Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
23 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
ej moze zamaram samo sakam da ve prasam spored vas jas nemam neso poise pari ali ke soberam so mislite deka treba da kupam za mene od kaj da kupam i kolku kosta toa od prilika da si znam ako ima nekoj da mi kaza fala od napred:smir::smir::smir:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Човеков...............не знам,звероња е!!!!!!

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Најосновното што ти треба тоа ти се протеините-храната за мускулите.
Имаш протеини кои се класа од Универзал Нутрион Ултра Веј Про кој ти е
0,91кг 1400ден
3кг 3390
Имаш од Оптиум Нутрион исто така,но тоа веќе е совршенство најдоброто од протеини

100% Веј Голд Стандард
0,45кг 990ден
0,91кг 1780ден
2,27кг 3690ден

За овој протеин цената е малце соленка но тоа е најдобро нешто.

Имаш Веј Елите од Dymatize тој ти е 1300денари 900грама.

Имаш од Бест Боди Нутрион Премиум Про Протеин 750гр 1190 денари.

Тоа ти се едни од подобрите протеини,подобро почекај кога ке си при пари да купиш нешто добро отколку да купуваш некои срања од кои ќе имаш тегоби во стомакот и други зафрканции..

Поздрав.

Човеков...............не знам,звероња е!!!!!!

Ако не се лажам тоа е Зоран Колевски,така?
Човекот стварно е ѕвер!Со тие финансии тој што ги има,прави неверојатна форма.Замислете да има добар спонзор ќе стине до МР.Олимпиа.Зоки е ѕвер.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Најосновното што ти треба тоа ти се протеините-храната за мускулите.
Имаш протеини кои се класа од Универзал Нутрион Ултра Веј Про кој ти е
0,91кг 1400ден
3кг 3390
Имаш од Оптиум Нутрион исто така,но тоа веќе е совршенство најдоброто од протеини

100% Веј Голд Стандард
0,45кг 990ден
0,91кг 1780ден
2,27кг 3690ден

За овој протеин цената е малце соленка но тоа е најдобро нешто.

Имаш Веј Елите од Dymatize тој ти е 1300денари 900грама.

Имаш од Бест Боди Нутрион Премиум Про Протеин 750гр 1190 денари.

Тоа ти се едни од подобрите протеини,подобро почекај кога ке си при пари да купиш нешто добро отколку да купуваш некои срања од кои ќе имаш тегоби во стомакот и други зафрканции..

Поздрав.

Ако не се лажам тоа е Зоран Колевски,така?
Човекот стварно е ѕвер!Со тие финансии тој што ги има,прави неверојатна форма.Замислете да има добар спонзор ќе стине до МР.Олимпиа.Зоки е ѕвер.

Еј брат фала на информациите погоре,баш тоа сакав да те прашав,но сепак си ме сетил одма и пред мене си постирал.Сепак,фала ти за информациите,ке почекам уште малку да се гребам со пари,па да земам нешто да почнам веќе како што треба.
Инаку,да тој е Зоран Колевски и кај него ке се консултирам,ако го начекам некаде,пошто човек не може да го најде дома.

П.С------БРАТУЧЕД МИ Е!!!!!:vozbud::vozbud::vozbud::kesa:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Еј брат фала на информациите погоре,баш тоа сакав да те прашав,но сепак си ме сетил одма и пред мене си постирал.Сепак,фала ти за информациите,ке почекам уште малку да се гребам со пари,па да земам нешто да почнам веќе како што треба.
Инаку,да тој е Зоран Колевски и кај него ке се консултирам,ако го начекам некаде,пошто човек не може да го најде дома.

П.С------БРАТУЧЕД МИ Е!!!!!:vozbud::vozbud::vozbud::kesa:
Лелеее....Па што прашуваш овде ти имаш доктор за Боди Билдинг.Треба да си многу горд што ти е братучед :smir:.Зоки има страшна генетика.
На Зоки другарот ИГОР,тој многу се разбира во ББ и има многу читано.
Ако можеш некако да го најдеш Игор се разбира преку Зоки да ти каже што да земеш за поефтино.
Поздрав

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Дали можете да ми кажете како е најдобро да се вежба мислам вежби на спреви која партија со која да вежбам и др.
Инаку јас вежбам скоро 2 год ама со прекини и тоа ме кини, на почетокот ко почнав бев 55 кила ред коски ред промаја дуваше а сега сум добар ама прекинав со хемија земање (протеини) и сега сум арен ама комбинацијата на партии што вежбав веќе нема ефект па затоа ве прашувам па кажете.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.830
Кам кажи кои групи на мускули со кои ги вежбаш?
Јас вежбам гради-треицепс, грб-бицепс, рамо-нозе (и стомак секој втор ден). Некои вежбаат гради со бицепс, грб со бицепс....

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Дали можете да ми кажете како е најдобро да се вежба мислам вежби на спреви која партија со која да вежбам и др.
Инаку јас вежбам скоро 2 год ама со прекини и тоа ме кини, на почетокот ко почнав бев 55 кила ред коски ред промаја дуваше а сега сум добар ама прекинав со хемија земање (протеини) и сега сум арен ама комбинацијата на партии што вежбав веќе нема ефект па затоа ве прашувам па кажете.
Протеините не се хемија!Протеините се само додатоци во исхраната и не може да направат никаква штета на човечкото тело.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ПРОТЕИНИТЕ И КРЕАТИНОТ НЕ СЕ ХЕМИЈА...протеините ги има во многу видови храна, а креатинот го има природно и во телото.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
ПРОТЕИНИТЕ И КРЕАТИНОТ НЕ СЕ ХЕМИЈА...протеините ги има во многу видови храна, а креатинот го има природно и во телото.

Да те поправам,не само протеините и креатините,туку и амино киселините,трибулисот(сепак тој содржи тестерон и не е за тинејџери),гејнерите,Л-Карнитинот.....

ЗНАЧИ ВЕЌЕ НЕ ПРАВЕЈТЕ ГРЕШКИ И НЕ ГИ ЛАЖЕЈТЕ И НАВЕДУВАЈТЕ НА ЛОШО РАЗМИСЛУВАЊЕ ПОЧЕТНИЦИТЕ.ДОДАТОЦИТЕ ВО ИСХРАНА(СУМПЛЕМЕНТИТЕ),НЕ СЕ СТЕРОИДИ И НЕМОЖАТ ДА НАПРАВАТ НИКАКВИ САЈД ЕФЕКТС(КОМПЛИКАЦИИ)ВО ТЕЛОТО.И ТОА НЕ Е ХЕМИЈА.
СТЕРОИДИТЕ СЕ ХЕМИЈА!

САМО ОД СТЕРОИДИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ ТОА,И ТОА САМО АКО СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВААТ,А АКО СЕ КОРИСТАТ ДОБРО И ОД ТИЕ НЕМОЖЕ ДА БИДЕ НЕШТО.

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Кам кажи кои групи на мускули со кои ги вежбаш?
Јас вежбам гради-треицепс, грб-бицепс, рамо-нозе (и стомак секој втор ден). Некои вежбаат гради со бицепс, грб со бицепс....
вака јас почнав со тој систем како ти гради-трицепс, и тн. со тој другиот неможев оти многу ме изморуваше а јас невнесував доволно храна па ме слабееше и дефинираше што јас несакав така, па после се префрлив на една мускулна партија гради, грб, нозе-рамо, раце и серазбира стомачни во секоја варијанта и одев 4 пати неделно, имав ненормални резултати и тогаш се поправив најмногу. Е после тоа прекинав едно 6 и повеќе месеци и кога почнав пак јеби ги небива работа неможам да се вратам никако како што бев ги пробав сите три варијанти со мускулни партии, оваа што ти ја кажав со една мускулна партија и сонеа имам некои резултати ама не како што имав тогаш. Од протеините сега сакам да пробам чисти 100% па незнам дали да земам ми кажуваат дека добри биле за поправање ПА КАЖЕТЕ

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
вака јас почнав со тој систем како ти гради-трицепс, и тн. со тој другиот неможев оти многу ме изморуваше а јас невнесував доволно храна па ме слабееше и дефинираше што јас несакав така, па после се префрлив на една мускулна партија гради, грб, нозе-рамо, раце и серазбира стомачни во секоја варијанта и одев 4 пати неделно, имав ненормални резултати и тогаш се поправив најмногу. Е после тоа прекинав едно 6 и повеќе месеци и кога почнав пак јеби ги небива работа неможам да се вратам никако како што бев ги пробав сите три варијанти со мускулни партии, оваа што ти ја кажав со една мускулна партија и сонеа имам некои резултати ама не како што имав тогаш. Од протеините сега сакам да пробам чисти 100% па незнам дали да земам ми кажуваат дека добри биле за поправање ПА КАЖЕТЕ
пробај со креалкалинот и кажи какви резултати ќе имаш употребувај го со трибулус и аминофјуел кај мене упали оваа комбинација мада и ја од дамна не сум вежбал еве почнувам од денес па ќе пишам за резултати а можеш и глутамин да додадеш на оваа комбинација само исфрли го аминото

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
пробај со креалкалинот и кажи какви резултати ќе имаш употребувај го со трибулус и аминофјуел кај мене упали оваа комбинација мада и ја од дамна не сум вежбал еве почнувам од денес па ќе пишам за резултати а можеш и глутамин да додадеш на оваа комбинација само исфрли го аминото
Toa креалкалинот што е тоа незнам. Објасни ми.
а трибулус не е штетен? знам баги луѓе го земаа и брзо збувнуваат.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Toa креалкалинот што е тоа незнам. Објасни ми.
а трибулус не е штетен? знам баги луѓе го земаа и брзо збувнуваат.
креалкалинот ти е унапредена верзија на креатин кој што не го задржува присуството на водата во мускулите не си обавезен да пиеш по минимум 2 л вода секој ден и помага во зацврстувањето на мускулите,додека трибулусот е суплимент кој дава енеригија и не е штетен.

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
креалкалинот ти е унапредена верзија на креатин кој што не го задржува присуството на водата во мускулите не си обавезен да пиеш по минимум 2 л вода секој ден и помага во зацврстувањето на мускулите,додека трибулусот е суплимент кој дава енеригија и не е штетен.
Ok ke probam so toa
thanks

Kajgana Shop

На врв Bottom