Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Мислам ја имав пишано мојата исхрана на оваа тема неколку страни поназад...
Еве протеините како ги внесувам:
-3 цели јајца и 3 белки = 27г
-млеко 1л =33г
-ориз 100г (освен ЈХ) =10г
-100г леблебија =20г
-јогурт 100г =3,5
-овесни пахулјици 100г =13г
-мусли 100г =2,5г
-100% Whey Gold 3дозерки=72г
-туна, но оваа е нешто мешана со ананас, пченка и слични работи и не пишува на неа колку грама протеини е. Класичната туна има многу повеќе протеини, но на два пати се воздржував за да не :pov:

Дневната количина излегува некаде околу 177 без ручекот.
Тоа погоре е стандард, а за ручек различно, дали риба, стек, телешко и слично но месото само варено.

Па сега можеш да си искомбинираш и ти нешто од ова...

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
hey, u didnt answer my question right...did i mentioned i'am seventeen and my moms cooking is my only source of food? ми треба некој организиран план режин на јадење за да можам да и го залепам на мајка ми на фрижидер, за да знае шо да ми зготви (мрза сум, нема сам да фатам да си сварам месо)...

затоа ве замолувам, нешто по специфицирано ако може? плиииз....
Еве профи диета да профи чоек :)

http://www.true-natural-bodybuilding.com/diet-plan.html

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
еј кул...

ама еден проблем...кај да ги најдам/што се овие, а и немав намера “прашоци“ да пијам...

-500 mL skimmed milk
-30 g milk protein powder
-150 g pineapple
-30 g whole grain wheat flour
-150 g turkеу
-100 g broccoli
-400 g quark or cottage cheese

тоа е проблемот со странски диети...пошто вакви најдов јас стотици, ама македонија ги нема тие продукти...

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
еј кул...

ама еден проблем...кај да ги најдам/што се овие, а и немав намера “прашоци“ да пијам...

-500 mL skimmed milk - Обично млеко 500мл
-30 g milk protein powder - Протеини ќе си купиш, и ќе со го праиш со млеко. протеини
-150 g pineapple - Замени го со некое друго овошје
-30 g whole grain wheat flour - најди си замена :)
-150 g turkеу - замени со пилешко/говедско
-100 g broccoli - замени со нешто :)
-400 g quark or cottage cheese - сирење бе !

тоа е проблемот со странски диети...пошто вакви најдов јас стотици, ама македонија ги нема тие продукти...
е тоа е тоа отприлика

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
еј кул...

-500 mL skimmed milk Mleko
-30 g milk protein powder Protein Prav
-150 g pineapple ananas
-30 g milk protein powder mlecen protein prav
-30 g whole grain wheat flour ????
-150 g turkеу Misirka
-100 g broccoli Broklj
-400 g quark or cottage cheese Sirenje

boldirano ti e.`

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
еј кул...

-500 mL skimmed milk нискокалорично млеко или без калории не сум сигурен
-30 g milk protein powder протеин
-150 g pineapple ананас
-30 g whole grain wheat flour интегрален леб
-150 g turkеу
-100 g broccoli
-400 g quark or cottage cheese

еве ...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
CueBall и Razor да ве прашам нешто...теретаната мозокот да не ви го испила? Или ми пишува I-AM-DUMB на челото...
ЗНАМ што се продуктите...кај по ѓаволите ке најдам ананас е*ате...или брокула и мисиркино месо у секое време!! Башка реков дека нејкам прашоци да пијам...нејкам вештачки протеини и суплементи, природно си е природно...ме сфативте ли сеа?

Благодарам anyways...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Брокула имаше по пазарите, ананас по подобро снабдените пиљари и поголемите маркети.... Брокулата мислам дека сезонски се продава, не ја јадам но види. Ако ја има треба или на пазар или во Веро и сличните маркети. Малку ќе се помачиш ама мислам дека ќе најдеш. А мисиркино месо не знам. Не јадам многу месо, посебно не мисиркино. А зошто риба не замениш? Ако е во својство на протеин, рибата е чист протеин, најпосакувано месо.
Што знам, малку секогаш мора да се модифицира, ама ако си Скопје мислам дека се ќе најдеш.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
тие амино киселини за што содржат некое појаснување?

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ок StatusQuo али протеините нема ништо да ти наштетат
А амино киселините се разложуваат од протеините и ги има неколку не ги ни јас знам сите, се земаат како апчиња(само пази да не земеш некои големи како тапа па да не можеш да ги голташ)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Абе од многу храна, почнав да ги губам стомачните(најпроблематични се, најпрвин таму покажува) иако ги вежбам 5 пати во неделата и трчам по 2,5 км исто пет пати но лето не се оде на маса згрешив. Сега осеќам колку е битна исхраната, иако вежбам максимум.
Претежно беше со протеини но внесував и јаглени хидрати, сега ќе намалувам од се, затоа ајде помош од поискусните како да се чистам... :star:

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41
CueBall и Razor да ве прашам нешто...теретаната мозокот да не ви го испила? Или ми пишува I-AM-DUMB на челото...
ЗНАМ што се продуктите...кај по ѓаволите ке најдам ананас е*ате...или брокула и мисиркино месо у секое време!! Башка реков дека нејкам прашоци да пијам...нејкам вештачки протеини и суплементи, природно си е природно...ме сфативте ли сеа?

Благодарам anyways...
Да ти појаснам јас тебе вака, како прво теретана нее за плачковци кој место да истражуваат и да се надоградуваат, а подоцна од кога ќе добијат основни сознанија да прашаат, они поради нивната фрустрација и немоќ да качат барем 0.05грама мускулна маса се принудени да навредуваат. Второ ако не ти се свиѓа таа комбинација на исхрана направи си сам не мора да паламудиш. Трето и најважно тие суплементи се направени од природни состојки, така да ако направиш од соја протеин во праф тој прот неможе да биде вештачки, или автоматски сојата вештачка станува ако на неа пишува WHEY prot?? Значи сите input се природни така да и output или произовдот е природен.
И за крај ако сакаш да изгледаш ехтра мора да се помачиш, како со исхраната така со тренингот. Ме сфати ли сеа? :smir:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Да ти појаснам јас тебе вака, како прво теретана нее за плачковци кој место да истражуваат и да се надоградуваат, а подоцна од кога ќе добијат основни сознанија да прашаат, они поради нивната фрустрација и немоќ да качат барем 0.05грама мускулна маса се принудени да навредуваат. Второ ако не ти се свиѓа таа комбинација на исхрана направи си сам не мора да паламудиш. Трето и најважно тие суплементи се направени од природни состојки, така да ако направиш од соја протеин во праф тој прот неможе да биде вештачки, или автоматски сојата вештачка станува ако на неа пишува WHEY prot?? Значи сите input се природни така да и output или произовдот е природен.
И за крај ако сакаш да изгледаш ехтра мора да се помачиш, како со исхраната така со тренингот. Ме сфати ли сеа? :smir:
Добро му кажа :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22

Благодарам anyways...
Што мора да биде ананас,или мисиркино месо...??
Протеиниве,аминото тоа ти е природно друже..Стеродиве ти се хемија..
Значи ако не си спремен да јадеш пилешко ориз овес итн,да пиеш Веј заеби резултаати најпросто кажано..Не бива само со вежбање треба на храна,спиење...да се внимава

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Колу кошта амино киселини за еден месец?? Кои ги препорачувате?И како се подобри како апчиња или во прав?? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom