Кабелски интернет, предности, штети...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Се Јавувам Кај Нив само Кога ќе снема Интернет...Да ми кажат до што е проблемот...А за брзината на интернетот се немам јавено ,незнам дали е фер да ги замарам со тоа :)
Тоа им е работа.. да решаваат било какви проблеми со конекцијата, а ако не можат, да префрлат на друг оддел. Така да, јави им се, и без нервози, да не излезе на крај дека е кај тебе проблемот :)

Член од
26 ноември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
3
Здраво. Ако може некој ако знае како иде ова со кабелсиот интернет. Знам во Скопје има со кабелска телевизија оди и кабелски интернет ама кај нас во мојот град нема со кабелската интернет.
Сакам да знам што треба да направат за и тие да имаат интернет дали треба да земат некој пакет од поголемите фирми како МТ и што опрема им е потребна.
Ке ве молам за одговори само на темата на прашањето а не од типот "Ти немај гајле они нека се грижат за тоа"

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Се Јавувам Кај Нив само Кога ќе снема Интернет...Да ми кажат до што е проблемот...А за брзината на интернетот се немам јавено ,незнам дали е фер да ги замарам со тоа :)
Да и јас така правам кога имам интернет и пред 2-3 недели имав голем проблем секоја вечер од 6до10 часот немав интернет и ги викнав и дојдоа си го поправија проблемот :>)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Тоа им е работа.. да решаваат било какви проблеми со конекцијата, а ако не можат, да префрлат на друг оддел. Така да, јави им се, и без нервози, да не излезе на крај дека е кај тебе проблемот :)
Знае да зеза Интернетов...Ама еве го сеа топ си е...Денес симињав еден фајл со 260 kbps Симињаше...така да знае да варира :)

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Кабелскиот интернет, барем Кејблтел е катастрофа, паѓа, спор е.. крш. Од пред два месеца почнав да не им плаќам сметки, стајв адсл и ме виде господ.. не дека е кујзнае што, иако кабелскиот супер идеше до негде септември.. до тогаш бев на Зора, па највероватно му треба време на Кејблтел да се уклопи..
Епа да те известам дека уште не е уклопен.Незнам колку време им треба.

S

SSS-Stolica

Гостин
JA IAM OD CABLETEL DOWNLOAD/UPLOAD 2048KB/S IAM 10GB ZA DOWNLOAD I UPLOAD AMA KOGA IGRAM IGRI MNOGU MI LAGIRA!!!!!!!!!!!!!!!!!

BountyHunter

нинџа и пол
Член од
29 јануари 2007
Мислења
202
Поени од реакции
10
Чудна работа. Со ADSL од 1024/512 kbps имаше лаг и на СЅ и на се друго а со кабловски од 64/62 kbps нема лаг. :D

TheGRIM

TheGRIM
Член од
22 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Кабловскиот има предност што е многу поефтин од другите т.е. нуди повеќе даунлоад/уплоад . Сега зависи од каде имаш... некаде брзините се стабилни некаде не... Кај мене супер е.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Лета ... Скоро 2-3 месеца ,Супер е

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Знае некој како да поделам кабелски интернет ( мојот кабелски интернет е без модем )???

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Знае некој како да поделам кабелски интернет ( мојот кабелски интернет е без модем )???
Сеуште не си купил уште една мрежна картица како што ти препорачаа луѓено, абе до најситен детал ти објаснија, или се уште ги гледаш само каталозите за клешти за конектори.
И овде ли сега ќе не вртиш лево-десно десетина страници.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Сеуште не си купил уште една мрежна картица како што ти препорачаа луѓено, абе до најситен детал ти објаснија, или се уште ги гледаш само каталозите за клешти за конектори.
И овде ли сега ќе не вртиш лево-десно десетина страници.
???????
Само прашав како можам да приклучам уште еден компјутер на кабрлскиов интернет што го користам на овој компјутер....:helou:

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
sakam da znam dali na nekoj mu se ima sluceno da doplati internet (cabletel) oti jas sigurno poslednive dva meseci imam napraveno nad 2gb, a koga ke mi dojde na vrata mi bara 500den. Poentata mi e da ne dojde vreme jas da plakam na krajot od godina 100evra (taka e zborot)

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Јас бев на CableTel (за у Велес правам муабет),кога ги воведоа новите пакети пола Велес се залесе дека многу брзо го поминувале лимитот.Така јас продолжив да ставам од старите пакети и еве сеа си се префрлив пред месец дена на АДСЛ Господ да ме види.1.5мб/сек 5ГБ лимит,прилично стабилен бомба

Kajgana Shop

На врв Bottom