Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Abe sto se smees:p Sega ke se prefrluvam na MAx ADSL.Pa zato prasuvam.Oti ovdeka so sum sea na Kabelnet edna prilepska kabelska ima nivna stranica kade clenovite zakacuvaat fajlovi i moze da simnuvas a Net ne ti zemaat.(samo od nivnata stranica)
Ааа, извини тогаш, my bad. За MaxADSL не сум слушал да имаат такво нешто. А може ли подетално да објасниш за ова што го спомна ?

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Pa vaka. Operatorot se vika KDS Kabelnet.:p www.kabelnet.net.mk ova e stranicata kade nivnite korisnici mozat da simnuvaat i prikacuvaat bez da im zema internet:pIma nad 3000 filmovi. 2000 i poveke igri isto tolku programi.(seto toa prikaceno od korisnicite):PZa da ja koristis stranicata moras da bides pretplatnik nivni i da si registriran na stranicata(free serverot):P hehe ima taka na povekevo prilepski operatori ama Kabelnet imaat najmnogu fajlovi prikaceno.
:smir::P:tv:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Имам приметено дека кога ке го надминеш лимитот доколку не се обнови конекцијата брзината не паѓа.Дали има шанси да не падне брзината 5 дена доколку го оставам компјутерот уклучен?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Имам приметено дека кога ке го надминеш лимитот доколку не се обнови конекцијата брзината не паѓа.Дали има шанси да не падне брзината 5 дена доколку го оставам компјутерот уклучен?
Нема, се ресетира на 12 саати. Али искористи дур можеш.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
дали може да се извади антената на рутерот или како се викаше тоа што прави без жичен интернет по дома?
и дали ако ја извадам нема да емитува без жична мрежа?
јас сум со кабел поврзан то таа кутија, а без жичниот интернет не ми треба ич, ми го дадоа заради макс тв што имам

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
дали може да се извади антената на рутерот или како се викаше тоа што прави без жичен интернет по дома?
јас сум со кабел поврзан то таа кутија, а без жичниот интернет не ми треба ич, ми го дадоа заради макс тв што имам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Можеш.

А можеш и да не ја вадиш, да прочепкаш во опциите во рутерот и да исклучиш Wireless.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
шо има да ја вадиш жити се, како ке им го вратиш после рутерот ?
ке те терат да им платиш 4000 (или нз колку беше)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Покриј ја со волнен чорап :tv:

Се гаси ваерлесот, нема потреба од вадење.

P

Princ

Гостин
Кој и да е, веројатно се отштрафува. Ама нема потреба. Можеш да чепкаш по опциите како што ти препорача и Разор и да исклучиш бежична мрежа.

P

Princ

Гостин
Ако ни кажеш која марка и модел на рутер ја имаш, мислам дека некој од нас ќе може да ти помогне. Не постои универзално упатство и процедура.

Kajgana Shop

На врв Bottom