Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
21 декември 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
И на Кубалибра. Само зашто е прашањево во оваа тема?
Јас се извинувам,ама вчера бев у гужва и не можев да барам соодветна тема за да го поставам прашањето...Се надевам дека нема љутиш...:smir:

Simple mind

Паметни баби
Член од
19 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
1
Има некој поминато лимит овој месец???

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
човекот што ја крате брзината е на одмор така да овој месец, а и следниот симнувајте колку сакате. :)

Simple mind

Паметни баби
Член од
19 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
1
човекот што ја крате брзината е на одмор така да овој месец, а и следниот симнувајте колку сакате. :)
И следниот ќе може??? Абе стварно работиш во Т-Home? Секоја година ли е вака со интернетов за време на лето? Ако си. Ова сметкава за телефон овој месец ми стигна помала за 400 денари а тоа ми беше прв месец во Call&Surf. Да не има некој попуст првиот месец или така нешто. И на нет проверив и иста е сметката па сигурно не е грешка или така нешто?

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
мене веќе трет месец не ми е намалена брзината, им напраив околу 350 гб за 3 месеца а имам 10 гб лимит месечно. xD

Simple mind

Паметни баби
Член од
19 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
1
Може некој да ми помогне со пустањево на рутер. http://www.t-home.mk/Upload/File/Upatstvo_instalacija_Call_Surf_SpeedportW503V.pdf Тука си пишува дека го нема тој сивиот адаптер Адаптер RЈ-45 во RJ-11 сив па тој сивиот кабел што оди во рутеров кај треба да го ставам сега. Јас го ставив директно во сплитерот кај што според упаството реба да стои сивиот адаптер. Сега таму на сликата на страна 6 пишува дека телефонскиот кабел од сплитерот треба да се поврзе директно со телефонската линија. Оридов да го земам тој телефонскиот кабел и тој кога ќе искочи од телефонскиот приклучок оди директно во едно како сплитер ама не може да се извади од него. И јас го земав тој кабел што има од другата страна на тој што ви викам што е како сплитер и го поврзав со другата страна на овој сплитерот што го добив од нив. И сега имам интернет но немам телефонска линија. Го земав тој црниот кабел и го поврзав со телефонот и назад со рутерот со тоа Адаптер TAE - RJ-11. Го поврзав тоа но немам телефон. сега не знам што да правам. И на тоа рутерот светат 3 од 5 сијалички. Не светат тие со сликичка телефон. Во мегувреме не знам што е со телефонов. Ѕвони на секои 10 минути и пишува непознат број но кога се јавувам ништо. Ве молам некој нека помогне. Куќата ми е во хаос.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Sakam da zemam call&surf comfort+, dali znaete dali moze sam da si ja instaliram opremata za da ne gi platam onie 1500 denari(ednokraten nadomest za instalacija). I za kolku dena ke mi bide dostapen internetot so ogled na toa deka imam telefon od t-home??

Blagodaram odnapred :D

Simple mind

Паметни баби
Член од
19 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
1
Сега ми работи. На модемот сите светат освен тоа на кое пишува интернет со слушалка кое ич не свети. И кога зборам со телефонот тоа другото кое има слушалка на кое пишува Festnetz трепка а не свети константно. нека ми каже некој што има од овие поновиве рутери дали треба сите да светат или и кај него не свети тоа што го наведов.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
со speedport w503v не ти требит модем, самиот рутер е и со модем

Kajgana Shop

На врв Bottom