Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Abe sto se smees:p Sega ke se prefrluvam na MAx ADSL.Pa zato prasuvam.Oti ovdeka so sum sea na Kabelnet edna prilepska kabelska ima nivna stranica kade clenovite zakacuvaat fajlovi i moze da simnuvas a Net ne ti zemaat.(samo od nivnata stranica)
Ааа, извини тогаш, my bad. За MaxADSL не сум слушал да имаат такво нешто. А може ли подетално да објасниш за ова што го спомна ?

Pa vaka. Operatorot se vika KDS Kabelnet.:p www.kabelnet.net.mk ova e stranicata kade nivnite korisnici mozat da simnuvaat i prikacuvaat bez da im zema internet:pIma nad 3000 filmovi. 2000 i poveke igri isto tolku programi.(seto toa prikaceno od korisnicite):PZa da ja koristis stranicata moras da bides pretplatnik nivni i da si registriran na stranicata(free serverot):P hehe ima taka na povekevo prilepski operatori ama Kabelnet imaat najmnogu fajlovi prikaceno.
:smir::P:tv:

Имам приметено дека кога ке го надминеш лимитот доколку не се обнови конекцијата брзината не паѓа.Дали има шанси да не падне брзината 5 дена доколку го оставам компјутерот уклучен?

Имам приметено дека кога ке го надминеш лимитот доколку не се обнови конекцијата брзината не паѓа.Дали има шанси да не падне брзината 5 дена доколку го оставам компјутерот уклучен?
Нема, се ресетира на 12 саати. Али искористи дур можеш.

дали може да се извади антената на рутерот или како се викаше тоа што прави без жичен интернет по дома?
и дали ако ја извадам нема да емитува без жична мрежа?
јас сум со кабел поврзан то таа кутија, а без жичниот интернет не ми треба ич, ми го дадоа заради макс тв што имам

дали може да се извади антената на рутерот или како се викаше тоа што прави без жичен интернет по дома?
јас сум со кабел поврзан то таа кутија, а без жичниот интернет не ми треба ич, ми го дадоа заради макс тв што имам

Можеш.

А можеш и да не ја вадиш, да прочепкаш во опциите во рутерот и да исклучиш Wireless.

шо има да ја вадиш жити се, како ке им го вратиш после рутерот ?
ке те терат да им платиш 4000 (или нз колку беше)

шо има да ја вадиш жити се, како ке им го вратиш после рутерот ?
ке те терат да им платиш 4000 (или нз колку беше)

Кој рутер е?
Нели се одвртува антената?

Покриј ја со волнен чорап :tv:

Се гаси ваерлесот, нема потреба од вадење.

Кој и да е, веројатно се отштрафува. Ама нема потреба. Можеш да чепкаш по опциите како што ти препорача и Разор и да исклучиш бежична мрежа.

Ако ни кажеш која марка и модел на рутер ја имаш, мислам дека некој од нас ќе може да ти помогне. Не постои универзално упатство и процедура.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom