Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
znaci jas da si cepam na kik boks i vo teretana i mozam da ocekuvam nekoe pice leto xD :vozbud: se salam moram da napravam nekoe telo sramota e :kesa: ako znae nekoj kako najbrzo neka pomogne :nesvest:
ахаха да не падне брука на плажа а??:P

значи фурај си теретана и ако сакаш тело на кое ке ти се познаваат мускулите (али нема да бидеш широк) тогаш вежбај со помали тежини со повеќе повторувања...(дефиниција)

и така , продолжи со кик=бокс и убаци тука трчање на кеј и ке бидеш змај послем!!хехехе :helou:

ова само така грубо набацив некои можности и мои идеи а ти сам види си сто сакаш и колку можеш да се форсираш и исто така може некој друг да ме дополни или искоментира!:P

позз

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Момци сакам да почнам во теретана пак,се одлучив после многу размислување.Пред тоа одев 7 или 8 месеци и бев онака со дефиниција добар,стомаче стегнато,но престанав и почнав со мајтапење,јадев без врска што ми дојде при рака и се здебелив.:kesa:
До сега вежбам дома склекови и стомачни секој ден обавезно и раце чат-пат понекогаш.
Е,сега кога ке почнам да земам одма нешто да пијам(креатини такви работи)или да почнам малку со вежбање да ми се навикне телото пак и после да земам да пијам???
Ке ве молам за совети,ке ви бидам многу благодарен.:smir:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.796
Поени од реакции
3.879
Момци сакам да почнам во теретана пак,се одлучив после многу размислување.Пред тоа одев 7 или 8 месеци и бев онака со дефиниција добар,стомаче стегнато,но престанав и почнав со мајтапење,јадев без врска што ми дојде при рака и се здебелив.:kesa:
До сега вежбам дома склекови и стомачни секој ден обавезно и раце чат-пат понекогаш.
Е,сега кога ке почнам да земам одма нешто да пијам(креатини такви работи)или да почнам малку со вежбање да ми се навикне телото пак и после да земам да пијам???
Ке ве молам за совети,ке ви бидам многу благодарен.:smir:
Абе ти можеш и одма да почнеш, никој не може да ти забрани ма да најпрепорачливо е хемијата да ја почнеш после 3-4 недели вежбање.
Не е само хемија работата ќе треба и да буташ: стекови, сутлиач, пченица, овесни снегулки, макарони - и да јадеш и кога не ти се јаде (4-5 оброка на ден минимум) и со оваа храна ќе кренеш мускулна маса...
И запамти, колку повеќе пиеш хемија толку побрзо ке се издишиш одкога ке престанеш да вежбаш.:smir:

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
И запамти, колку повеќе пиеш хемија толку побрзо ке се издишиш одкога ке престанеш да вежбаш.:smir:
точно , не треба да се претерува со хемија затоа што коа ке престанеш да зимаш нагло ке ти се намали и силата но исто така треба да се запамти дека големо тело е и скапо тело...

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
точно , не треба да се претерува со хемија затоа што коа ке престанеш да зимаш нагло ке ти се намали и силата но исто така треба да се запамти дека големо тело е и скапо тело...
Значи треба да правите разлика помеѓу хемија и сумплементи.Креатинот,протеинот,амино киселини....не се хемии тоа се само додатоци во исхраната!

А хемија се ААС како:дека,ефердин,ХГХ,.................

И ако пиеш протеин не е точно дека ќе издишеш,кога ке престанеш да вежбаш!Тоа се само додатоци!Протеинот нели го има во пилешко јајца,млеко.......?

Член од
23 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Значи треба да правите разлика помеѓу хемија и сумплементи.Креатинот,протеинот,амино киселини....не се хемии тоа се само додатоци во исхраната!

А хемија се ААС како:дека,ефердин,ХГХ,.................

И ако пиеш протеин не е точно дека ќе издишеш,кога ке престанеш да вежбаш!Тоа се само додатоци!Протеинот нели го има во пилешко јајца,млеко.......?
drugar samo da te prasam a stekot kako e naj ubavo da go jadam varen ili pecen ili :toe: kako :helou:

Член од
17 март 2007
Мислења
40
Поени од реакции
1
Здраво дечки, имам едно прашање за вас? Земав API PolythermeX Hardcore (топач на масти) пред некој ден. Дали некој го има користено, дали е задоволен од резултатот и каква исхрана и тренинг треба да практикувам за максимални ефекти? Поздрав

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
drugar samo da te prasam a stekot kako e naj ubavo da go jadam varen ili pecen ili :toe: kako :helou:
Стекот само варено.Без зејтин.
Поздрав.

Здраво дечки, имам едно прашање за вас? Земав API PolythermeX Hardcore (топач на масти) пред некој ден. Дали некој го има користено, дали е задоволен од резултатот и каква исхрана и тренинг треба да практикувам за максимални ефекти? Поздрав
Значи тоа е ваљда исто ко Л-Карнитинот.Л-Карнитинот се пие 20минути пред тренинг.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Аааа нема креатин тогаш да земам.Не сакам кога ке престанам да вежбам да бидам како сува слива.Ке си земам протеин и завршена работа.
Фала за информациите момци,многу ми помогнавте.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Аааа нема креатин тогаш да земам.Не сакам кога ке престанам да вежбам да бидам како сува слива.Ке си земам протеин и завршена работа.
Фала за информациите момци,многу ми помогнавте.
Кај го прочита тоа жити се дека ќе станеш ко сува слива!????????????
Дај прекинете со тие глупости дека со креатин после тоа ќе станеш ко „сува слива“.Тоа не се стероиди ААС.Туку само додатоци!!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Кај го прочита тоа жити се дека ќе станеш ко сува слива!????????????
Дај прекинете со тие глупости дека со креатин после тоа ќе станеш ко „сува слива“.Тоа не се стероиди ААС.Туку само додатоци!!
Брат вака,јас додека идев порано и тренерот(човекот што ја држи теретаната е бивши билдер)ми кажа така дека јас почнав да земам малку по малку,имаше и резултати после долго потење во теретана скоро 2 саати секој ден.Така ми кажа тој дека како поискусен во таа работа,јас го послушав,пошто имав некој страв во мене да не се уништам за навек,затоа.:smir::kesa:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Твојот тренер дали е натпреварувач?Бидејќи ги знам скоро сите македонски билдери кои се натпреваруваат и го немаат кажано тоа.Поздрав
Те молам читај не слушај никој!
Само ЧИТАЈ!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Твојот тренер дали е натпреварувач?Бидејќи ги знам скоро сите македонски билдери кои се натпреваруваат и го немаат кажано тоа.Поздрав
Те молам читај не слушај никој!
Само ЧИТАЈ!
Ми е страв да не станам како братучет ми-ГОРИЛА:pos2::pos2::pos2:
Не сега шала на страна,ке те послушам бидејќи според постовиве твои знаеш што кажуваш.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
протеините и креатинот природно ги има во телото,како може да се хемии тоа жити се

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Ми е страв да не станам како братучет ми-ГОРИЛА:pos2::pos2::pos2:
Не сега шала на страна,ке те послушам бидејќи според постовиве твои знаеш што кажуваш.

Мило ми е :smir:.
Верувај нема да погрешиш.Со вежбање неможеш да станеш горила.
Ако зимаш протеини зимај без страв.Немој да слушаш дека ако ти кажат ќе станеш стерилен..........тие муабети ги слушам по 100пати на ден.
Тие што не разбират мешаат стероиди со сумплементи.
Поздрав.

протеините и креатинот природно ги има во телото,како може да се хемии тоа жити се
е за тоа се нервирам најмногу.
Како можат да зборуват за протеинот дека може да ти биде нешто кога го има во јајца,млеко пилешко итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom