Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Препорака за каиш?

Стигнав до големи трицифрени килажи и кичмава веќе не издржува... кој што користел, што препорачува ect.
koga vezbas nekoja vezba kade imas napor na kicmata, probaj da gi stegas stomacnite..

so mislis koja im e funkcijata vo teloto...?!?!

da go drzat vo ramnoteza, vklucuvajki ja i kicmata..

imam probano so kais, ali ne gledam nekoj plus.. osven toa sto mozes da krevas povekje so kais, od sto stvarno mozes.. pa ima pogolema sansa za povredi.. (delot od snagata sto go koristis za stabilizacija na teloto se osloboduva bidejki kaisot ja prevzema, i normalno se koristi za krevanje povekje)

a za kilazata.. kazi mi te molam kaj ti smetaat tie tricifreni kilazi?!

sigurno ne pravis cucnjevi ili deadlift kako 99,9999999% od makedonskive "bilderi"

mene maksimumot na deadlift mi e 140kg.. BEZ kais.. i ne osekjam nikakva potreba od kais.. kako posledica iam top stomacni..

pozz

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Имам сколиоза, затоа. Изместени се пршлените, да не летнат. Превентивно.

Инаку не се летам со 140+ kg, него од неделава почнав со 110kg 8 серии X 8 повторувања.

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
onda jas na tvoe mesto bi gledal voopsto da ne koristam kais...
toa sto mislis preventivno deka ke ti pomogne, vusnost ke ti odmogne...
poso so kais mn "polesno" ke ti izgleda bidejki ne trosis energija za stabilizacija na kicmata..

a za skoliozata, 100+kila ne e resenie vo nikoj slucaj.. podobro gledaj da delumno gi koregiras deformitetite. imas vezbi.. odi na doktor.. itn

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Знае некој кај можам да најдам L-Carnitine ?
брат у секоја продавница за додатоци во исхрана по аптеки и сл. да не кажувам имиња на продавници да не испадне реклама

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
брат у секоја продавница за додатоци во исхрана по аптеки и сл. да не кажувам имиња на продавници да не испадне реклама

Пиши по ПП =) И пиши цена !!! Да не испадне некоја продавница у пм па со мањак пари да се отиде ... бед филинг е =):smir:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Дали, со вежбање втеретана, и играње баскет секој ден :) + нормално јадење ке намалам некое килце? И дали врши работа ако го покријам стомакот со најлон (е ајде де, ама така видов едни втеретана праеа) или со еден вид на гумен каиш кој го покрива стомакот (доста широк е) за стомакот, мислам дали со тоа побрзо се топи салото?

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Препорака за каиш?

Стигнав до големи трицифрени килажи и кичмава веќе не издржува... кој што користел, што препорачува ect.
ја би ти го препорачал ANIMAL каишот го имам немам никаква пожалба за него а и плус поголем е задниот дел од другите каиши и плус има добар квалитет не е ко стандардните од кожа кои се виткаат после повеке време употреба 1000 ден е иначе:smir:
Дали, со вежбање втеретана, и играње баскет секој ден :) + нормално јадење ке намалам некое килце? И дали врши работа ако го покријам стомакот со најлон (е ајде де, ама така видов едни втеретана праеа) или со еден вид на гумен каиш кој го покрива стомакот (доста широк е) за стомакот, мислам дали со тоа побрзо се топи салото?
брат немој да ставаш кеси зошо потта треба да испари а коа е у кеса го повракја ја зе зезнав така еднаш и ме искараа убаво,а за гумениот стегач е добар ако мозеш да го најдеш само преку маица да го ставаш го имам ама не помага нешо посебно:toe:може на некој али мене не до степен да го фалам до толку

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Земете кожен каиш дека посилно и подобро ја стиска кичмата....иначе да се пофалам :) денес се ојачав со
и пред недела дена земав гејнер така да очекувам резултати...Поз

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Земете кожен каиш дека посилно и подобро ја стиска кичмата....иначе да се пофалам :) денес се ојачав со
и пред недела дена земав гејнер така да очекувам резултати...Поз
kakvi?!

lol

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Дали некој знае дали Fat Burners се ефективни или не? Сакам да купам MuscleTech Hydroxycut Hardcore, па ако има некој поискусен слободно нека каже дали вредат да се купуват, или не?

N

n/a

Гостин
Дали некој знае дали Fat Burners се ефективни или не? Сакам да купам MuscleTech Hydroxycut Hardcore, па ако има некој поискусен слободно нека каже дали вредат да се купуват, или не?
Не без вежбање. :)
И пак зависи што и колку јадеш.

Работата на fat burners-ите им е да направат тенок слој у тенките црева и да ги блокираат ресичките преку кои што се врши поголемиот дел од резорпцијата на хранливи материи у организмот.
Сакам да ти кажам дека...
они се `олеснувачи` :pos2: у диета.
Ама не и главен фактор.

Со тоа гумениот повез може да поебеш бубрези,најбрзо. :)
Инаку... од таа регија,салото најтешко и најбавно се чисти.
Многу стомачни треба да направиш батко Ѓорѓија :)
Вози точак минимум 15мин на старт на вежбање.
После сериите за раце и грб...
идеш да правиш стомачни и тоа у серии над 30 комада (ко за старт).
Не само право нагоре да се дигаш!!!
Една се дигаш лево,па право,па десно.
Ако правиш по 3-4 серии минимум... у брзо време ќе имаш резултат.
п.с. Има една справа која што доле има подвижно тркало.
Со неа правиш движења налик на скијање :)
Многу е корисна за страничните спојлери кои што најтешко се кинат.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не без вежбање. :)
И пак зависи што и колку јадеш.

Работата на fat burners-ите им е да направат тенок слој у тенките црева и да ги блокираат ресичките преку кои што се врши поголемиот дел од резорпцијата на хранливи материи у организмот.
Сакам да ти кажам дека...
они се `олеснувачи` :pos2: у диета.
Ама не и главен фактор.

Со тоа гумениот повез може да поебеш бубрези,најбрзо. :)
Инаку... од таа регија,салото најтешко и најбавно се чисти.
Многу стомачни треба да направиш батко Ѓорѓија :)
Вози точак минимум 15мин на старт на вежбање.
После сериите за раце и грб...
идеш да правиш стомачни и тоа у серии над 30 комада (ко за старт).
Не само право нагоре да се дигаш!!!
Една се дигаш лево,па право,па десно.
Ако правиш по 3-4 серии минимум... у брзо време ќе имаш резултат.
п.с. Има една справа која што доле има подвижно тркало.
Со неа правиш движења налик на скијање :)
Многу е корисна за страничните спојлери кои што најтешко се кинат.
Па нормално дека Фет Бурнерс планирам да земам за време на вежбање (вежбам, и не сакам многу маса). Стомачни правам по 180-210 кога сум втеретана, после тоа ако имам сили играм и кошарка, ама сакам побрзо да скинам некое килце и затоа прашав со напорен тренинг (колку толку) и со земање на апчинава дали ке има добри резултати!?

sikice

tezok e zivotot
Член од
27 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
pozdrav do site sportisti i eve edno prasanje od mene se nadevam nekoj ke mi odgovori... imam slusnato deka L CARNITINOT POMAGA vo topenje na masnotiite pa mene me interesira kako se konsumira i kolku moze da pomogne oti jas imam nekoe kilo visok pa sakam da se oslobodam od niv momentalno vnimavam so jadam i pravam po sport trcam vozam tocak i plivam, CEKAM ODGOVOR

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Е тоа е супер значи.Вежбаш внимаваш на исхраната.Л карнитинот ќе ти дојде многу добро,и ќе имаш ефект.Е сега за конзумирање незнам како се конзумира но знам дека е ефикасен сум слушал од други.Ако си од Скопје или од Битола од во Гладијатори,таму ќе ти објаснат се бидејќи се стручнаци.

Kajgana Shop

На врв Bottom