Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување
Член од
11 март 2010
Мислења
11
Поени од реакции
3
Дечки пребарував по нет и налетав на форумов...
прочитав неколку постови и се фрапирав....
искрено порано не ни верував дека постојат вакви работи но по се изгледа доколку не осетиш на сопствена кожа нема ни да веруваш......
знам како тоа изгледа да осетиш дека несто натприродно се случува, а уште повеке и кога некој ке те упати да си побараш лек и дознаваш дека всушност си жртва на црна магија.....ужас...
е сега ме интересираше дали некој знае како можат да се растурат тие работи или пак како да го спречиш тој што знаеш дека продолжува со ваквите активности....???
постои ли некоја заштита??!!??

Чекам Garfield да одговори нешто најстручен ми се виде.....
Помош?
:salut:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Дечки пребарував по нет и налетав на форумов...
прочитав неколку постови и се фрапирав....
искрено порано не ни верував дека постојат вакви работи но по се изгледа доколку не осетиш на сопствена кожа нема ни да веруваш......
знам како тоа изгледа да осетиш дека несто натприродно се случува, а уште повеке и кога некој ке те упати да си побараш лек и дознаваш дека всушност си жртва на црна магија.....ужас...
е сега ме интересираше дали некој знае како можат да се растурат тие работи или пак како да го спречиш тој што знаеш дека продолжува со ваквите активности....???
постои ли некоја заштита??!!??

Чекам Garfield да одговори нешто најстручен ми се виде.....
Помош?
:salut:
Хммм

Пиши ми по ПП точно што те мачи, вака е генерално!
Нема лоша или дибра магија, има магија и магиски обреди. Ако тие се насочат кон зло, зли ќе бидат, ако се насочат кон позитвно, добри ќе бидат.
Сега, конкретно, што мака имаш, бидејќи нешто може, најчесто се може да се отфрли, ако не е предоцна, но и многу знаење (lore) е загубено.
Сега, дали сакаш да блокираш само, дали веќе ти е сторено, дали се плашиш за во иднина?
Што си забележала, како се одвивало сето тоа?
Дали е употреба на земјена магија, крвна, спритуална...дали е вика, вудуун, худу, афричко вуду, балканска, индијанска (од оние со точка на чело- морав ова да го напишам хахаха), индијанска од северна или јужна америка??

Што ти се случило?
Опиши, најдобро по ПП, а потоа тука.
В ред. Пиши ми ПП во детали, а тука само онака, бегло, главните ефекти.
По ПП, колкава си години, каква коса имаш (долга, кратка, средна), боја, боја на очи, слаба, дебела (дебелите луѓе, спротивно на очекувањата, потешко се справуваат со магија). Дали кога сечеш нокти ги фрласш во ВеЦе шоња или преку балкон или во канта за ѓубре итн? Дали влошките ги фрлаш завиткани, во харитено или во пластика (за крвта).
Се што мислиш дека е важно и неопходно, а не е лично, тука, а се лично по ПП, плус симптомите и маката, за да ако не знам јас, се распрашам наоколу. Дека има неколку различни шамани и врачеви во моја близина.

П.С. Инаку, најголем негатор, поништувач на зло, магијско зло, е крв од бебе, новородено, до 7 дена, бидејќи е тоа невино, без зла мисла, но има уште некои мали нешта, не препорачувам никому, бара голема жртва, бидејќи потоа наплатата оди преку духот и душата, а се црпи од телото.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
нели против овие работи се молитвите во црквите,

некаде слушнав за една жена незнам дали се уште постои ако некој слушнал повеќе нека каже, имено таа жена ги отстранвуала сите магии така што ги терала луѓето пред ѕид полн со икони да се моли и наводно тој што моли паѓал во несвест се додека не се почуствува прочистен, полесен итн. мислам дека женава тоа го правела во некој од црквите и манаситрите.

Член од
11 март 2010
Мислења
11
Поени од реакции
3
Се ОК али како "ново дете" на форумов неможам да пишам ПП освен по 20 поста...:vozbud: и сега ке чекам .....:pos2:........оф леле....
ај вака инаку ми кажаа дека ми направиле на нешто златно таму што го добив на поклон но се уште не ми е употребено....каков тип на магии е тоа немам идеа но знам само дека се чувствувам ужасно мизерно,нервозно,напади на бес,лупање на срце,паника,плачење, неверување што е реално а што не........знаеш од една крајност во друга......жената што ми гледаше рече дека било правено на моја слика кај некој си оџа на секој 21 ден ја обновувале магијата и што знам, испаничив ептен.....дали да го фрлам тоа златото во некоја река нели така викаат или што?.....а и ме интересира како да се заштитам .....има ли некој што изработува амајлии за заштита....??? веке цел живот ли ке се борам со лугево аман веке...........?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Се ОК али како "ново дете" на форумов неможам да пишам ПП освен по 20 поста...:vozbud: и сега ке чекам .....:pos2:........оф леле....
ај вака инаку ми кажаа дека ми направиле на нешто златно таму што го добив на поклон но се уште не ми е употребено....каков тип на магии е тоа немам идеа но знам само дека се чувствувам ужасно мизерно,нервозно,напади на бес,лупање на срце,паника,плачење, неверување што е реално а што не........знаеш од една крајност во друга......жената што ми гледаше рече дека било правено на моја слика кај некој си оџа на секој 21 ден ја обновувале магијата и што знам, испаничив ептен.....дали да го фрлам тоа златото во некоја река нели така викаат или што?.....а и ме интересира како да се заштитам .....има ли некој што изработува амајлии за заштита....??? веке цел живот ли ке се борам со лугево аман веке...........?
да велат дека треба да се фрли во истечна вода а најдобро во река, извини вака што ти се умешувам да не те лаже тебе тааа жена, бидејќи тоа те бе што ти се случува мизерно,нервозно,напади на бес,лупање на срце,паника,плачење, неверување што е реално а што не....се случува скоро на скеој барем така слушам од луѓето.

Член од
11 март 2010
Мислења
11
Поени од реакции
3
znaes sekoj eden ne bi poveruval od prva no pokraj toa sto zivotot mi se smeni za 360 stepeni ....kon poloso....i mi ja opisa do detali i osobata i kako bilo zavitkano toa sto mi go pokloni i mnogu drugi raboti ,pa sega sto znam veke....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne slusaj nikogo!
Za nisto!
Mislam deka znam sto e! Pocekaj, utre ionaka imam seansa so eden tuka, shaman hoodoo, pa ke se konsultiram, mislam deka znam kako moze da se pomogne!

Molitvi se za deca! Gacki!
Kolkupati treba da vi se kaze deka nema vrska magijata, koja koristi prirodni tezi, sili i delovi od zad prevezot koi nemaat vrska so Bog!
Kutra ti! Ama ne ocajuvaj, ke pomine! Imaj nadez. Ne e mnogu strasno!
Ako si vo vrska vnimavaj koga si so nego da imas vrzan crn konec do tebe, za da ne go zagubis i nego! A a ko ne si, stavi do krevetot div kosten, kako prvicna preventiva!
Togas stom nemas za po PP moznost pisi tuka, za da znam tocno utre sto da zboram so covekov koga ke odam kaj nego!
Ke pravime napitok za edno dete koe ima tresenja od krvna hoodoo magija. Mu ja napravile za da se osvetat na tatko mu koj bil sef vo fabrika i poradi krizava izbrkal lugje od rabota po naredba od managementot, pa treba wicca i hoodo kombinacija!
Zemja i voda za ponistuvanje na krvnata magija!

Член од
11 март 2010
Мислења
11
Поени од реакции
3
da pa taka i mi rekoa deka vsusnost da se razdelam od svrsenikot da ne bideme zeadno a uste pred da se vidam so zenava,veke 6 meseca povuci-potegni sme so kavgi sekoj den i se oladivme skroz bas i za prekin razgovaravme ...znaes onaka kako veke da ne sme eden za drug i kako nikoj nisto da ne cuvstvuva....aj ti vidi a jas ke nabildam 20 posta pa na pp polesno ke se razbereme ..:wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ok! Biva

da pa taka i mi rekoa deka vsusnost da se razdelam od svrsenikot da ne bideme zeadno a uste pred da se vidam so zenava,veke 6 meseca povuci-potegni sme so kavgi sekoj den i se oladivme skroz bas i za prekin razgovaravme ...znaes onaka kako veke da ne sme eden za drug i kako nikoj nisto da ne cuvstvuva....aj ti vidi a jas ke nabildam 20 posta pa na pp polesno ke se razbereme ..:wink:

ÜmWë

Земи голема црна свеќа, стави ја во казан или во длабока овална посуда, со тоа врвот на свеќата да биде малкуцка над крајот од казанот, да подѕирнува. Мораш внимателно да ја наместиш на идеална средина, во центарот на казанот, но со восок од друга црна свеќа, никако со друго нешто. Потоа мораш да се осигураш дека нема да падне. Наполни го казанот со свежа, проточна вода, никако од чешма, извор (планински најубаво). Додека го полниш казанот гледај водата да не го допре јазиќето на свеќата, фитилот, никако или ќе мора нов казан, нова свеќа и се одново. Кога ќе го наполниш со водата, некаде еден прст под крајот на свеќата, запали ја жарче, јгаленче, од печка на дрва, оган или слично, никако запалка или индустриски ќибрит. Клекни пред казанот, облечена во бело, целата, чисто, на колена, со тоа што зандикот ќе ти биде врз стапалата, со рацете прекрстени преку градите. Пробај да го исчистиш умот од секакви мисли фокусирајќи се на огнот од свеќата. Потоа, кога пламенот ќе дојде скоро до водата, земи нож, сецни си ја левата рака кај подлактицата, со десната во дланката собери крв и со таа рака внимателно, без да ја допреш водата угасни ја свеќата. Со левата рака кренија свеќата и стави ја кај срцето, а десната, таа со крвта од левата три пати пикни ја во водата, протреси ја внатре и извади ја. Избриши се со црна крпа, собери ја водата, пролиј ја на пат, на улица, ама некаде каде ти лично веднаш нема да поминеш. Свеќата однеси ја на гробишта, закопај ја во земја завиткана во крпата. Казанот или посудата фрли ги.
Откако ќе ја закопаш немој со никого да разговараш додека не стигнеш дома и се избањаш убаво. Потоа, одмори. Не смееш да облечеш ништо црно или темно цели два дена.

По ритуалот, направи го следново:

Невен Инааајуе
2
шољи млеко (најубаво е 1 шоља кравјо, ½ овчо и ½ мајчино, но ако нема, 1 и ½ кравјо и ½ козјо)
1 шоља непрскани листови од невен
1/4 кафена лажица камена сол5 супени лажици кафеав шеќер
05 цм до 1 цм парче мелена ванила
3 жолчки од јајца, матени
1/8 кафена лажичка од комбинација на ким, кориандер, магодонс, ѓумбир, помешано, мелени

1/8 кафена лажичка морско оревче
1/2 супена лажичка ружина вода
Малку крв, неколку капки, 6-7 крупни (од некој кој те сака неизмерно е поарно, ако не своја крв)
Шлаг

Во аван, со толчник, исчукај ги листовите невен додека не се истолчат, помешај ја сотла, шеќерот и зачините заедно во друг сад, потоа зовриј го млекото
,и со зовриеното млеко полиј го невенот и ванилата, додај ги јајцата и зачините, со солта и шеќерот во садот со млекото, ванилата и невенот. Ставио го на шпорет да врие на тивко 5 минути. Кога ќе почне да пени, додај ја ружината вода и остави да се олади. Кога ќе се олади, одозгора стави го шлагот и попрскај со крвта.
Консумирај го сама, по ритуалот со свеќата.

Па јави.

По два дена откако ова ќе го направиш, јави се. Ќе те досредиме.
Имај на ум, работите во магијата и магијскиот свет не се оставаат допола направени.

Во едно мало шишенце ќе ставиш:
2/5 (две петтини) масло од чемпрес
2/5 масло од цимет
1/5 дафинов лист, свеж
1/5 рузмарин, свеж
1/5 масло од лаванда

Ќе ставаш по една капка зад секое уво и една капка меѓу градите.

Маслово за заштита од магијски напади при овој ритуал, бидејќи тие два дена ќе бидеш ранлива до максимум!

Пиши.
И јави кога ќе минат двата дена.

Efreigggisa'i

Член од
11 март 2010
Мислења
11
Поени од реакции
3
wow.......а нешто по едноставно не постои???.....па пола од работиве нема ни да ги најдам!!!......а и да идам на гробишта да копам таму?!?.....да се сечам......?!....... :nesvest: де дај нешто по нормално ако постои.....знам дека сакаш да помогнеш од срце ,али јас мислам дека не сум способна да изведам вакво нешто.....а постои ли некој што изработува амајлии по порачка......??....и не ми кажа како да натераш некој да не се проба повторно?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Е па....да се ебеш, а да не ти влезе нема...амајлија по порачка...има, има, ене ги, на зелен пазар...ги викаа плусчиња со еден гимнастичар...глупосќе...

Или сакаш помош или не!

Шо мослеше, шо?

Има полесно, ако сакаш, земи мало новородено бебе и стави го на раскрсница, боцни го со игла да м потече крв, слушај го стоејќи мирна како рика додека не заспие, потоа однеси го кај мајка му!

Ама за тоа кога ќе дојде време за наплата од светот зад превезот, тројно ќе ти се наплати од духовите!

Она погоре, посложено е, ама нема цена!

И е само половина од она што треба да се направи. Вториот дел од ритуалот е заштитата, заштитниот дел.

Јас толку, кога ќе го направиш, по два дена јави, ако не, гледај да се миеш почесто оти по побарувањето на ова, а добиено, специјално за тебе направено, ако не се исполни, растат бубуљици, во најмала рака.

Нејсе, ти си знаеш.

Член од
11 март 2010
Мислења
11
Поени од реакции
3
Garfield....de bre sto ti stana???....lele kolku lesno izbuvnuvas....i da ti kazam me ispreplasi sega.....navistina go mislis ova???.......

Fala ti vo sekoj slucaj na pomosta stvarno, no ako se snajdam arno ako ne .....taa e....kako sto vikas ti ...so sreka da si gi nosam bubujicite..... :toe: samo bez nervozi :smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јок, не се нервирам, диши, само велам, не барај помош, ако не си спремна да ја примиш!

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
eve i jas da go spodelam moeto iskustvo na ovaa tema,se sekavam pred edno 5-6 godini tatko mi simnuvajki se vo podrumot vo nego najde jajce staveno vo edna kutija ,taka malku sokrieno (inace ziveam vo grad kade nema ni k od kokoska vo nasata okolina),po izvesno vreme povtorno najdovme no ovojpat bese zakopano pred vratata,jas vo toa vreme studirav(inace seuste studiram :kesa:) se utepuvav od ucenje ama ispit ne mozev da polozam,i od togas si imam napraveno nekoj film deka nesto mi e napraveno i cesto si mislam deka nikogas nema da diplomiram, ne sum odel po takvi bajacki gledarici i slicni raboti

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Za nesto da trae 5-6 godini mora da e mokjno! A posledniot koj toa go mozese da go stori pocina i ne se zanimavasa so temnite aspekti na magijskite rituali i magijata!
Taka sto, licno ne veruvam deka toa ti bilo tebe nameneto!
No, nikogas ne se znae!
Sakas recept za maslo koe pomaga za koncentracija i zajaknuva aura?
Lesno e, prirodno i ne moze da steti. Pisi PP.

Kajgana Shop

На врв Bottom