Зошто вистинската љубов е кратка?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме сфати....нормално дека се сакаат, ако не се сакаат не ќе се ни заедно ќе се разведат, али не е таа љубов што била порано...навиката останала. Друго е да сакаш некој, друго е да си заљубен....
Па да, и јас познавам постари што се бакнуваат за добра ноќ, се потсетуваат на старите добри времиња...ама дека се во свежо заљубените години......мај ес. Се потсетуваат на времињата поминати заедно, на работите кои ги створиле, деца, маж и жена се, поминале и лошо и арно.......навикнат си на човекот, остануваш со него, убаво ти е.....тоЉку. (на почеток лове, после навика, и убавите спомени кога сте биле свежо заљубени) :pipi:

Не ме сфати....нормално дека се сакаат, ако не се сакаат не ќе се ни заедно ќе се разведат, али не е таа љубов што била порано...навиката останала. Друго е да сакаш некој, друго е да си заљубен....
Па да, и јас познавам постари што се бакнуваат за добра ноќ, се потсетуваат на старите добри времиња...ама дека се во свежо заљубените години......мај ес. Се потсетуваат на времињата поминати заедно, на работите кои ги створиле, деца, маж и жена се, поминале и лошо и арно.......навикнат си на човекот, остануваш со него, убаво ти е.....тоЉку. (на почеток лове, после навика, и убавите спомени кога сте биле свежо заљубени) :pipi:
и да знаеш ..........................
до негде си у право :back: :back:

можеби не е тоа навика, но љубов, истата онаа која дошла нежно, и останува нежно.како кога таа знае дека тие стари раце ја галеле пред толку време, дека се сега изморени низ годините, но сеуште толку нежни, за нејзе останале исти, старото лице во кое го гледа човекот за кој живеела целиот живот, оној силен Ангел за кој нема да престане да дише додека и чука срцето:sun:.

Ај да појдам од прашањето:Што е вистинска љубов?
Секој различно би одговорил на ова. Според мене вистинската љубов е таа која личноста која ја сакаш, ја ставаш пред себе, заеднички ги решавате проблемите кои било кој од вас двајцата ги има, секогаш постои кругот на доверба меѓу вас двајцата (звучам ко Де Ниро ама така е:pos:. Дали постои вакво нешто? Убеден сум дека постои и дека е вечно. Само ако едниот од вас двајцата глуми веднаш сево ова паѓа во вода. Затоа единствен одговор за добра и стабилна врска е двајцата да бидете тоа што сте (ептен забегав од темава)

а ако е вистинска зошто би била кратка???
нели вистинска според тебе е двајца да се сакаат,или грешам?
и јас го мислам така ама не постои тоа велам:smir:

можеби не е тоа навика, но љубов, истата онаа која дошла нежно, и останува нежно.како кога таа знае дека тие стари раце ја галеле пред толку време, дека се сега изморени низ годините, но сеуште толку нежни, за нејзе останале исти, старото лице во кое го гледа човекот за кој живеела целиот живот, оној силен Ангел за кој нема да престане да дише додека и чука срцето:sun:.

а ако е вистинска зошто би била кратка???
нели вистинска според тебе е двајца да се сакаат,или грешам?
и јас го мислам така ама не постои тоа велам:smir:

Баш така ако е вистинска неможи да е кратка, само онаа што не е вистинска е кратка.
И незнам од каде ова глупаво прашање, незнам ни тој што го постави врз што го заснова?

Баш така ако е вистинска неможи да е кратка, само онаа што не е вистинска е кратка.
И незнам од каде ова глупаво прашање, незнам ни тој што го постави врз што го заснова?
се заснова ваљда на случаи како Ромео и Јулија чија љубов била кратка,но не дознале никогаш дали била вистинска.
Ако љубовта е вистинска ќе трае до крајот на животот а нема да биде кратка.Стварно која е логикава?

Nrode ovie so velat deka ne postoi vistinska ljubov togas tie ili ne ja pocuvstvuvale ili pak se premnogu povredeni da priznaat.Postoi vistinska ljubov i taa ne e kratka a kratki se onie za koi sto samo i edinstveno vie ste mislele deka toa e vistinska ljubov.Vistinskata ljubov ke ostavi zasekogas edna neizbrisliva traga vo vasiot zivot i nikogas i nikoj nema da moze da ja izbrise.Taka da ne postoi kratka ljubov tuku postoi samo lazna kratka ljubov zatoa ve molam ne mesajte poimi zatoa sto onie sto se sakaat i pokraj site prepreki pomegu niv ke napravat se za da bidat zaedno ama bas se...

Strasta e kratka, patnjata kon ljubovta e vecna , dali patnjata e ljubov ?

Зависи ако си мазохист и ако уживаш во болката,ако те инспирира,цел живот можеш да цицаш од таа твоја еднострана љубов,т.е. патењето,да си го замрзнеш и преку целата година да си го конзумираш.
Реално не е љубов тоа. Тоа е...наречете го како сакате но љубов не е. Да размислуваме како најголеми бубачи-патење и љубов немаат ниедна заедничка буква. Два различни поими.
Патиме по онаа идила што си ја имаме во глава.Што е многу многу погрешно.
Конкретно на темата...
покажете статистики дека сите вистински љубови се кратки,па можеби ќе го сменам мислењето дека вистинска љубов не постои. Постои само разбирање,компромис,искреност,кои од личност на личност варираат. Како и зборот-вистинска. Сепак сум за онаа варијанта кога ќе станам старо дртало,неспособна да заведам некој со моето спурено газе свиснати гради и згрбавеност,кои се дискутабилни,и ќе седнам да ги споредам сите мои авантури и врски со евентуално мојот сопатник ако не умрел од рак на бели дробови и внуците како си играат во дворот. Тогаш со некаква спурена смрдлива но издржана сигурност би видела дали всушност сум ја доживеала љубовта.

Koj veli deka vistinskata ljubov e kratka i sto podrazbirate pod kratka? nekolku godini ,nekolku dena zaedno sto? ne mi e jasno tava KRATKA
Mozebi nekoja ljubov e kratka zatoa sto nekoi vo vrskata ne se soglasuvaat a toa ne znaci deka ljubovta e VISTINSKA.

јас воопшто не мислам дека вистинската љубов е кратка,затоа што баш ако е вистинска ќе може да опстои долго време, а во примерот со Ромео и Јулија идејата е сосема друга, а не е тоа дека љубовта кратко трае...

Дефинитивно искрената и јака љубов трае засекогаш,верувам во вечна љубов и знам дека ке ми биде прекрасно и ке уживам....а кратките врски сто завршуваат се резултат само на страст и нисто повеке па дури и подолгите врски ако завршат тоа значи не била вистинска љубов.. .туку останало само навика....:toe: и тоа веќе нема смисла да се продолзи:helou:

Vistinskata ljubov ne mozhe da bide kratka be!
Taa trae i po raskinuvanjeto...se do momentot koga ne se obnovi pak...toa e samo prashanje na vreme!
Ne znam kolku beshe objektiven ovoj priod kon temava:)
ama ili sum objektivna ili sakam da veruvam vo toa sho go napishav pogore:):toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom