Јадење кај баба

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Obozavam da jadam kaj baba,koga ima posebno Sarma i Musaka.

Абе што да ти кажувам, ептен досадна е, сеа ручам ме прашува што утре за вечера.

Ама што да правам енеја си спие во дневна :)

Pa kaj baba poveke nervoza ke me otepa otkolku sto ke jadam, ednas ke prasa sto sakam ke i kazam i posleto ke pocne a uste ova a uste ona se dodeka ne stanam od masata ke zbori, pa ke mi postele krpa na skutot nimu da si gi izmacam ubavite alista, pa ke mi donese uste 1-2 tanjiri nimu celo jadenje da ne mi go sobere vo eden, a bre svasta, ponekad se nerviram, ponekad se umiram od smea, ama vazno ubavo jadenje prai, posebno testeninite.

Баба ми прави најубава сарма и супа :baeh:

Баба прави најубави макарони и зелка и колбаси на жар:pos2::baeh:.

Абе убави јадења прават,да.Само колку пати и да им кажеш дека си се најал,нема да те слушнат и ќе ти дотурат пак..

редовно после школо ја посетувам, ко ќе ми спреми онака со мерак да јадам... незнам за крај, само кај неа имам апетит... веќе фрлив и на килажа ама јбг неможам да одолеам...

Јас имам 2 баби. Кај едната јадам многу често било што, кога бев малечок таму секоја година го поминував целиот летен распуст и се осеќам исто како дома. Додека кај другата баба ич немам желба да јадам. Се ми понудуват некои работи што не ги јадам и не ми се допаѓа како готви :nesum:

Кај едната баба почесто јадам и што и да направи се јадам оти како мала нон стоп со нејзе бев и сега кога одам уште ми е слатко прсти да излижеш:pos2:

Мора да ги пофалам и двете баби сеа...едната знае да праи 40 вида на каши и пинџури..(некој ги измислуе моментално) и секако прави ногу добра манџа од макарони..абе прсти да излижеш...а оваа баба што ми е на село..она прави нај убави толумби..парче ги праам..и секако коа ќе ми замеси зелник или соленки под вршник...ТОПЛИ + парче пресно сиренце...:zlo:

Каква пица прави бабаааааааааааа

Баба ти од Наполи да не е шо ти прај пици ? :)
Нека ти напрај таму макало, качамак, питулици, манџа со компири да видиш шо е јадење.

Загарантирано прекрасно јадење па дури и ако е некое едноставно, приборот, чениите сите се посебни кај баба бе.. најубаво ми е коа ќе ми направи некое јадење да си макам мх мх за после тоа прсти за излижеш.. (зборувам за баба ми на село) :D ај шо убава тема..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom