Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Kako sto gledam i jas nema da ima nisto novo taka da zdravje neka dojde prvi da se osiguram i ako nema ke go raskinam dogovorot i ke si staam od Neotel WiMax barem imaat neogranicen za evtini pari...

Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
Kako sto gledam i jas nema da ima nisto novo taka da zdravje neka dojde prvi da se osiguram i ako nema ke go raskinam dogovorot i ke si staam od Neotel WiMax barem imaat neogranicen za evtini pari...

Da we super e neogranicen so 4 Mbps / 768 kbps pa vidi sea ti kolku brzo ke ti ide.:jaj:Inace za nikade e neotel eden drugar imase i mi vika mnogu cesto pagala linija i mnogu baven bil.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Da we super e neogranicen so 4 Mbps / 768 kbps pa vidi sea ti kolku brzo ke ti ide.:jaj:Inace za nikade e neotel eden drugar imase i mi vika mnogu cesto pagala linija i mnogu baven bil.
E sega od 100luge mora eden da e nezadovolen , plus toj ako ima od toj ograniceniot zavrsil rabota.Inaku prvata misla ti e zakon podobro neogranicen a da bide pospor nego dzabe ke mi se i 100megabi ako sum ogranicen pa ti sega razmisli...
Ne letaj so pametot malce.

Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
E sega od 100luge mora eden da e nezadovolen , plus toj ako ima od toj ograniceniot zavrsil rabota.Inaku prvata misla ti e zakon podobro neogranicen a da bide pospor nego dzabe ke mi se i 100megabi ako sum ogranicen pa ti sega razmisli...
Ne letaj so pametot malce.
Ti razmisli malce so ke ti e neogranicen ako e brz kako zelka.Po pravilo Ja gledam i na ponudite na T-home i na Onnet ponudite so neogranicen internet im se so 10mbs dodeka tie so im se od 10gb im se po 6mbs.Pa vidi sega ti neogranicen internet od neotel so 4mbs.Znam deka te pali neli neogranicen internet kolku sakam download i dr..ama dzabe ti e koga ti e baven kako zelka.Ti za eden mesec so taa brzina nema da mozes da izvadis 20gb ne pa 100 ili poveke.:tapp:Kako sakas ako toa te vlece staj si ne ti zabranuvam.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ti razmisli malce so ke ti e neogranicen ako e brz kako zelka.Po pravilo Ja gledam i na ponudite na T-home i na Onnet ponudite so neogranicen internet im se so 10mbs dodeka tie so im se od 10gb im se po 6mbs.Pa vidi sega ti neogranicen internet od neotel so 4mbs.Znam deka te pali neli neogranicen internet kolku sakam download i dr..ama dzabe ti e koga ti e baven kako zelka.Ti za eden mesec so taa brzina nema da mozes da izvadis 20gb ne pa 100 ili poveke.:tapp:Kako sakas ako toa te vlece staj si ne ti zabranuvam.
Со 4 мегабита се прават многу повеќе од 20 GB сообраќај.. ако е стварно неограничен (без намалување на брзината после Х GB), тогаш без проблем се стига до 250-300 GB (имам направено 2х 250 GB со иста брзина на ТК, без воопшто да се трудам).

Има некој вести до каде T-Home се стигнати со оптиката, и дали има шанси до пролет да видиме некој пакет за приватни корисници?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ај една математика 4 Mbps ќе оди отприлика 450-500 KBps, ако земеме дека ќе оди 450 и 30 дена ако имаат 2592000 секунди, теоретски ќе се снимат 1112 GB

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
ve zaludija voa adsl provajderi so brzinite i sega samo toa gledate koga birate internet.
4megabita i e bavno ko zelka.
poarno 4mbita no neogranicen, otkolku 8mbita negoli 10 ili 25gb.
a ovie t-home sto ne davat novo ne davat. sega gi lazat lugeto so televizijata.
taka da vie paketi ke terat uste nekolku godini.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Ај една математика 4 Mbps ќе оди отприлика 450-500 KBps, ако земеме дека ќе оди 450 и 30 дена ако имаат 2592000 секунди, теоретски ќе се снимат 1112 GB
Море се прават и над 1000 гига бајти ако е стварно таја брзината без да се намалува Со идм ке биде двојна

Ама сепак ако земат сите корисници да симнуваа тогаш нема спас да остане иста брзината..

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Бар кога ќе го поминеш лимитот да те остаат на пристојна брзина, не на 64/64. Се осеќам ко у камено време ебаго...

Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
Auuu nadevaj se na 450-500kbs baska ako e wireles.Najmnogu 200kbs od strana download ako e nekoja so pojak server.Inace ne kazav 20gb bukvalno ne sfakajte taka.Nema sigurno ti 2592000 sekundi cel mesec nonstop download da bides.Mozda dobro e neogranicen ama dzabe ako nema dobra brzina.Treba eden dvd film cel den da go downloadiras a toa za mene e iritiracki.Za mene naprimer 4mbs e malce za internet linija vo denesno vreme kakva i saka neka bide neograniceno ili ne.Sega sekoj za sebe sto misli.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Auuu nadevaj se na 450-500kbs baska ako e wireles.Najmnogu 200kbs od strana download ako e nekoja so pojak server.Inace ne kazav 20gb bukvalno ne sfakajte taka.Nema sigurno ti 2592000 sekundi cel mesec nonstop download da bides.Mozda dobro e neogranicen ama dzabe ako nema dobra brzina.Treba eden dvd film cel den da go downloadiras a toa za mene e iritiracki.Za mene naprimer 4mbs e malce za internet linija vo denesno vreme kakva i saka neka bide neograniceno ili ne.Sega sekoj za sebe sto misli.
Поарно 4 мегабита неограничен отколку 8 или и 50 нека се ама ограничен

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Не правиме муабет за стабилноста туку брзината.
Сигурно некој ако прави преку 100 GB месечно нема од страници да ги направи, туку со торенти или евентуално со premium rapidshare account. Многу имаат account на замунда, така да постигнување на максимална брзина нема да биде проблем, туку со неграничен сообраќај проблем ќе биде меморијата, ама и тоа се средува со купување хард диск, режење бришење и сл.
Ај сеа стави се на место на тие што надминуваат 100-150 GB, дали ќе им биде подобро да имаат 64 Kbps или 4 Mbps.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36

Забележав дека мерачот им е заглавен веќе еден ден... и ете го резултат, ко да си му дал бонбонче на мало дете. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom