- Член од
- 4 август 2008
- Мислења
- 48
- Поени од реакции
- 0
Свашта, уште ова не сум слушнала.. незнам може ќе да е потребно.. единствено што ме нервира е што многу касно се свестуваат за да донесат некој корисен закон!!!
беше задолжително и сајла и комплет резервни ламби, јас имам в кола некој апарат за гаснење, али кизнај од кога е и најверојатно толку си ја има сменато хемиската формула внатре што е поопасно да го гаснеш пожаро со него. Тој евентуално би користил повеќе да мафташ со него (црвено жолта боја е) и да привлечеш внимание дека ти треба помош.Освен резервна гума, сигнален триаголник и кутија за прва помош - што е задолжително да се има во еден автомобил? Апарат за гасење пожар? Ова ко што знам до неодамна беше задолжително за јавните превозници и таксистите, ама сега и во автомобил требало да се има апарат... Точно е ова?
Еднаш, Двапати, Трипати се бега, четвртиот пат ќе го јадеш за сите пари, не се прајте шерифи после 11 сатот, и јас имам 7 месеци возачка, ама најмногу што имам со кола навечер седено е 11 и 30, Си играте играчки со парите кои родителите со мака ги заработиле, 400евра се многу. И јас го нејќам законов, ниту овај нити за пушењето ама шо да прајме....А за одење сам можеш се девојката и дома да дојдиш ќе гледате филм(тоа камуфлажа пред домашните ). Некогаш полицијата ќе ти прости ако му е денот, но ако погодиш некој изнервиран бидејќи сабајлето женаму не му дала пред да оди на работа, тогаш и казна за неносење на билтен може да ти пиши. :helou:Законот според мене е така-така.Има нешто што мене ми се допага но и нешто што мене не ми се допага.
За алкохолот во крв.Се согласувам.Имам 6месеци возачка.Тоа значи дека сум почетник.Откога положив досега имам испиено најмногу 20пива(во 6месеци),а пијам само кога НЕ ВОЗАМ.Кога возам НИКОГАШ не пијам,не заради мене,туку заради другите учесници во сообракајот.Не сакам поради мојата желба за пиење,да страда некој друг кој е невин.
А ова после 11часот за неискусните,не можам да си го објаснам.Е овој закон е само за казни пишување.Ако не се лажам ако ти пишат казна после 11часот а не си искусен возач,добиваш честитка од 400евра или мислам дека беа 25негативни.
Е со овој закона ама баш воопшто не се согласувам.Досега имам заминато околу 6000км откако полижив.А околу 1000од тие се после 11часот,добар дел од тие 1000км се направени кога сум го прекршувал законот.А мал дел од нив кога сум возел искусен возач со мене.И сега јас и некој кој има возачка 2-3години а има заминато едвај 5000-10000км нема да бидеме исто третирани.
Тој ке биде искусен,јас неискусен,иако имам можеби повеке километри извозено од него.
Досега(да чукнам во дрво)џандари ме немаат воопшто сопрено,а се надевам дека ке биде така додека станам "искусен возач".
И ке продолжам да си возам после 11часот.Зошто колку и да сакаш многу пати некаде мораш да одиш сам.
Ваљда е или/или нема логика да мораш и двете.А сеа значи ја имам 20 години и за некој месец ке ми изминат тие 2 години од возачка дозвола. ЈА уствари ке треба да чекам да наполнам 21 за да возам после 11 ?!?!
Да. Ако си положил на 18 треба да чекаш до 21, а ако си положил да речеме на 19 години ќе чекаш исто до 21 година .... глупи закони али тоа е што да се прави...А сеа значи ја имам 20 години и за некој месец ке ми изминат тие 2 години од возачка дозвола. ЈА уствари ке треба да чекам да наполнам 21 за да возам после 11 ?!?!
На почетокот кога ја отворив темата пред 4 години, беше 3 години возачко искуство...значи ти треба уште една година да чекаш да можеш да возиш.А сеа значи ја имам 20 години и за некој месец ке ми изминат тие 2 години од возачка дозвола. ЈА уствари ке треба да чекам да наполнам 21 за да возам после 11 ?!?!