbiram vo toa

--- надополнето ---

1.Taa стрината долго време играла Counter Strike,со ладни оружја.
2.Брат ти не зборува затоа што е мал, и остајте го да си игра.
3.Ти , посети психолог.
2: Ne prasha kolku godini ima?
3. Deka majkami so svoi ochi vide deka kade shto sedela imalo nozh? :vozbud:
Ako ne ti e jasno postov na prv pat , probaj ushte nekolku pati preprochitaj i se ke ti bide jasno :smir:

С

сашенко

Гостин
majkami beshe kaj nekoj lujge vo gradov i po selava drugi vikaat deka nekoja crna magija bila.. ama nz jas nish ne se razbiram vo toa
Да, обично тие знаат да кажат и каква е таа магија и знаат дури и од кого е направена само изгледа не смеат да кажуваат имиња или така мене ми се чини зашто имам слушнато од луѓе дека објаснувале од околу колку ти да познаеш ама не им кажувале имиња никогаш.Инаку ако тие ви кажале дека се работи за нешто направено сигурно би требало да може да се растури тоа јбг.Ништо не е вечно а и од човечка рака е направено и од човек може да се растури некако.Не дека се разбирам јас многу ама од што имам слушано...Ама мислам дека ако веќе ви кажале дека е магија навистина треба да барате чаре само кај такви луѓе брат зашто лекари не верувам дека тука можат да помогнат.Ако тие кај што била мајка ти не помогнале тогаш распрашајте и барајте други зашто навистина ги има многу такви по македонија и сигурно ке најдете некој кој ке ви помогне.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Да, обично тие знаат да кажат и каква е таа магија и знаат дури и од кого е направена само изгледа не смеат да кажуваат имиња или така мене ми се чини зашто имам слушнато од луѓе дека објаснувале од околу колку ти да познаеш ама не им кажувале имиња никогаш.Инаку ако тие ви кажале дека се работи за нешто направено сигурно би требало да може да се растури тоа јбг.Ништо не е вечно а и од човечка рака е направено и од човек може да се растури некако.Не дека се разбирам јас многу ама од што имам слушано...Ама мислам дека ако веќе ви кажале дека е магија навистина треба да барате чаре само кај такви луѓе брат зашто лекари не верувам дека тука можат да помогнат.Ако тие кај што била мајка ти не помогнале тогаш распрашајте и барајте други зашто навистина ги има многу такви по македонија и сигурно ке најдете некој кој ке ви помогне.
Fala ... Porano ne veruvav vo magii ama pochnav da veruvam od ko se sluchi ova I tolku opasni lujge ima beschustvitelni

С

сашенко

Гостин
Fala ... Porano ne veruvav vo magii ama pochnav da veruvam od ko se sluchi ova I tolku opasni lujge ima beschustvitelni
Такви сме ние луѓето не веруваме во такви работи додека нешто не ни се случи, а и кој би верувал?Едноставно зборот магија луѓето ги асоцира на она по филмовите што го гледаме а кога ке рече некој дека него му направиле магија доаѓа смешно навистина.Така сме ги прифатиле магиите денес ептен филмски ама дека има магии има.И јас не верував многу до скоро ама почнувам да верувам.Секакви работи има по светов и секакви луѓе нормално.Мојата религија не ми налага да верувам и да се бавам со вакви работи ама неможеме да ги негираме и игнорираме кога навистина тие постојат и навистина некои луѓе ги користат за да дојдат до некои свои цели (материјални обично).Мора да се заштитиме некако..

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Хм искрено не верувам во вакви работи пошо ме немаат докачено...а ако ме имале можда ќе сум веруел,пошо пола улица ми е такви будали од жени, е слушајте го сеа вие воа , на едно другарче тука од маало коа се земале мајкаму и таткому знаете канеле гости ова она , и ги поканиле на на младоженецов таткому па негов брат со фамилија а и комшии се тука први,и добиле поклон од нив јорган (а таа жената на тие е позната у малово по тие работи) и им го дале јорганов и на жената на младоженецот и се скочани раката, доктрорите никој неможел да и помогне..никој и отишле кај вој гледачов од Велес,и рекол отпарајте го јорганот им кажал точно кој шо како,и од коа ќе видите шо има да го џитнете или запалите, и овие го отпарале јорганот,во натре имало колец обвиткан со весник и неколку капки крв на него...и од коа го напраиле сето тоа..женава си е здрава и жива..со раката нема никакви проблеми( дали било тоа дали друго незнам) ...а типкава шо ко демек ја напраила магијава..ако веќе може да се нарече има сестра, и двете живеат тука на уста улица..и двете праат исти работи,единиот факт ја зошто праат така е пошо ни едната ни другата неможат да имат деца..љубомора или незнам што...(у години стари жени се 50+) поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom