Мажи + вистинска љубов

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Поголемиот дел од мажите,се прават силни и тешко искажуваат љубов.Ама знаат вистински да сакаат.....
Иако некогаш во погрешно ВРЕМЕ сфаќаат што им значи девојката и дека се вљубени во неа.Дозволуваат да ја изгубат,за да сфатат дека им значи!

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Првата љубов е обично детска љубов, тоа е така и за машките и за женските. И точно си има свои убавини, најискрени сме и најнајивни во исто време, не сме моделирани од искуства и од сознанија, летаме во облаци повеќе од секогаш после тоа... Ама муабети како само првата љубов е вистинска се смешни! Љубовта подоцна е позрела, појасна, поцелосна... Во секој случај нема недоброени заљубувања, ама ретко кој останува на едно... Јас не останав ни на едно ни на две... Секоја врска има влијаено врз тоа како сега се однесувам, ама не е дека тогаш сум била заљубена а сега не сум, воопшто...

првата љубов како шо кажа е најискрена...и не сваќам јас шо има смешно тука...?ако биди успешна врската со тек на време ке си стани и позрела и поцелосна...

Не би се сложил дека после првата не може вистински да се сака...Првата е незаборавна само затоа што е прва , а не затоа што била успешна или неуспешна ...
нигде не спомнав дека не можи да се сака после првата љубов...само таа ако биде неуспешна остава лоши траги и си мислиш со сите е така...и поинаку се однесуваш...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
нигде не спомнав дека не можи да се сака после првата љубов...само таа ако биде неуспешна остава лоши траги и си мислиш со сите е така...и поинаку се однесуваш...
Well, not in the my case :)

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Sto mislite vie?
Zasto sekogas pokratko trae taa LJUBOV kaj mazite?
Zasto mazite se pocesto neverni a sepak velat deka SAKAAT?
Kako tie lecat SKRSENO SRCE?

Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:
Темата не знам дали е погрешна, ама тезата дефинитивно е погрешна!
Да знаеш да сакаш нема врска со тоа дали си машко или женско, туку со тоа колку си формиран и стабилен како личност.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Па да, остава лоши траги доколку завршила несреќно. Ама тие траги со време исчезнуваат. Можеби ќе се чувствуваш "скршено" некое време, ама ќе ти влезе некоја во животот и ќе ти се промени расположението. :)

А да мислам дека со сите ќе е така, не. Тоа зависи од личноста, од тоа колку имаш сила да оставиш некои работи зад себе и да гледаш позитивно кон иднината (нема потреба од изигравање емо цел живот заради некоја пропадната врска).

Член од
11 јануари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Мажите помалку љубат бидејке 1,2,3.......20 и ке им стане досадно само со една иста да се плескат и желни се за промена.Додека кај зенские тоа е другсе тие кога ке се затрескат во некого мислта дека е само тој и никој друг.Е тоа е прицината заст мажите не се верни.:toe:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
м.. Темава ми е поодамна отворена и сега би рекла дека муабетов нема врска..
Напротив..
Некако ми изгледа па скроз обратно..
Мажите помалце покажуваат љубов.. Но мислам дека каде каде повеќе сакаат..
Поискрено и вистински..
Ние девојките и од обична симпатија и опсесија прајме драми..

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Sto mislite vie?

Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:
Воопшто не се согласувам со тебе...Мажите љубат исто како жените само што таа љубов не ја искажуваат на ист начин...Нормално дека надворешно личи како да сме поладни, меѓутоа кога се сака, се сака со цело срце и цела душа, брз разлика дали си машко или женско...
Кој рекол дека мажите се почесто неверни?! Баш напротив, мислам дека бројот на мажи и жени кои изневеруваат е тука некаде. Но ајде да речеме дека тоа е така. Мажите изневеруваат затоа што секогаш се алчни за нешто повеќе. Поточно сексуалниот нагон кај мажите е поголем. А ако изневериш не значи дека не сакаш. Сплет на околности, кој нажалост резултира со крај на се останато.
Скршено срце лечиме со барање нова партнерка, затоа што да си сам додека се опоравуваш од нешто е многу тешко....
Темава е далеку од погрешна. Баш напротив, интересна е:smir::smir::smir:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Ете...и јас како шмекер спомнувам многу шмекерици и авантури. Но љубови сум имал една до две. Втората сеуште трае...и можам да кажам дека без разлика на минатото искуство лошо шо сум го имал...по долго време се решив да дадам шанса на себе и на друг во поглед на емоцции во мојот живот. Убаво е да се има љубов...и да сакаш и да бидеш сакан!
Само ќе кажам дека машко може да си го пуни егото со многу шмекерици. Но..коа машко ќе се затреска она право....па тоа е многу јако и опасно...
да признаеме мажи...Ќе се затрескаме и си ја ставаме цурата на пиедестал над нас...знаеме да се погазиме за нејзе...многу работи искачаат спротивни на она што сме ние мажите. Затоа треба да се има контрол...паралелно со нашата љубов да ја тестираме љубовта и на партнерот....а не само да бидеме затресканико мајмуни и еден ден да ни се удри од глава.
Една изрека вели....Жена што може смеејќи...маж не може плачејки :)

M

marsovka

Гостин
Sto mislite vie?

ова де семо едно прашање кога последен пат сте виделе во весник дека жена грабнала маж само затоа што го сакала .....:nesum:
плус мажите потешко пребродуваат скршено срце така да види...

Lady Snake

~Дени ме чува!~
Член од
29 септември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Жена може да сака и да преболи и не ретко се случува зената да има повеќе од една љубов. Кај машките е поразлично, они коа сакаат, сакаат еднаш вистински и засекогас и мноооооооооогу тешко преболуваат или воопшто не преболуваат ако вистинската им го скрши срцето.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Jas mislam deka ima i mazi koi vistinski znaat da sakaat megutoa maskoto ego ili gordost e mnogu pogolema i tie toa ne go priznavaat, dali od sram ili od nesto drugo, od pricina sto smetaat deka toa e svojstveno za devojkite, da priznavaat deka veruvaat vo vistinska ljubov ili baraat vistinska ljubov i sl.
Megotoa znam i nesto drugo.Devojkite mnogu brzo i cesto se zaljubuvaat, no zatoa i brzo zaboravaat na toa ili na nekogo, a koga se raboti za maskite tie moze samo ednas vo zivotot da se zaljubat,no koga ke se zaljubat ze zaljubuvaat do usi, sto znaci potesko zaboravaat nekogo ili pak toj ostava trajni posledici na niv.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Вака се сега се случува со другар ми застануваме и правиме со девојчето здраво, здраво. И си пеам јас тин тини нин тининини нин, и одма добивам од него реакција доста бе. Инаку песната е од студени нозе се вика ти си проблем, или поконкретно само стихот цел еден век чим те видам моментално болен легнувам. Не сакам да ми ја пеат мене, ама обожавам да му ја пеам на друг.
Инаку темава лудило е, разбуди во мене чувства кои не ми се баш пријатни. Јас не знам што влегувам во подфорум љубов и секс, па да налепам на ваква тема, седи си таму настрана подобро е.Тоа е тоа сега да го бришам ова стварно нема смисла и ќе испаднам лицемер. Оо јас колку сум искрен, храбар п*чку мајчину.

O

Out Boy

Гостин
Вистинска е само онаа љубов кога двете лица делат и интелектуална потреба да бидат со другиот, а не само заради секс.

Kajgana Shop

На врв Bottom