Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
H

HITCH

Гостин
ne e do srpskiot telekom tuku do t-home, prasaj ako imas nekoj blizok tamu vraboten neka ti kaze kako e tocno rabotata.

Greska procenki imaat napraveno menadzerite i expertite od t-home.

Zosto?

1. Greska procenka za internetot. Potocno od nivnite procenki za toa kolku pretplatnici trebalo da imaat vo tekot na 2008 brojot im se zgolemil za neverojatni 100%, i seto toa blagodarenie na profesionalnata rabota i odnos kabelskite operatori koi so nudat internet i samite anketi napraveni od t-home za interesot za ADSL.

2. Premnogu golema greska vo procenkata za internes na MaxTV. Samite se iznenadeni od pregolemiot interes i baranjata za sklucuvanje na dogovor za 3MAX paketite koj samo vo 1-ta nedela po oficijalnoto pustanje vo upotreba na MAXTV dostignal brojka od rekordni 6.000 baranja znaci samo za edna nedela se potpisani 6.000 dogovori za 3MAX.

Znaci dzabe e i zvonenje i pcuenje i se drugo, se sto trebe e da pomine vreme posto intenzivno rabotat vo rasteretuvanje na liniite.

Kolku za informacija samo potprasajte kako funkcionira internetot na kablovskite i se ke vi bide jasno.
:toe:
Јас си се јавив си го искарав дечкото таму и ми подпомина лутината. Ми рече дека им рекле демек наводно од утре ќе имаат повеќе инфо и да се јавам да ми ја корегираат сметката толку и да не се неривирам во догледно време нема да има некои промени ама тие работат на случајот и се информирани за поостоечкиов проблем SHIT

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Проблемот е до линковите што се во србија и хрватска има некое проширување на мрежата значи проблемот не е намерен само што кај нас е неизбежен.

Луѓето што работат во Т-хоме појма немаат од технички работи затоа не ги прашувајте непотребно.

Значи не сте саде не сме овде туку низ целиот ни Балкан.

Ќе се реши до крајот на неделата.

До тогаш гледајте ТВ или правете нешто друго .

Калиспера.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Проблемот е до линковите што се во србија и хрватска има некое проширување на мрежата значи проблемот не е намерен само што кај нас е неизбежен.

Луѓето што работат во Т-хоме појма немаат од технички работи затоа не ги прашувајте непотребно.

Значи не сте саде не сме овде туку низ целиот ни Балкан.

Ќе се реши до крајот на неделата.

До тогаш гледајте ТВ или правете нешто друго .

Калиспера.
Umm daj boze da go sredat :)Epten tupe navecer0;

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
нешто тиња нетов на download денес? или само кај мене е ? со 15кб/с симиња од US сајтови ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Кој е најточен speedtest за адсл?
Најточен спидтест нема. Кога мериш на speedtest.net користејќи мозила(и притоа вклучен касперски) дава некои огромни резултати што немаат врска. Инаку брзината од различни сервери е различна. Плус и сега како што т-хоме имаат проблеми со линковите, на некој сервер ќе ти покаже 5 мб, на друг 2 :uvo:

Гледаш ?

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Најточен спидтест нема. Кога мериш на speedtest.net користејќи мозила(и притоа вклучен касперски) дава некои огромни резултати што немаат врска. Инаку брзината од различни сервери е различна. Плус и сега како што т-хоме имаат проблеми со линковите, на некој сервер ќе ти покаже 5 мб, на друг 2 :uvo:

Гледаш ?
Гледам, а и знам од искуство затоа прашувам бидејки ми треба да го сетирам Utorrent:toe:

P

Princ

Гостин
Фала му на бога.
Или пукна линкот.
Или го поправаат.

Едит: изгледа второто е... засега латенцијата и брзината се добри

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Гледам, а и знам од искуство затоа прашувам бидејки ми треба да го сетирам Utorrent:toe:
ја мислам нема потреба да го сетираш utorrentot, оти уште на почеток ти дава use selected setings, i само удреш ок, и све тече нормално,нема потреба од додатни промени. туку мене друг проблем ме мачи. Emule никако да мрдне кај мене од 7 кбпс , споро до коска, а закон програм е за симнување.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
ја мислам нема потреба да го сетираш utorrentot, оти уште на почеток ти дава use selected setings, i само удреш ок, и све тече нормално,нема потреба од додатни промени. туку мене друг проблем ме мачи. Emule никако да мрдне кај мене од 7 кбпс , споро до коска, а закон програм е за симнување.
Има има не се секирај:wink:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Има потреба, во рутерот се сетира, кај Linksys-овите се подесува портата, кај Pitelli-то треба и IP адресата да се сетира. Треба на uTorrentot доле зелена штикла да се јави за да фуче како што треба.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Пак надвор си има проблеми нешто нетов. Гугл нејќе да го отвори а и бајаги страни што се надвор хостирани

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Пак надвор си има проблеми нешто нетов. Гугл нејќе да го отвори а и бајаги страни што се надвор хостирани
Па тие воопшто и не го средија проблемот со надворешните линкови :)

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
тестирај дали можеш да ги отвориш http://www.sophos.com/, http://free.avg.com/. Доколку не ти ги отвара или пак не ти отвара ниту една страница од антивирус фирми, имаш вирус у компјутер, јас го имав тој проблем можеби 1 недела а си мислев некои фирми пропаднале па за тоа не ги отвара :vozbud:. Дури вчера пробав од кај двајца другари, кај еден не отвараше кај друг отвараше, значи rogue trojan у пц имав, денес го средив со касперски кога ставив. Поздрав и се надевам дека на некој ќе му помогне ова. Дека кај мене тројанот не дозволуваше на многу сајтови надворешни да се влезе + не дозволуваше упдате да се прави на антивирусот што го имав. Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom