Кабелски интернет, предности, штети...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Ма нема веза што интернет имаш, важно е кој ти го дава.
Тука нема саламен провајдер. Тоа е проблемот.
Не е важно кабловски ли е или адсл или друга технологија. Треба стабилен да биде.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ма нема веза што интернет имаш, важно е кој ти го дава.
Тука нема саламен провајдер. Тоа е проблемот.
Не е важно кабловски ли е или адсл или друга технологија. Треба стабилен да биде.
Чоек тоа е работата за адсл никаде во светот луѓето не коментираат. Ама за бежичен ваков таков секогаш има некои мучки што прават дупачки.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Чоек тоа е работата за адсл никаде во светот луѓето не коментираат. Ама за бежичен ваков таков секогаш има некои мучки што прават дупачки.
е па за адсл прават муабет тука
адсл бил стабилен. стабилен е али не и тука.
така да стабилен е колку што е стабилен провајдерот.
Во другите земји провајдерите не смеат да си дозволат да имаат прекини во интернетот оти ќе врчат тужби и ќе треба да одбиваат пари од претплатата ако ништо друго.
А тука кај нас си трпе македончето.

а не може да кажеш една технологија е постабилна од друга. Ако ги направиш како што треба секој тип на интернет конекција ќе биде стабилен.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Еве во Ресен имам интернет и постабилен барем јас немам видено, се случува да нема ако изгори некој од свитчовите нивни, бидејќи интернетов оди по сосем новоизградена оптичка мрежа, а се конектирате преку PPpoe исто како кај мт нет. Интернетот се плаќа како припејд услуга на пример плаќаш 1300 денари за 130 мега, ги трошиш до 15ти и после немаш, или пак ги трошиш до 30ти, ако уплатиш пак ќе ти се префрли заостанатиот сообраќај. Немаш договор, можеш еден месец да го користиш, па 1 година да паузираш и така, никој не ти прави проблем, само си ставаш ваучер и готово.

Само сакам некој битолчанец да прашам кој е најубав интернет во Битола бидејќи таму сакам во станот да си ставам. зашто од октомври ќе сум на факултет и досадно ќе ми е без нет :D

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
е па за адсл прават муабет тука
адсл бил стабилен. стабилен е али не и тука.
така да стабилен е колку што е стабилен провајдерот.
Во другите земји провајдерите не смеат да си дозволат да имаат прекини во интернетот оти ќе врчат тужби и ќе треба да одбиваат пари од претплатата ако ништо друго.
А тука кај нас си трпе македончето.

а не може да кажеш една технологија е постабилна од друга. Ако ги направиш како што треба секој тип на интернет конекција ќе биде стабилен.
Е кај го виде нестабилен. Тоа сега на моменти што е поспор е поради тоа што прават такаречено апедјти односно се става нова опрема колку што слушнав од пријател во телеком што работи да се ојача интернетот.

B

Blacks

Гостин
А бе дајте ми линкови од страните на овие кабелски интернет провајдери ...

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
А бе дајте ми линкови од страните на овие кабелски интернет провајдери ...

шо ќе ти се нема да го најдеш тоа шо го бараш :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

www.telekabel.net.mk skopje,bitola,stip,strumica,sv.nikole
www.cabletel.net.mk - kumanovo,tetovo,skopje,veles
www.infel.net.mk - ohrid
http://www.bonet.com.mk/ -prilep
www.kalektv.com.m - kicevo
www.vipnet-mk.com - struga
www.inelinternacional.com.mk - kavadarci
www.spider.net.mk - gevgelija
www.kabelnet.com.mk - prilep
www.kanal16.com.mk - resen

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Ме интересира дали има уште некој што имал проблеми со port forwarding на телекабел ?

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Дали некој знае некој начин да го подобрам трансферот на peer-to-peer програмите. Поточно станува збор за BitTorrent . Моментално Користам Телекабел интернет и брзината во BitTorrent одвај пречекорува 10 kbps , а на АДСЛ истиот торрент се спушта со брзини над 150-200 kbps?!?!?!? :smir:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Дали некој знае некој начин да го подобрам трансферот на peer-to-peer програмите. Поточно станува збор за BitTorrent . Моментално Користам Телекабел интернет и брзината во BitTorrent одвај пречекорува 10 kbps , а на АДСЛ истиот торрент се спушта со брзини над 150-200 kbps?!?!?!? :smir:
Пеер Телекабел SUX 2 месеца, ако не и поише...Незнам што им е проблемот на дечките, ама Морони се стварно...

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Убо ќе беше да го знев ова пред да стаам Телекабел на стан. Ама ај да се надеваме дека ќе се поправат во скоро време....

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
dexter09 све зависи и од кај вадиш торрент. Направи тест, најди некој другар на друг оператор и вади го истиот со највише сидери торрент од замунда или друг добар тракер. И види ако кај него иде топ конекцијата тогаш со модемот у телекабел и сцени прави таму.:vozbud:

Член од
10 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
1
Јас користам кабелски интернет и мислам дека е супер :helou:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Телекабел последниве 2 месеци се неподносливи. Или нешто стално им откажува или пак ми прават packet shaping и ми затвараат портови, а коа ке се јавам у техничка поддршка ми викаат дека е до мене. Пази МЕНЕ ми викаат дека е до мене. Па пичка ви мајчина клошаришта едни.

Kajgana Shop

На врв Bottom