Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам едно прашање од моделот на модемот може да зависи брзината? Јас имам 100гб а модемот ми е дсл - 360р а брзината ми е околу 4мпс
Максимум на тој модем е 8мб, со тој пакет што го имаш брзината би требало да биде до 10 Мbps/768 Kbps, ама:
* Брзината на пристап на ADSL услугата може да зависи од повеќе фактори како што се: брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот, растојанието од ADSL приклучокот до мрежната инфраструктура, и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком АД - Скопје ќе ја испорача највисоката можна брзина.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Максимум на тој модем е 8мб, со тој пакет што го имаш брзината би требало да биде до 10 Мbps/768 Kbps, ама:
Или со други зборови, никој не ти гарантира дека ке добиеш 10Mbps. Може и 2 да ти пуштат ако сакаат.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Абе што е проблемов во задње време ми пага едно 6-7 пати на ден нетов,али кратко трае по 1мин... :nesum:

P

Princ

Гостин
Провери АДСЛ-от да не се ресинхронизира. Ако се ресинхронизира толку често, крени слушалка на телефонот и заврти 080012345. И чекај помош од техничката поддршка на Т-хоум.

Член од
14 август 2006
Мислења
43
Поени од реакции
1
MALA POMOS AKO MOZE:):)

IMAM RUTER Thomson TG782I SAKAM DA OTVORAM NEKOJ PORTI ZA DA MOZAM DA IGRAM PES ONLINE.E SEGA JAS OTVORIV AMA NEKAKO NE RABOTI DALI IMA NEKOJ OTVARANO PA DA MI KAZE KAKO SE OTVARA ZA DA ZNAM DEKA NE E DO TOA PROBLEMOT ZS NESTO MI JA BLOKIRA KONEKCIJATA KOGA KE PROBAM DA SE KONEKTIRAM DA IGRAM.
FALA ODNAPRED
JAS MOZE DA STAVAM I SLIKA ZA TOA KAKO JAS SUM GI OTVORIL
POZZ

Attachments

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
IMAM RUTER Thomson TG782I SAKAM DA OTVORAM NEKOJ PORTI ZA DA MOZAM DA IGRAM PES ONLINE.E SEGA JAS OTVORIV AMA NEKAKO NE RABOTI DALI IMA NEKOJ OTVARANO PA DA MI KAZE KAKO SE OTVARA ZA DA ZNAM DEKA NE E DO TOA PROBLEMOT ZS NESTO MI JA BLOKIRA KONEKCIJATA KOGA KE PROBAM DA SE KONEKTIRAM DA IGRAM.
FALA ODNAPRED
JAS MOZE DA STAVAM I SLIKA ZA TOA KAKO JAS SUM GI OTVORIL
POZZ
Па сега оди Assign, од листата одбери Pes 2009 и PC и кликни ADD. И јас имав проблеми со портите, ако пак не ти работи, избриши ги портите, исклучи UPNP и адни ги пак.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
imam adsl 10 i sum na ovaj obicniot paket i plakam po okolu 1800 mesecno sakam da se prefrlam na call and surf paketot. dali ima nekoj takov paket neka mi kazi kakov e internetot ,brzinata i kolku plaka mesecno?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
a se plaka 999 den so internet i 200 min razgovor? pa ako e taka, mnogu e poeftino i bi trebalo da imam pogolema brzina

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
a se plaka 999 den so internet i 200 min razgovor? pa ako e taka, mnogu e poeftino i bi trebalo da imam pogolema brzina
Па според понудата брзината треба да е 6мб, 10гига сообраќај и 200 минути разговор (а кон останатите call & surf корисници е бесплатно), така да мислам дека се исплаќа овој пакет :toe:

HaRdToGeT

UnStOp@bbLe KiLLeR
Член од
18 септември 2005
Мислења
373
Поени од реакции
7
E sega vaka :
Imam eden malce specificen problem so ruter thomshon TG782 .
Go zedov pred nekoj den , postavuvam se vnesuvam username i pass za da se konektira i ne mi go prifaka, a dokololku manuelno kreiram konekcija od CP username i pass si rabotat izleguvam na internet i nemam nikakov problem.
Isto taka nemozam da go konfoguriram wireless zaradi ednostavno "malo" problemce, ja nemam opcijata configure :)) Od suport centarot digaat ramena. pa dali imal nekoj slicen problem .... heeeeelp :)

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
E sega vaka :
Imam eden malce specificen problem so ruter thomshon TG782 .
Go zedov pred nekoj den , postavuvam se vnesuvam username i pass za da se konektira i ne mi go prifaka, a dokololku manuelno kreiram konekcija od CP username i pass si rabotat izleguvam na internet i nemam nikakov problem.
Isto taka nemozam da go konfoguriram wireless zaradi ednostavno "malo" problemce, ja nemam opcijata configure :)) Od suport centarot digaat ramena. pa dali imal nekoj slicen problem .... heeeeelp :)
Можда проблемот е поради драјверот што ти го даваат со рутерот...
Доколку е така, бриши го драјверот, пошто е многу стар, а рутерот е некои 3-4 серии понов, такада, fuckitoff :)

HaRdToGeT

UnStOp@bbLe KiLLeR
Член од
18 септември 2005
Мислења
373
Поени од реакции
7
Можда проблемот е поради драјверот што ти го даваат со рутерот...
Доколку е така, бриши го драјверот, пошто е многу стар, а рутерот е некои 3-4 серии понов, такада, fuckitoff :)
I so nego i bez nego isto e :S Se mislam update da mu napravam na thomsonot .. edino toa mi ostana ...

Член од
4 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
3
Не сум имал таков проблем јас.
Иначе кај мене е иритирачки тоа што поради рутерот сега едвај се слушам со другите кога разговарам на телефон. Има некакви пречки, шушти едноставно. Интернетот си е ЗАКОН, многу се подобри од Срање.нет (Он.нет):toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom