Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Aј ако знае некој нека ми помогни.
Имено,на мојава конекција,на мојов модем,кај мене дома, на мојот компјутер и лап топ брзината е 3 мб просечно,а треба да биди 6...Ставам друг компјутер ко ништо крева 5200,што би значело дека е до моите компјутери.....сеа прашањето ми е што можи да е до компјутерот...мрежната,вируси...дај препорачајте некое програмче за чистење. да пробам нешто да го средам,ако не е до тоа дали да купам друга мрежна картица.....ХЕЛП!!!!:smir:
Може да е до сите работи што си ги набројал, и вируси а може и самата мрежна да те зеза. Вака, за програми за чистење јас ја користам оваа комбинација: Kaspersky 2009, Trojan Hunter, Spyware Terminator ( последниве 2 се бесплатни и лесно достапни на интернет, не дека касперски неможеш да го најдеш де... ). А го имаш скоро форматирано компјутерот ? Пробај, реинсталирај ги драјверите за мрежната картичка, ако и тоа не помогне тогаш стави ја мрежната од другиот компјутер и пробај. Исто ме интересира дали со истиот мрежен кабел ги поврзуваш компјутерите со рутерот/модемот ?

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
IpTv почнува на 17 -20 ноември, ке има pay-per -view, во пакет со VoIp и интернет со 16Mb/1Mb(по избор-ова ќе биде малку поскапо).
Тестирањето е завршено, функционира се.

P

Princ

Гостин
Функционира жими стапов. Ќе верувам дека може да функционира кога СИТЕ корисници ќе имаат топ интернет макар и на 4, 5 или 6 Мбпс, во зависност од нивните пакети. Голем дел од корисниците имаат проблеми на 4 или 5 Мбпс, е ќе функционирало ова на 16 Мбпс. Пфффф...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
IpTv почнува на 17 -20 ноември, ке има pay-per -view, во пакет со VoIp и интернет со 16Mb/1Mb(по избор-ова ќе биде малку поскапо).
Абе какви 16 мегабити човече, кај мене неможат да испорачаат 5 мб, а камоли 16 :nesvest:. И сега кога ќе пуштат ИПТВ пак ќе има проблеми со брзината и стабилноста, додека средат тоа централите ехеее време ќе помине

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ајде вратете се на топикот, не е оваа тема за ОН НЕТ, си има посебна

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

Тестирањето ќе трае до 30 Ноември.

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Мислам дека нема да биде иптв достапно во цела Македонија. Кога Т-хоум ќе ги испорача ветените мегабити тогаш нешто би било возможно, вака не верувам. За стабилизација би требало некаде околу три месеци.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Може да е до сите работи што си ги набројал, и вируси а може и самата мрежна да те зеза. Вака, за програми за чистење јас ја користам оваа комбинација: Kaspersky 2009, Trojan Hunter, Spyware Terminator ( последниве 2 се бесплатни и лесно достапни на интернет, не дека касперски неможеш да го најдеш де... ). А го имаш скоро форматирано компјутерот ? Пробај, реинсталирај ги драјверите за мрежната картичка, ако и тоа не помогне тогаш стави ја мрежната од другиот компјутер и пробај. Исто ме интересира дали со истиот мрежен кабел ги поврзуваш компјутерите со рутерот/модемот ?
Да со истиоѕ мрежен кабел ги повзувам.(Ако те разбрав правилно) :)
А она програмана CC Cleaner,добра е?Ја има некој користено?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Да со истиоѕ мрежен кабел ги повзувам.(Ако те разбрав правилно) :)
А она програмана CC Cleaner,добра е?Ја има некој користено?
Јас ја имам cc cleaner, добра е програмата меѓутоа таа не е за чистење вируси и слични работи, туку за оптимизација, бришење на cookies,temp. files, registry mechanic како и uninstaller на програмите.
А за ова со интернетов, пробај со друга мрежна картица и види дали ќе има подобрување

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Aбе ке им ја ебам сета пичка мајчина на овие во t-home еј. Абе наместо 4 мегабита интернет имав 1.5 мегабита и се јавив
1. првиот пат ми викат пробај линијата дирекно вмодем уклучија демек телефонот сметал, ај го напрајв то и му се јавувам и ми викат:
2. исклучиго уклучиго модемот да се подесела брзината а и ние одавде ке ти ја наместиме ми рече, ај и то помина и 3тиов пат ми викат :
3. не модемот, туку кабелот телефонски извајго и стајго во модемот, му викам јас и то го напрајв и не ја биват работава, и ми викат ам од кај нас се е наместено не знам зш ти е така :mad::mad::mad::mad:

И сеа наместо од 1.5 мегабита на 4 да ми ја кренет, брзинава ми падна на 0.5 мегабита :mad::mad::mad: абе ке им одам таму се ке испозаколам еј :mad::mad::mad::mad::mad:

И еве сеа уш еднаш ке им се јавам да ги испцујам убо па ке ви кажам шо бидна.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Aбе ке им ја ебам сета пичка мајчина на овие во t-home еј. Абе наместо 4 мегабита интернет имав 1.5 мегабита и се јавив
1. првиот пат ми викат пробај линијата дирекно вмодем уклучија демек телефонот сметал, ај го напрајв то и му се јавувам и ми викат:
2. исклучиго уклучиго модемот да се подесела брзината а и ние одавде ке ти ја наместиме ми рече, ај и то помина и 3тиов пат ми викат :
3. не модемот, туку кабелот телефонски извајго и стајго во модемот, му викам јас и то го напрајв и не ја биват работава, и ми викат ам од кај нас се е наместено не знам зш ти е така :mad::mad::mad::mad:

И сеа наместо од 1.5 мегабита на 4 да ми ја кренет, брзинава ми падна на 0.5 мегабита :mad::mad::mad: абе ке им одам таму се ке испозаколам еј :mad::mad::mad::mad::mad:

Истиот проблем како тебе го имам,верувај до компјутерот ти е нешто сто посто,ако го решиш проблемов,те молам извести ме по пп како си го решил оти еве 2 месеци си ги кинам живциве.:smir:

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Истиот проблем како тебе го имам,верувај до компјутерот ти е нешто сто посто,ако го решиш проблемов,те молам извести ме по пп како си го решил оти еве 2 месеци си ги кинам живциве.:smir:
Ево сеа им се јавив пак и ми рече џо ке го пријавел проблемов па ми зеде и контакт телефон, и право да ти кажам ке почекам уш некој ден и ако не се средит ке пробам и ком. ке го форматирам па пак ако не се средит ич не им ебам матер, ке го исклучам и од он нет ке си ставам, не ке се нервирам јас овде деноноќно со оние неписменине, не им теквит шо да ми речет ко ке им се јавам кај ги ставиле онде јас не знам, појке јас се разбирам од интернет и ком. одколку оние ашлацине.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Добро луѓе зошто не поднесете приговор на 177 ?

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
знае ли некој дали може да се префрлиш само еден месец да имаш 100 гига , а после да смениш на моментна состојба????????т.е ако имам 10 сакам да се префрлам на 100 али само еден месец, после пак да си иам 10,,,??????

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
знае ли некој дали може да се префрлиш само еден месец да имаш 100 гига , а после да смениш на моментна состојба????????т.е ако имам 10 сакам да се префрлам на 100 али само еден месец, после пак да си иам 10,,,??????
Мислам дека неможеш во помал пакет да мигрираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom