Нови возачки дозволи

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Како иде сеа кај нас со полагањето .. на колку часови може да почнат да се зимаат .. нна колку се полага ??

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Isak Keyten тестовите шо ми ги даде ми решија ногу дилеми, ама не и дилемата на кој кружен тек како се црта линијата ( од внатре или надворешно). Знае ли некој?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Isak Keyten тестовите шо ми ги даде ми решија ногу дилеми, ама не и дилемата на кој кружен тек како се црта линијата ( од внатре или надворешно). Знае ли некој?
E видиш тоа правило ретко кој го знај, а уште поретко кој го применува во пракса. Правилно е вака:
доколку одиш до две улици на десно (броено од твојата сегашна) се вози по надворешната патека. Доколку одиш до три или повеќе се вози по внатрешната, а потоа се излегува надвор.

Член од
21 април 2009
Мислења
139
Поени од реакции
16
Како иде сеа кај нас со полагањето .. на колку часови може да почнат да се зимаат .. нна колку се полага ??
Часови можат да се зимаат од 17 ипол години, а мој совет тие да не брзаш многу со земањето часови. Прво ако мислиш да полагаш треба да имаш 18 и да имаш лична карта без лична карта не можеш да полагаш неможе ни со пасош ни пак со потврда дека си се сликал/а. Сперед мене најубаво е да се почне да се зима часови 1 месец пред да наполниш 18.
Поздрав

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
така некако. П.С имам приметено многу возачи дека воопшто не ги ни гледаат сообраќајните знаци..
а што очекувате вие од почетници???
првиот месец дена си најстегнат,под страв да не учукаш некого итн

што е полошо почетник кој не ги гледа знаците или искусен возач КОЈ 2% не ги е..е тие знаци................?!?!??!

и тој и тој претставуваат идентични закана за собраќајот

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Мислев, со автомобилот знам да управувам, и повеќето сообраќајни знаци ги знам... само има некој што не можам никако да ги запамтам. :toe:
На ајфуно на гугле ќе ги најш не е проблем то.

Туку мене ме интересира за транзит возење во странство. Еднаш ми рекоја дека ако имаш нова возачка немаш потреба да вадиш меѓународна. Дурги викат, нема врска мора да имаш меѓународна. Некој имал некакви искуства , го застанала полиција надвор од Република Македонија ?

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
точно е дека од 1ви април има нови тестови за „Б“? или истите си остануват?
денеска слушнав нешто дека биле сменети, а утре полагам :)

Член од
21 април 2009
Мислења
139
Поени од реакции
16
точно е дека од 1ви април има нови тестови за „Б“? или истите си остануват?
денеска слушнав нешто дека биле сменети, а утре полагам :)
Не е точно... Старите тестови се знам бидејќи едно другарче вчера полагаше и тестовите биле исти.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
а што очекувате вие од почетници???
првиот месец дена си најстегнат,под страв да не учукаш некого итн

што е полошо почетник кој не ги гледа знаците или искусен возач КОЈ 2% не ги е..е тие знаци................?!?!??!

и тој и тој претставуваат идентични закана за собраќајот
без разлика дали почетник или шовер со искуство Секој МОРА едноставно МОРА да ги знае знаците... тука нема простување ни за едни ни за други. ако напраат сообраќајка подеднакво одговараат..

П.С коа сме кај почетниците. знам порано се праеше некој муабет за тазе положени ке имало некоја специјална ознака на колата. до кај е тоа ??? некои информации ??

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
без разлика дали почетник или шовер со искуство Секој МОРА едноставно МОРА да ги знае знаците... тука нема простување ни за едни ни за други. ако напраат сообраќајка подеднакво одговараат..

П.С коа сме кај почетниците. знам порано се праеше некој муабет за тазе положени ке имало некоја специјална ознака на колата. до кај е тоа ??? некои информации ??
Првпат слушам, и ја користам оваа прилика да кажам дека идејата е ТИЊА (in latin: TINJA)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Првпат слушам, и ја користам оваа прилика да кажам дека идејата е ТИЊА (in latin: TINJA)
не е тиња него е баш одлична. ако видиш некој со таква таблица ке пазиш на него да не те акне пошо уште не е искусен... мисли шо пишуваш

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
не е тиња него е баш одлична. ако видиш некој со таква таблица ке пазиш на него да не те акне пошо уште не е искусен... мисли шо пишуваш
Напротив, ако некој ме види со таква таблица ќе се упикува/свири/претицува/бленда да убрзам и пцуе коа ќе се разминеме.
Да не збориме за улиците на кои ЈАС иам предност - и како тие НЕМА да ме пуштат прв.
У Македонија живееш - мисли шо пишуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom