- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
Е такви тешко да најдеш Сепак друга ми беше поентата со постот, мислам ја разбраАко има 3 сидери и ако аплоадираат со 325 кбпс ќе оди со 700.
Е такви тешко да најдеш Сепак друга ми беше поентата со постот, мислам ја разбраАко има 3 сидери и ако аплоадираат со 325 кбпс ќе оди со 700.
За ова си во право , ама до сега барем не ми се случило да има по два три сидера , што не значи дека нема такви торентиНеможеш да правиш таква споредба, ако пример за торентот има само 2-3 сидери, со 700-800 кпбс ќе оди download-от ?
Гледаш ти си ме разбралЗа ова си во право , ама до сега барем не ми се случило да има по два три сидера , што не значи дека нема такви торенти
ne mi se konektira so drugiot modem????Гледаш ти си ме разбрал
А за дечкото што има слаб download, пробајте заменете си ги модемите со братучед ти па тестирајте. Ако пак е исто, тогаш нешто е проблем со линијата
Чекај, како неможе да се конектира со другиот модем ? Нели и двајцата имате макс 10 и длинк модеми ?ne mi se konektira so drugiot modem????
so da pravam sega da ne treba da mu lapnam format na modemot oti koga mi go dadoa ne naprajv a bratucedmi letovo kupi pc od niko zaedno so adsl paket i tie dojdoa i mu gi zavsria site raboti na pc..
pa si mislam da ne e do toa..
a liniata ne znam dali e toa oti vo ista bandera ni se liniite.
Кога мериш, кој пребарувач го користиш ?Не знам како е ка вас ама кај мене од вчера се мрднa интернетов :
И двете ги имам :pos2:Спи на тоа уше.
Тоа е баг. Обично се дешава со користење касперски анти вирус и mozilla firefox.
Незнам кој пакет го користиш, нити пак каква опрема имаш, НО длинк модемот (оние адсл2+ што се) максимално можат да подржат download до 24 мб, a рутерите томсон ст780 12мб download. Нема никаква логика ти да имаш 38 мб брзина. Не верувам дека во Македонија има линија што може да издржи повеќе од 10-12 мб.И двете ги имам :pos2:
Лажна надеж а ?
Незнам кој пакет го користиш, нити пак каква опрема имаш, НО длинк модемот (оние адсл2+ што се) максимално можат да подржат download до 24 мб, a рутерите томсон ст780 12мб download. Нема никаква логика ти да имаш 38 мб брзина. Не верувам дека во Македонија има линија што може да издржи повеќе од 10-12 мб.
Тоа тебе што ти дава вакви резултати е баг. Пробај, симни некој фајл (од download.com) па види со колку ќе го симнуваш. Ако имаш 20мб односно 38, тогаш download-ot треба да ти биде 2.5 мбпс односно 4.75 мбпс. Нема логика нели ?
ne znam zs???Чекај, како неможе да се конектира со другиот модем ? Нели и двајцата имате макс 10 и длинк модеми ?