P
Princ
Гостин
Тие DNS сервери се најдобри. Јас ги користам веќе 2 години, ама пред 1 месец форматирав и сум заборавил пак да ги ставам. Брзо се обновуваат и брзо работат. И не паѓаат така често ко овие на телеком :tv:
Aj некој нека објасни шо е ова и кај треба да го ставам зашо не сум на електро.Ставете ги овие DNS сервери на мрежната и ќе немате гајле
208.67.222.222
208.67.220.220
Бат, јави се на 0800 12345 и кажи им ја лозинката да ти посеат зелка :tv:
Може да ми кажеш како и каде да ги сменам овие днс сервери? Појма неам.. А, да, кога ке ги сменам, се ли исто ќе биде, пошо нели не се од телеком.. Не се разбирам баш у овие ствари :wink:Тие DNS сервери се најдобри. Јас ги користам веќе 2 години, ама пред 1 месец форматирав и сум заборавил пак да ги ставам. Брзо се обновуваат и брзо работат. И не паѓаат така често ко овие на телеком :tv:
Знам дека е на електо, ама немет мсн така шо ај уше биди фин и процедурава за 7ца кажи си ја на паметТони е на електро :/
Значи ако имаш Windows XP:
Control Panel
Network Connections
Тука треба да имаш Local Area Connection
Десен клик и Properties
Двоен клик на TCP/IP
Штиклирај го: Use the following DNS server и внеси ги
208.67.222.222
208.67.220.220
Стисни ОК на двата прозори и рестартирај.
(постапкава ја опишав напамет, немам XP пред мене, ако имате друг оперативен систем кажете)
И за 7 е слично.Знам дека е на електо, ама немет мсн така шо ај уше биди фин и процедурава за 7ца кажи си ја на памет
Го рестартирав компјутерот, а ова да рестартирам мрежна мислиш да се реконектирам на нет, или?Мора да сака. Рестартираше мрежна или компјутер после ова?
За да се имплементираат измените, рестартирај мрежна или компјутер, уште подобро.