Ја прават сељачката, ти кинат пакети, и кога ќе се разлетаат еррор пакети, напред назад, ќе ти дојди тапа.Имам оптички нет, имам поминато лимит, али брзината би требало да остане на 100кб/с. Моментално, т.с цели два дена имам едвај 4-5кб/с, а од операториве никој незнае да каже што е проблемот.
Страни отварам без проблем, али симнување од било каде, торенти, јутуб видеа и остали ствари поврзани со даунлоуд не ни почнуваат.. или се влечат со брзината која горе ја напоменав..
ени хинт?
може со свич, ама најдобро со рутерМе интересира што ми е потребно за да имам интернет на 2 компјутери со АДСЛ интернетот?
Некој свич? И колку кошта отприлика
фала
може со свич, ама најдобро со рутерМе интересира што ми е потребно за да имам интернет на 2 компјутери со АДСЛ интернетот?
Некој свич? И колку кошта отприлика
фала
Зашто, како мислиш ?Му правеле на некој нешто на линијата ? Апгрејд фикс сеедно ?
Yep, на тоа мислам. И мене ми е макс 6, плус линијата е максимално нестабилна па некогаш по 140kbps имам на рутер. Значи само нова опрема е чаре, а тешко тоа да се случи...Зашто, како мислиш ?
Кај мене до летоска немаше техничка можност за макств, т.е. брзини над 6 мегабити, после тоа ставаа некоја нова опрема во поштата на 200 метри од мене и сега рутерот е синхронизиран на 14 мегабити.
Абе ја се утепав праќајќи барања до телеком (преку емаил, пошта итн. до паланка, куманово и скопје, пошто од паланка сум) демек од цела населба тука има многу заинтересирани за макств и после некој месец дошле и инсталирале некоја нова опрема и ми се јавија да ми кажат дека сега линиите се ок и може да земам макствYep, на тоа мислам. И мене ми е макс 6, плус линијата е максимално нестабилна па некогаш по 140kbps имам на рутер. Значи само нова опрема е чаре, а тешко тоа да се случи...
Да не имаш некој мејл од некој функционер во Тхом повисоки структури во техника. Пошто кај мене дома техничарите викаат дека нема техничка можност, немало слободна линија на бандерата до куќата, и на господата им е мака да пуштат од некоја друга бандера шо е малце подалеку, од нова година се мачам со нив, кај можам да пријавам нешо да напрам.Зашто, како мислиш ?
Кај мене до летоска немаше техничка можност за макств, т.е. брзини над 6 мегабити, после тоа ставаа некоја нова опрема во поштата на 200 метри од мене и сега рутерот е синхронизиран на 14 мегабити.