Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ајде и јас на ред да прашам...
Имам еден другар,почна да оди во теретана со мене и секој ден го мачам со вежбите,пошо голема мрза е,не ги прави сите вежби по ред,туку ги скока...
Башка и многу дебел е,како крмак пред колење е :pos2::pos2:
Кажете некој ефективен топач на масти за него,ме праша мене вчера и не знаев да му кажам кој е,пошо ја по тоа не сум :kesa:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Дали е добра комбинација гради/трицес, грб/бицепс, рамо, нозе/стомачни за стекнување маса. Барав на www.bodybuilding.com и ми понуди ваква комбинација. Јас мислам дека е ок, али некои луѓе ми викаат дека не идело гради со трицепс, бидејќи додека правис вежби за гради се замара и трицепсот, па ќе неможеш убаво да го напумпаш после.
До некаде е точно дека се замара трицепсот од вежбите за гради, но сепак може тоа е и добра комбинација. Што мислите вие, бидејќи на www.bodybuilding.com имаше многу тренинзи понудени со овие
комбинации.
Супер ти е оваа програма.....
Jaс ја вежбав на почетокот кога почнав,и најмногу резултати имав кај трицепсот.....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
некои луѓе ми викаат дека не идело гради со трицепс, бидејќи додека правис вежби за гради се замара и трицепсот
За ова се во право. една група вежби не исклучува замор макар 10 или 30% на друга група мускули. А при вежбите на бенч се напрега и трицепсот. Во оваа тема или во другата имаше од еден форумџија кои комбинации се оптимални (по 2 групи).
Супер ти е оваа програма.....
Jaс ја вежбав на почетокот кога почнав,и најмногу резултати имав кај трицепсот.....
Нели повеќе се замара трицепсот на овој начин? Или тоа е и целта, да се удира истовремено и на него?

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
За ова се во право. една група вежби не исклучува замор макар 10 или 30% на друга група мускули. А при вежбите на бенч се напрега и трицепсот. Во оваа тема или во другата имаше од еден форумџија кои комбинации се оптимални (по 2 групи).
Нели повеќе се замара трицепсот на овој начин? Или тоа е и целта, да се удира истовремено и на него?
тоа е и целта, во еден ден да го удриш трицепсот па после да го одмараш неколку дена(додека стасаш да вежбаш рамо, бидејки и тоа удара на трицепс). Јас пробав гради/трицепс во ист ден но не можам, додека извежбам гради е супер, али после ми е изморен трицепсот и немам сила па затоа вежбам гради/би , а друг ден грб/три.
btw пивски квасец има пиено некој да ми каже нешто повеке околу него?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
тоа е и целта, во еден ден да го удриш трицепсот па после да го одмараш неколку дена(додека стасаш да вежбаш рамо, бидејки и тоа удара на трицепс). Јас пробав гради/трицепс во ист ден но не можам, додека извежбам гради е супер, али после ми е изморен трицепсот и немам сила па затоа вежбам гради/би
Исто, тешко е така. Ама ако викате дека гради/трицепс е подобро, па да пробам од следната недела (прво да го одморам добро).

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Еве се околу билдингот убаво објаснето од професионалци...:pos::pos::pos:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
Малку вон тема
Дилбери, мене ме глуми цацко :)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
Момци и Девојки (не веруем дека има) се спремате ли? еве ја да ви се пофалам од 90 кила симнав 6-7 и сум 90 % чист само малце боичка да фатам и топ ке бидам...

дај кажете вие до кај сте ? :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
Момци и Девојки (не веруем дека има) се спремате ли? еве ја да ви се пофалам од 90 кила симнав 6-7 и сум 90 % чист само малце боичка да фатам и топ ке бидам...

А рецептот? Или тајна великих мајстора :smir: Има некоја шема? Ја треба да симињам (симињам ама споро) па си прашувам.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
А рецептот? Или тајна великих мајстора :smir: Има некоја шема? Ја треба да симињам (симињам ама споро) па си прашувам.
Рецептот е едноставен...

1.Воља и време да се потиш ко стока во теретана речиси секој ден (со паузи)

2.Добра исхрана без масти..

3.Барем 2 врсти на суплементи (во мој случај се три,,Креатин,Чист Протеин и Анимал Стак)

4.Време за сето ова...

Резултати загарантирани....:smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
1. Ова да, две маици како од енѕеро излезен

2. Ова е ептен тешко-главниот виновник за сите маки, ама слаба воља имам

3. Освен амино, друго и не земам, што од сајд ефекти, што од неажурност

4. Време, наоѓам секој втор ден-од саат до саат ипол (ако возам и точак).

Али со креатинот дефинитивно мора да пробам пошто еве и од тебе читам, барем неколку денови. Ако ми тргне ќе постирам резултати :smir: мислам бројчани

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173

ја спремен сум одамна иам и боичка колку толку од шо играме баскет секој ден, мускули има се познаваат и на стомачни само ги одржавам пошо од мрза одма можат да се изгубат

Рецептот е едноставен...

1.Воља и време да се потиш ко стока во теретана речиси секој ден (со паузи)

2.Добра исхрана без масти..

3.Барем 2 врсти на суплементи (во мој случај се три,,Креатин,Чист Протеин и Анимал Стак)

4.Време за сето ова...

Резултати загарантирани....:smir:
за време иам дури и превише, воља уште поише само ја губам кога нема кој да прави друштво на кеј/теретана/баскет, исхраната ми е перфектна а суплементи не ни помислувам на такво нешто

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
за време иам дури и превише, воља уште поише само ја губам кога нема кој да прави друштво на кеј/теретана/баскет, исхраната ми е перфектна а суплементи не ни помислувам на такво нешто
Немој и ти да ги имаш оние застарените сваќања за суплементите, бидејќи тие ти се додатоци во исхраната и избраното најздравото од храната. И јас го имав истото мислење до скоро но кога добро се информирав сватив колку сум бил во заблуда и сум имал стереотипни мислења. И без нив можеш многу да постигнеш секако со избалансирана исхрана но да не бидеш и ти строго против нив бидејќи си само недоволно информиран како што бев јас.:smir:
Друго сакав да прашам, декстрозата и протеинот во која доза да се земат и во која количина на вода да се разматуваат, дајте точни количини (170 висок, 60 тежок) ако ова играе улога. Посериозно со тренинг почнувам од понеделник затоа кажувајте.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Немој и ти да ги имаш оние застарените сваќања за суплементите, бидејќи тие ти се додатоци во исхраната и избраното најздравото од храната. И јас го имав истото мислење до скоро но кога добро се информирав сватив колку сум бил во заблуда и сум имал стереотипни мислења. И без нив можеш многу да постигнеш секако со избалансирана исхрана но да не бидеш и ти строго против нив бидејќи си само недоволно информиран како што бев јас.:smir:
Друго сакав да прашам, декстрозата и протеинот во која доза да се земат и во која количина на вода да се разматуваат, дајте точни количини (170 висок, 60 тежок) ако ова играе улога. Посериозно со тренинг почнувам од понеделник затоа кажувајте.
не бе па ти не реков дека се штетни само едноставно немам потреба од такви нешта, нели природното е секогаш подобро, исто ко да пиеш апчиња за спиење секоја вечер од едноставна причина што те мрзи да почекаш да ти дојде сонот, а и плус у такви околности живеам и понекад знаат некој од моиве другари знаат да посочат некој што е развиен "еј ене го оној на стереоди", а и плус тоа ми е како еден вид предизвик за да им докажам дури и на тие што конзумираат дека не е се во тоа, дека има и друг начин

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
не бе па ти не реков дека се штетни само едноставно немам потреба од такви нешта, нели природното е секогаш подобро, исто ко да пиеш апчиња за спиење секоја вечер од едноставна причина што те мрзи да почекаш да ти дојде сонот, а и плус у такви околности живеам и понекад знаат некој од моиве другари знаат да посочат некој што е развиен "еј ене го оној на стереоди"
Колку точно само, исто како јас да пишам но кој не вежбал не знае нека пробаат да пијат суплементи, а без да вежбаат па да видат дали ќе ги постигнат резултатите... знам дечки мрзи прави ,а имаат пари па слушнале дека со суплементи се постигуваат добри резултати па зимаат по неколку туби и сега се како крмнаци без никаква градба, само на маса, тоа не е ни градба, дивоградба :tapp: Суплементите и вежбањето одат заедно не се лажете дека само со седење и конзумирање на протеинче ќе постигнете резултати. За природно сум и јас, и јас кога сум настинат гледам што помалку да користам антибиотици но понекогаш премногу време треба, а сега со понапредна медицина не е потребно да се ставаме на такви маки. А сега во врска со вежбањето сакам да го искористам максимумот од мене и затоа земам суплементи, но правите разлика помеѓу суплементи и стероиди. За стререотипите, што викаш дека живееш во такви околности потполно те сваќам бидејќи знам колку ми е тешко да му докажувам на некои луѓе кои имаат свој филм во главата и никакви факти и докази не им влијаат на тоа да ги разубедиш. Јебига секогаш ќе има такви :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom