Joomla

• Креатор на темата Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој искуство со македонски превод на Џумла 1.5 ? Копчето за гласање на анкетите не е преведено , оставено е "Vote" . Нигде низ фајловите неможев да најдам кај е преводот за ова. Некој ако го нашол нека ми каже во кој фајл е.

Има ли некој искуство со македонски превод на Џумла 1.5 ? Копчето за гласање на анкетите не е преведено , оставено е "Vote" . Нигде низ фајловите неможев да најдам кај е преводот за ова. Некој ако го нашол нека ми каже во кој фајл е.

I jas koristam Joomla no kajmene si e na makedonski si pisuva na kirlica Glasaj i rezultati pisuva...Pisimi PP ke sredime nesto

Најди подобар language file.

Sretnav na net eden Mak.sajt koja e korista Joomla Scriptata,,Scriptata e vo PHP kolku sto znam jas.. Zasto ovoj sajt www.debagiraj.com ima html strani
mozda i jas neubo objasnuvam izvinete vaka ama mislam na ova::
Videte ja slikata

Sretnav na net eden Mak.sajt koja e korista Joomla Scriptata,,Scriptata e vo PHP kolku sto znam jas.. Zasto ovoj sajt www.debagiraj.com ima html strani
mozda i jas neubo objasnuvam izvinete vaka ama mislam na ova::
Videte ja slikata

Со HTML се дизајнира, а со PHP се програмира. Иначе нема врска тоа дали имало страни со чист HTML код, можеш да линкуваш што сакаш. Ќе хостираш Joomla, ќе хостираш и страни со чист HTML и после преку Joomla-та можеш да ги линкуваш (ако добро те разбрав тоа би бил одговорот).

Со HTML се дизајнира, а со PHP се програмира. Иначе нема врска тоа дали имало страни со чист HTML код, можеш да линкуваш што сакаш. Ќе хостираш Joomla, ќе хостираш и страни со чист HTML и после преку Joomla-та можеш да ги линкуваш (ако добро те разбрав тоа би бил одговорот).

da ali na taa strana e html kodot nekako implemeniran neli??
i jas bi sakal da napravam ednostavni linkovi kaj mene i jas koristam joomla..
mene me mrzi mnogu ko ke gledam kaj mene mnogu bukvi brojke na adresata gore ali toa e ..ako ima nekoj nekoje resenija neka pisiii na PP

Имам едно проблемче.. Секогаш кога ќе кликнам на линк за некоја статија ми ја отвара истата статија но на истата страна т.е на дното од страната. Знае некој решение за овој проблем?

А да престанат овие проблеми?
Џумла (џумка во глава) не ја бива :)
Ставете Wordpress. Има и превод за 2.7.1

Ако сакаш блог да правиш Wordpress ќе ти заврши работа но кажи речи за се друго ... Joomla и Drupal се најдобри.

За проблемот твој мораш да одиш во мену манагер лево откако ке се логирас во администрација и отвараш ноб линк бираш артиклес и бираш после категори блог лајот и после десно незнам баш к пишува од која статија да зема рабојке од линкот

И јас имам еден проблем со Џумла, па тука ќе го постирам. Значи финтата е што ја инсталирав успешно на серверот, само што во моментов имам страна (default.html) која што сакам да ми се отвара кога некој ќе отиде на страната. А јас кога ќе правам промени во џумла и кога ќе отидам на Preview да не ме носи на default.html туку на џумла страната за да ги видам промените. Ми треба еден вид на редирект, или како и да се вика тоа.

Дали ми е попросто да ја направам страната на wamp сервер (offline) и после да ја ставам на сервер, не ми е јасно како да го направам тоа, ако е подобро така. Пошо веќе имам нешто сработено...

Како е попросто да се изведе ова? Фала...

П.С. Првиот дел ми е подобра солуција, пошо би можеле и други да прават промени...

Помош...

И јас имам еден проблем со Џумла, па тука ќе го постирам. Значи финтата е што ја инсталирав успешно на серверот, само што во моментов имам страна (default.html) која што сакам да ми се отвара кога некој ќе отиде на страната. А јас кога ќе правам промени во џумла и кога ќе отидам на Preview да не ме носи на default.html туку на џумла страната за да ги видам промените. Ми треба еден вид на редирект, или како и да се вика тоа.

Дали ми е попросто да ја направам страната на wamp сервер (offline) и после да ја ставам на сервер, не ми е јасно како да го направам тоа, ако е подобро така. Пошо веќе имам нешто сработено...

Како е попросто да се изведе ова? Фала...

П.С. Првиот дел ми е подобра солуција, пошо би можеле и други да прават промени...

Помош...

Страната дефаулт.хтмл можеш во Ифраме да ја ставиш во Јоомла..Има еден модул за тоа и јас го користам него..ако ти треба тоа пиши ке то дадам модулот

Имам еден проблем: Ко ќе инсталирам темплејт или Модул преку админ ми доаѓа овај проблем: Warning! Failed to move file Што можи да биде проблемот??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom