Боди Билдинг-прашања одговори заблуди
Значи вака иде темава јес да има тема ТЕРЕТАНИ ама ова е нешто сосема друго, тука ќе се прашуваат работи ќе се одговараат на истите а исто така ќе се разјаснат некои работи за кои искрено голем број од луѓето се во заблуда.
Со повремени паузи поради дамнешна повреда на денсата рака значи две скршеници сум приморан од време на време да паузирам, ама тоа е кратко значи недела до две максимум. Вежбам 5месеци и има резултати каде каде порано бев чечкалица за заби сега сум за уши така подебела малце али не се откажувам
. Една работа не ми е јасна кај оние „билдери„ од теретаниве. Значи како прво не го разбираат поимот
BODYBUILDING-body(тело);building(градба, градење) значи градење на ТЕЛОТО а не само на рацете и градите. По теретаните се забележуваат луѓе поточно СТОКИ кои вежбаат одредени вежби значи раце(бицепс, трицепс, рамо), гради и грб. На стомакот не одвојуваат ама баш ич време и сите се тешат абе ќе почнам да трчам и ќе го снема. Не сваќаат дека стомачните мускули се најпроблематичен мускул а богами и најпотребен за целото тело. Како прво стомачните мускули доколку се имаат значи стомакот е собран и доаѓа до истакнување на градите, како второ кога веќе се почнало со нешто се иде или до крај или воопшто не се почнува. Џабе е обем на рака 50цм или дигање 100кила на гради ако се има МЕВ. Тие луѓе па се тешат со оноа„
маж без стомак не е маж„. Значи прва тема ќе бидат стомачните