Nemorosus
Маршал Изет Фазлиновић
- Член од
- 5 ноември 2008
- Мислења
- 2.598
- Поени од реакции
- 623
Има ли некој искуство со македонски превод на Џумла 1.5 ? Копчето за гласање на анкетите не е преведено , оставено е "Vote" . Нигде низ фајловите неможев да најдам кај е преводот за ова. Некој ако го нашол нека ми каже во кој фајл е.
Најди подобар language file.Има ли некој искуство со македонски превод на Џумла 1.5 ? Копчето за гласање на анкетите не е преведено , оставено е "Vote" . Нигде низ фајловите неможев да најдам кај е преводот за ова. Некој ако го нашол нека ми каже во кој фајл е.
Со HTML се дизајнира, а со PHP се програмира. Иначе нема врска тоа дали имало страни со чист HTML код, можеш да линкуваш што сакаш. Ќе хостираш Joomla, ќе хостираш и страни со чист HTML и после преку Joomla-та можеш да ги линкуваш (ако добро те разбрав тоа би бил одговорот).Sretnav na net eden Mak.sajt koja e korista Joomla Scriptata,,Scriptata e vo PHP kolku sto znam jas.. Zasto ovoj sajt www.debagiraj.com ima html strani
mozda i jas neubo objasnuvam izvinete vaka ama mislam na ova::
Videte ja slikata
da ali na taa strana e html kodot nekako implemeniran neli??Со HTML се дизајнира, а со PHP се програмира. Иначе нема врска тоа дали имало страни со чист HTML код, можеш да линкуваш што сакаш. Ќе хостираш Joomla, ќе хостираш и страни со чист HTML и после преку Joomla-та можеш да ги линкуваш (ако добро те разбрав тоа би бил одговорот).
А да престанат овие проблеми?
Џумла (џумка во глава) не ја бива
Ставете Wordpress. Има и превод за 2.7.1
Ако сакаш блог да правиш Wordpress ќе ти заврши работа но кажи речи за се друго ... Joomla и Drupal се најдобри.А да престанат овие проблеми?
Џумла (џумка во глава) не ја бива
Ставете Wordpress. Има и превод за 2.7.1
За проблемот твој мораш да одиш во мену манагер лево откако ке се логирас во администрација и отвараш ноб линк бираш артиклес и бираш после категори блог лајот и после десно незнам баш к пишува од која статија да зема рабојке од линкотАко сакаш блог да правиш Wordpress ќе ти заврши работа но кажи речи за се друго ... Joomla и Drupal се најдобри.
Страната дефаулт.хтмл можеш во Ифраме да ја ставиш во Јоомла..Има еден модул за тоа и јас го користам него..ако ти треба тоа пиши ке то дадам модулотИ јас имам еден проблем со Џумла, па тука ќе го постирам. Значи финтата е што ја инсталирав успешно на серверот, само што во моментов имам страна (default.html) која што сакам да ми се отвара кога некој ќе отиде на страната. А јас кога ќе правам промени во џумла и кога ќе отидам на Preview да не ме носи на default.html туку на џумла страната за да ги видам промените. Ми треба еден вид на редирект, или како и да се вика тоа.
Дали ми е попросто да ја направам страната на wamp сервер (offline) и после да ја ставам на сервер, не ми е јасно како да го направам тоа, ако е подобро така. Пошо веќе имам нешто сработено...
Како е попросто да се изведе ова? Фала...
П.С. Првиот дел ми е подобра солуција, пошо би можеле и други да прават промени...
Помош...