Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Кој пакет ми препорачувате да го земам?
зависи за што ти е нетот. ако сакаш да си се опуштиш со гледање филмови на интернет и тие работи земи си 100gb. инаве и 25gb не ти е лош ако можеш да се контролираш!

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
[acko]®;1645623 напиша:
абе ја порано имав еден куп проблеми. им се заканив дека ке се префрлам на он нет и да видите како наредниот ден дојде екипа у 9:00. сега немам никакви проблеми и нетот ми е 6 со 1... прекрасно :vozbud: иначе имам адсм 100гб. и кога им се јавив пред некој ден ми рекоа ке има нови пакети со побрз нет така да коа ке се појават се префрлам одма на тоа :)
Најверојатно за овие пакети:
http://www.t-home.mk/mk/?z=1166

Или пак за неколку месеци адсл2+...

P

Princ

Гостин
Нема побрз интернет на Call&Surf... Енивеј, јас деновиве се префрлам на Comfort +. Пресметав дека сега плаќам околу 2100 денари а со комфорт + ќе плаќам околу 2500 месечно, ама затоа добивам 50GB повеќе месечен трансфер (150 GB е лимитот на комфорт +), 100 часа разговори во мрежата на телекомот, 10 часа месечно кон фиксна телефонија во 20 земји... Така да, ќе ризикувам. Ваљда добро ќе испадне :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Дават VOIP рутер, т.е. јас го има тој пакетот со Voice, а бидејќи и овде сета телефонија ќе биде Интернет, мислам дека и вас ќе ви дадат таков.

Мене ми дадоа

http://www.thomsontelecompartner.com/dsl-modems-gateways/products/product-detail.php?id=125

има безична мрежа, 4 порта, 2 телефонски, 1 усб за штампач диск да биде во мрежа, и тоа.

Ќе си го користиш постоечкиот телефон.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Да опрашам,ко ке прајте спеедтест,со кој сервер правите???Софија,белград....???

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616

Eве кај мене,а треба да биди 5 мегабита,од таму микаат имаш пет,а овде еве што ми кажува!!!:nerv::nerv::nerv:

Член од
24 август 2006
Мислења
136
Поени од реакции
45
Веќе третина од месецот помина,а нема никакво покачување на брзината.
Сеуште кај мене старата брзина од MaxADSL 2 :toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Нема побрз интернет на Call&Surf... Енивеј, јас деновиве се префрлам на Comfort +. Пресметав дека сега плаќам околу 2100 денари а со комфорт + ќе плаќам околу 2500 месечно, ама затоа добивам 50GB повеќе месечен трансфер (150 GB е лимитот на комфорт +), 100 часа разговори во мрежата на телекомот, 10 часа месечно кон фиксна телефонија во 20 земји... Така да, ќе ризикувам. Ваљда добро ќе испадне :)
Предмалку разговарав со тетките во Т-хоум, едно убаво ми изнаобјаснија за новите пакети Call&Surf, така да и јас од утре се префрлам на тој со 25 гига :vozbud:
и ми кажаа дека за еден ден договорот ке бил готов и веќе од наредниот ден, нови брзини, поголем трансфер... :pipi:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Склучив нов договор со Т хоум, денеска бев да ја земам опремата. Ми дадоа DLINK360R ADSL2+ модем. Па ќе видиме како ќе се покаже. (го откажав Про пакетот го затвораме интернет клубот :toe:)

P

Princ

Гостин
Ама ти дале... :pos:
Со среќа, иако тој модем не е адсл2... најмалку не адсл2+.

Kajgana Shop

На врв Bottom